Motokaravanımın Yapım Aşamaları; Isuzu M23 Motokaravan - Celal Yalçın

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan celal yalçın Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 184
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 61,966
Ynt: Motokaravanımın Yapım Aşamaları; Isuzu M23 Motokaravan - Celal Yalçın

Sevgili tylnylcn, önce küçük bir tespitle başlamak isterim.Bizler doğada olabilmeyi tercih etmiş ve bunun içinde karavanı araç edinmiş doğasevenleriz.
Babanızın karavanının yapımı ile ilgili paylaşımı ilgi ile takip ettik gerçekten üzerinde kafa yorulmuş,emek sarfedilmiş ve güzel bir çalışma olmuş elinize sağlık.
Buraya kadarki herşey güzel hoş bravo deyip kendi seyrine bırakılabilecek konularda benim asıl dikkatimi çeken nokta;

tylnylcn' Alıntı:
Ailem evlerine gelmeyeli 16 ay oldu. Hayallerini yaşıyorlar ve bunu devam ettirmeleri için elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.

Asıl değerli olan bu bence, bu sözleri söyleyen evlatlarada vede yetiştiren anne babayada saygılarımla.
Levent

Etiketler

tylnylcn' Alıntı:
Merhaba Karavan Sevenler;
Ben karanımızın elektrik, su, aydınlatma, havalandırma tesisatını ve bambu kaplamasını kısmen babam, annem, abim ve arkadaşlarıma yapan kişiyim. İnternet sitenizi doyasıya gezme fırsatını ilk defa buldum ve kaydoldum. Merak eden karavancı ağabeylerim ve kardeşlerim için babamın atladığı birkaç konuda açıklık vermek istedim.
Abim ve benim standart işlerimizde çalışmamıza rağmen gecelerimizi karavanımızda geçirerek karavanımızı 6-7 ay süresinde tamamladık. Maliyet olarak babamın da belirttiği gibi bu kişinin maddiyatına bağlı. Biz elimizden geldiğince profesyonel bir karavan yarattık; Güneş panelleri, jel aküler, lcd tvler, 5.1 ses sistemi, vebesto , jeneratör, aspiratör, 4 lü ocak, digiturk lig tv… gibi sayılacak çok şey var aslında.
Ailem evlerine gelmeyeli 16 ay oldu. Hayallerini yaşıyorlar ve bunu devam ettirmeleri için elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.

Burada bir güzellik var; bu güzelliği yaratanlar, ne mutlu sizlere!... :-*

Cavid Sezen

KRVN, Levent ve Cavit Bey
Ailem için söylemlerinize teşekkür ediyoruz.
Her koşulda ailemle birlikteyiz. Onlarla onur duyuyoruz. O hazzı herkesin yaşamasını dileriz.
16 aydır evden ayrıyız. Çocuklarımdan asla !!!!!!! Çünkü; her fırsatta bulunduğumuz yere gelirler.

celal yalçın' Alıntı:
KRVN, Levent ve Cavit Bey
Ailem için söylemlerinize teşekkür ediyoruz.
Her koşulda ailemle birlikteyiz. Onlarla onur duyuyoruz. O hazzı herkesin yaşamasını dileriz.
16 aydır evden ayrıyız. Çocuklarımdan asla !!!!!!! Çünkü; her fırsatta bulunduğumuz yere gelirler.
Allah ayırmasın diyerek katılıyoruz güzelliğinize.

Ben de bizim yanımıza gelmesinler de nereye giderlerse gitsinler diyorlar zannetmiştim... ;D ;D ;D Öyle değilmiş...

Enver bey; temenniniz çok hoş, teşekkürler.
Cennet&Yücel dileğinize katılıyorum.
Sami bey; Yazınızı okuyunca kendimi gülmekten alıkoyamadım, Allah da sizi güldürsün.
Sayın Marmariscj7 ;teşekkürler.

Celal Bey slm,
Öncelikle sizi tebrik ederim.güle güle kullanın,hoş günleriniz olsun.
Benim İVECO 35-9 DALY Kapalı kasa Kamyonum var.Motorunu sıfır yaptırdım,satsam harcadığımı karşılamıyor.
Başka bir iş için kullanıyorum.Kasa kısmı 3.60 metre.
Daha değil ama ben de kısa süre içnde böyle bir çalışma düşünüyordum.
Bu gün bakarken rastladım siteye,harika gerçekten.
EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM.
Ben sadece solar enerji ve diğer enerji kısmının fiyat ve ayrıntısını merak ediyorum.Ne kadar tutuyor.
Diğer kısımlarını kendimiz halledebiliriz.

