Motokaravanımın Yapım Aşamaları; Isuzu M23 Motokaravan - Celal Yalçın

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan celal yalçın Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 184
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 61,990
Ynt: Motokaravanımın Yapım Aşamaları; Isuzu M23 Motokaravan - Celal Yalçın

Celal bey merhaba sanırım sizde Beylikdüzü'ndesiniz bu durumda komşuyuz bir ara sizinde müsait olduğunuz bir hafta sonu sizi ziyaret edip karavanınıza yakından bakmak isterim tabi mahsuru yoksa.

Etiketler

Yusuf Bey ,Merhaba
Ben Antalya'lıyım. Şu an Fethiye'deyim. Sizinle tanışmak ,sohbet etmek büyük keyif olur diye düşünüyorum. Karavanımı da elbette gezip inceleyebilirsiniz. Hatta tüm karavan alacak veya yaptıracak dostlar da görebilir. Zaten karavanımı dış giydirmelerinden sanırım herkes kolayca tanıyabilir.

celal yalçın' Alıntı:
Yusuf Bey ,Merhaba
Ben Antalya'lıyım. Şu an Fethiye'deyim. Sizinle tanışmak ,sohbet etmek büyük keyif olur diye düşünüyorum. Karavanımı da elbette gezip inceleyebilirsiniz. Hatta tüm karavan alacak veya yaptıracak dostlar da görebilir. Zaten karavanımı dış giydirmelerinden sanırım herkes kolayca tanıyabilir.

Celal bey Fethiye'ye benden selam söyleyin, özledim oraları, halde balık yiyin mutlaka :smiley:

Levent Bey
Fethiye' ye selamınızı ilettim. Sizi özlemişler, buraya davet ediyorlar.

celal yalçın' Alıntı:
Nedim Bey;
Biz karavancılığa başlarken hep yabancı karavancıları görüyor tarzanca onlarla anlaşmaya uğraşıyor, soracağımız birçok sorunun cevabını anlatamıyor veya anlayamıyorduk. Sizler şanslısınız bizim bilememekten, kaynak bulamamaktan doğan birçok hatalarımızı siz yapmayacaksınız . Önceden doğru bilgiyi edinip onu uygulayacaksınız. Buradan tüm karavan yapan veya yaptırmak isteyenlere tecrubelerimi aktarmaya hazırım. Ayrıca bundan zevk duyarım.

Çok teşekkür ederim Celal Bey.
Siz ve diğer karavan dostlarının bilgi ve tecrübelerini esirgemeyeceğini site ile birlikte öğrendim.Varolun.
Çok değişik bir dostluk,Allah daim etsin.
Sizlere mutluluk dolu seyahatler diliyorum.
Selam ile...

Celal Bey
Lütfen ÇOK ACİL
İyi ve sağlıklı günler dilerim.
Öncelikle karavanınız hayırlı olsun.
Sizin bu bölümünüzü defalarca okudum. Büyük bir cesaret alarak şu anda Isuzu marka citivan tipi m27 kabininde bir otobüs almak üzereyim. Bunun için çok acil ibaresini eklemek zorunda kaldım.
Aklımda birkaç soru var. Bunları acilen cevaplarsanız sevineceğim.
1 - Alacağım otobüs 1996 model olup, ABS si yoktur. Bunun için bu otobüsün KARAVAN a dönüşmesi mümkün değil diyenler var. Siz nasıl yaptınız? Yol gösterirmisiniz?
2 - Gördüğüm kadarı ile m23 tipi otobüs den siz karavana çevirmişsiniz. Halk tipi otobüslerin zemini düz olması bakımından karavana daha uygun geldi bana. Siz bu konuda ne düşünürsünüz?
3 - Planınızın boyut rakamlarını okuyamıyorum. Boyutlu bir planı tekrar yayınlamanız zahmet olmayacak ise bana güzel fikirler verecek
Size ve ailenizin tüm fertlerine saygılar efendim.

Ali Bey
1- Yolcu taşımak üzere imal edilmiş araçları teknik özellikleri ne olursa olsun projesini çizdirip, çizilen projeye uygun tadilatlarını yaptırdıktan sonra karavana dönüştürebilirsiniz. ABS fren sistemi istenen araçlar; yük taşımak üzere dizayn edilmiş (kamyon, kamyonet) türü araçlardır. Onlarıda sadece bakanlıktan seri karavan üretimi yapmak için izin almış işyerleri karavana dönüştürebiliyorlar.
2- Tabanı düz olarak yapılmış halk otobüsü türü araçlar çok yoğun olarak çalışmasından , dolayı çok yıpranacakları için ben tercih etmedim. Dostlarıma da tavsiye etmiyorum. Çünki; sabah başlıyorlar tura, akşama kadar.
3-Şu anda müsait olmadığım için araç ölçülerini tekrar gönderemiyorum. İlerde gönderebilirim. Ben şu sıralar Antalya merkezdeyim. Birkaçgün önce Bucak' taydım. Haberim olsaydı size uğrayabilir, sohbet edebilirdik. Telefonumu yazıyorum, isterseniz telefonlaşabiliriz veya Antalya'ya gelirseniz görüşebiliriz. 0505 836 97 97 hoşca kalın.

Nedim Bey
Mutluluk dolu seyahati bende size diliyorum. Belki o seyahatlerin birinde karşılaşır da kahveyle birlikte sohbet etme şansı buluruz. Hoşca kalın.

Bu kadar emekten sonra yolunuz ve ufkunuz açık olsun diyorum...