SELAM VE SAYGILARIMI SUNUYORUM.
Nedim BOSTANCI

Sn.medyaturk2011 merhaba, umarım başarılı bir çalışmayla karavanınızı yaparsınız. Sorularınıza Teknik bölümde cevap bulabilirsiniz.Aşağıdaki linkte ''Enerji'' başlığıyla
sorularınıza cevap bulacaksınız. Önerim Karavan Dünyası içindeki Teknik bölümünü tümüyle okursanız daha birçok konuda bilgi sahibi olursunuz. Kolay gelsin
Levent

http://www.gezenbilir.com/index.php?board=390.0

baştan sona dikkatle 4 5 kere inceledim. j9 hastalığımın yanında ısuzu minibüslerede hep hayran kalmışımdır. ufacık vitesi yaylanan sürücü koltuğu havalı kapısı ve müthiş egzoz freni. araç resmen otobüs standartlarında bir minibüs.Sizin yaptığınızda köşk tarzında karavan. Paylaşımlarınız için teşekkürler.Siz ve diğer tüm kendi karavanını kendisi yapanlar bizim gibi gezmeye ve hobileriyle ilgilenmeye meraklı gençleri araç almaya ve karavan yapmaya teşebbüs ettirdi. Elimize geçen harçlıkları sağda solda çarçur edeceğimize, böyle akıllıca ve mantıklıca işlere harcayacağız.Bizde karavan sahibi olacağız.Güle güle kullanın

Merhaba Nedim Bey
Dileğinize teşekkürler, güneş paneli için öncelikle ne kadar elektriğe ihtiyacınız olacak onu tesbit etmeniz gerekir.Ondan sonra güneş paneli fiatını çıkarabilirsiniz.Yani ; buzdolabınız,ısınma cıhazınız,banyo ısıtıcınız, televizyonunuz,hidroforunuz gibi elektrikli cıhazlarınızın toplam giderini bulup o güçte güneş paneli sistemini tesbit etmelisiniz.Bende 80watx4=320 wat Güneş paneli,200 Amper jel akü, 30 Amper regülatör var. Güneş panelleri diye internete girerseniz birçok firmada birçok marka ve değişik fiatları görürsünüz.Hangi şehirde olduğunuzu yazarsanız firma ismide verebilirim.Ben montajını kendim yaptım ,çok basit.
Asilkanissan dileğinize teşekkür ediyor sizi selamlıyorum. ISUZU seri olmayan 1. vitesi sayesinde çok bozuk,dik,engebeli yolları kaplumbağa hızıyla sizi sarsmadan,eşyalarınızı dökmeden çıkar.Çıkamayacağınız rampa veya bozuk yol yoktur.Bir defalık bakımla tamirci aramadan uzun süre kullanabilirsiniz.Normal yollardaki rahatı müthiş.

Levent Bey slm,
Siteyi ve konuları incelemem adına verdiğiniz katkıdan dolayı teşekkür ediyorum.
İnceledim sağolun.
Umarım başarabiliriz bizde,
Bu kadar çok dostumuz olunca kolay olur umuyorum.
Allah a emanet olunuz.

celal yalçın' Alıntı:
Merhaba Nedim Bey
Dileğinize teşekkürler, güneş paneli için öncelikle ne kadar elektriğe ihtiyacınız olacak onu tesbit etmeniz gerekir.Ondan sonra güneş paneli fiatını çıkarabilirsiniz.Yani ; buzdolabınız,ısınma cıhazınız,banyo ısıtıcınız, televizyonunuz,hidroforunuz gibi elektrikli cıhazlarınızın toplam giderini bulup o güçte güneş paneli sistemini tesbit etmelisiniz.Bende 80watx4=320 wat Güneş paneli,200 Amper jel akü, 30 Amper regülatör var. Güneş panelleri diye internete girerseniz birçok firmada birçok marka ve değişik fiatları görürsünüz.Hangi şehirde olduğunuzu yazarsanız firma ismide verebilirim.Ben montajını kendim yaptım ,çok basit.
Asilkanissan dileğinize teşekkür ediyor sizi selamlıyorum. ISUZU seri olmayan 1. vitesi sayesinde çok bozuk,dik,engebeli yolları kaplumbağa hızıyla sizi sarsmadan,eşyalarınızı dökmeden çıkar.Çıkamayacağınız rampa veya bozuk yol yoktur.Bir defalık bakımla tamirci aramadan uzun süre kullanabilirsiniz.Normal yollardaki rahatı müthiş.
Celal Bey slm,
Açıklayıcı bilgileriniz için teşekkür ederim gerçekten.Ben Kastamonu da ikamet ediyorum.Buralara gelmedi sanırım henüz bu solar pillerden.Siteyi inceledilçe daha çok yeni şeyleri öğreneceğiz.Kurulan dostlukların mutluluğunu görmekte umutlandırıyor beni.saygılarımla.

Nedim Bey;
Biz karavancılığa başlarken hep yabancı karavancıları görüyor tarzanca onlarla anlaşmaya uğraşıyor, soracağımız birçok sorunun cevabını anlatamıyor veya anlayamıyorduk. Sizler şanslısınız bizim bilememekten, kaynak bulamamaktan doğan birçok hatalarımızı siz yapmayacaksınız . Önceden doğru bilgiyi edinip onu uygulayacaksınız. Buradan tüm karavan yapan veya yaptırmak isteyenlere tecrubelerimi aktarmaya hazırım. Ayrıca bundan zevk duyarım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

SON MESAJLAR

SON KONULAR