Celal Bey,
Sorularıma hemen cevap verebildiğiniz için çok teşekkür ederim.
Bilgisayardan fazlaca hoşlanmadığınızı bildiğim halde hemen cevap vermeniz sizin büyük inceliğiniz.
Antalya da mali müşavirlik bürom vardı. Bu mesleği 33 sene yaptıktan sonra emekli oldum. Kararan emeklilik hayatımı nasıl renklendirebilirim derken sizin karavan maceranızı gördüm.
07.12.2009 günü MOTOKARAVAN İÇİN MİDİBÜS SINIFINA GİREN ARAÇLAR NEDEN TERCİH EDİLMİYOR diye bir başlık açmış idim. Zannediyorum aynı konudaki 3yyy nin 10.08.2008 tarihinde açtığı bölümle birleştirilmiş.
Bu bölümden aldığım bilgiler ışığında hevesimden vazgeçmiş idim.
Bu hevesimi yeniden alevlendirdiniz. Size sonsuz teşekkürler ederim.
Aklımdaki en büyük sorun olan karavana dönüştürmenin resmi işlemleri sayenizde aydınlığa kavuştu.
İkinci mesele, halk tipi otobüs meselesinde temiz, bakımlı ve yıpranmamış bir araç buldum. Kasaba-Şehir arasında sefer yapmış güzel bir araba.
Allah nasip ederse bu akşam gidip yarın resmi işlerini yapacağım.
Otobüs ü BUCAK ta karavana dönüştürmek istiyorum. Bu aşamada sizleri baya rahatsız edeceğim herhalde.
Bucak ta iken görüşebilseydik güzel olacakmış ama nasip. Nasıl olsa bir birimize yakınız.
Antalya ya yakında gelirim. Gelince muhakkak sizlerle tanışmayı arzu ediyorum.
Benim cep telefonum 533 514 50 40
Bütün güzellikler güzel insanların olsun
Saygı ve Sevgilerimle

Ali Bey Merhaba
Yıpranmamış, küçük yerde metal yorgunluğuna uğramadan çalışmış halk otobüsü bulmak büyük şans. Taban düzeltme ile uğraşmayacaksınız demektir. projenizi oluşturun ve tadilata başlamadan bazı önerilerim olacak. Bu da size kolaylık sağlayacaktır. Kullanacağınız malzemelerin adresleri ve özellikleriyle ilgili bilgiler verebilirim. Hemen başlayacaksanız ,bazı günler internete girmiyorum o nedenle mesajınıza ulaşamayabilirim. Herşey gönlünüze göre olsun diliyorum.

Celal bey
Yapacak olduğum planı ilişikte sundum.
Bölmeleri profil kullanmadan playwod adı verilen 2 cm kalınlıkta suya ve darbeye dayanıklı malzemeden yapmayı düşünüyorum.
plan ve diğer bilgi ile tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Lütfederseniz sevinirim
Saygılarımla

Ekli dosyalar

• 00-Büyük-Otobüs.pdf
    23 KB · Görüntüleme: 312

[attachment=1]

Ekli dosyalar

• 00-Büyük-Otobüs.pdf
    23 KB · Görüntüleme: 325

Ali Bey
Planınızı inceledim.
1-Şoför koltuğu ile mutfak tezğahı arasındaki masa yazılı yeri anlayamadım.
2-Oturma gurubunu biraz dar bırakmışsınız galiba .Yağmurlu veya soğuk havalarda 4 kişi oturabilmeli diye düşünüyorum. Ayrıca; oturma gurubunun boyu 2 m olursa zorunluluk durumlarında yatak da olabilmesini önerebilirim. Karavandaki alanların çok fonksiyonlu olması hedeflenir.
3-Mutfak tezğahını mermeritten yaptırmanızı: a) ucuz olması b)yerinizin şekline tam ölçülerine bire bir yapılması c)hafif olması ç)sıcaktan, sudan etkilenmemesi
4-Otogaz deposu ve bakır borularla bağlantılarını yaptırmanızı : a)gaz kullanırken tüp sistemine göre birkaç yöntemle gaz kaçağını önleme b) Büyük depo konularak olur olmaz yerde tüpcü arama derdiniz olmaz c) Aracın içinde tüp koyacağınız alanı başka ihtiyacınız için kullanma olanağı sağlar.
5- Temiz ve pis su depolarını koyacağınız yerleri önceden tesbit etmelisiniz. Temiz su bağlantısını bahçeler için yapılmış olan rulo halinde kendi üzerine sarılan makara sistemini öneririm. Yan dolaba montelediğinizde dolabi açıp rulodaki hortumu çeşmeye bağlayarak suyu alıyor makarayı çevirerek hortumu doluyor pıratik olarak işnizi yapıyorsunuz. Pis su deposunun boşaltım sisteminide iyi düzenlemelisiniz.
Şu andaki önerilerimi burada kesiyorum. İlerde ihtiyacınız oldukca sorarsınız. Kolay gelsin.

Selam arkadaşlar,ismim yetkin aranıza katılmaya karar verdim 3-5 gündür konuları takip ediyorum ellerinize sağlık çok güzel işler yapılmış çok sürükleyici sohbetler oluşturulmuş büyük bir zevkle takip ediyorum.Benimde şuan çok ciddi düşündüğüm bir projem var oda celal hocam gibi midibüs tarzı alkovenli bir karavan yapmayı çok istiyorum,sağolsun celal hocam geçen gün telefonda bayağı bir zamanını ayırdı çok faydalı konular anlattı kafamdaki soru işaretlerini aydınlattı dahada bir heyecanla bu projemi hayata geçirebileceğime olan inancım çok arttı bu arada unuttum ben adanada ikamet ediyorum mesleğim elektronik kendi işyerim var umarım zaman içinde bende bazı konularda faydalı katkılarda bulunabilirim.Şimdilik tüm arkadaşlara tüm çalışmalarında başarılar diliyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri