Motokaravanımın Yapım Aşamaları; Isuzu M23 Motokaravan - Celal Yalçın

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan celal yalçın Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 184
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 61,968

Etiketler
Ynt: Motokaravanımın Yapım Aşamaları; Isuzu M23 Motokaravan - Celal Yalçın

karavanınızı iyi günlerde kullanın bende ısuzu m 23 ten bir karavan yapmak istiyorum bu araçların motorları 3500-4000 cc arası yani kasa ağır motor büyük yakıt tüketimi hakkında bilgi verebilirmisiniz beni düşündüren yönü bu boyutları bence karavan için mükemmel .

Yetkin Bey
İltifatınıza teşekkürler. Doğasever bir dostla tanışmak benim için mutluluk. Yardımcı olmak, deneyimlerimizi aktarmak, benim düştüğüm hatalara sizin düşmenizi engellemek için çaba gösteriyorum. O da zaman, emek ,malzeme kaybını önlüyor. Az şey değil hani.

suat54 Bey
Motor hacmi 3900 cc ağırlık 4000 küsür kg istihap haddi 6000 küsür kg kilometredeki yakıtı 500- 600 tl . Sürekli karavan kullananlar için ideal. Kısa süreli (senelik izin, bayram tatili veya hafta sonu ) ve işyerine de günlük kullanmayı düşünenler için kısa şası minibüsleri öneririm. Benim gibi uzun süreli kullanan karavancılar için yakıt problem olmuyor. Zira; Aylık gideceğimiz yol 100 km yi geçmiyor. O da aylık 50-75 tl mazot parası demek. Hoşca kalın.

TECRUBE ;
Yaparak, yaşayarak öğrenme.
Bende öğrendim. Karavanımın yapım aşamalarını anlatırken iç dizaynında doğal bambu kullandığım; ekenomik ,uygulaması kolay malzeme olduğunu söylemiştim. Harika da olmuştu. İki yıl içerisinde pencere ve tavan havalandırmalarının kenarlarında özellikle kışın içerde kalorifer yanması ,dışarının soğuk olması nedeniyle oluşan su damlacıkları nedeniyle küflenme ve kararmalar oluştu. Pencere ve tavan havalandırma kenerlarındaki bambuyu sökerek yerine membran kapladım. DUYURULUR benim düştüğüm hataya siz düşmeyin ! ! ! Hoşca ve dostca kalın.

Deneyim paylaşımı için sağolun Celal Hocam; keşke tümümüz böyle duyarlı olabilsek!...

Selamlar
Cavid Sezen

Celal Bey,
İyi günler dilerim. Epeydir mesajlaşamıyoruz.
Her halde gezidesiniz diye düşünüyorum.
Karavan ın yapımı hususunda yeni bir sayfa açtım. Dikkatinizi çekmedi herhalde.
Bana doktordan çok duvardan düşen lazım.
Bu bakımdan görüş ve önerileriniz altın kıymetinde.
Saygılarımla,

Kendi karavanını yapan arkadaşlar ; iç dizaynı yaparken membran pvc folyoyu karavanıma uyguladım iki aydır kullanıyorum. Ayrıntılı bilgi ve fotoğrafları zaman yokluğundan yayınlayamadım. Uygulama harika oldu.Fırsat bulunca yaınlayacağım.

Celal Hocam, sorun giderilmiş ki yine forumdasınız; merhaba!.. :smiley:

Cavid Sezen

Cavit Hocam
Evet sorunu giderdik, nihayet karavancı dostlarla görüşebileceğiz. Selamlar.

[attachment=1]

membran yapıştırma1.jpg

Sizlere daha önce söylediğim gibi membran kaplama işleminin fotoğraflarını göndermek için ancak fırsat buldum.

membran kesim.jpg

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

membran kesim 1.jpg

membran tavan yapıştırma.jpg

membran tavan yapıştırma2.jpg

membran yapıştırma.jpg

memran yapıştırma2.jpg

celal yalçın' Alıntı:
Kendi karavanını yapan arkadaşlar ; iç dizaynı yaparken membran pvc folyoyu karavanıma uyguladım iki aydır kullanıyorum. Ayrıntılı bilgi ve fotoğrafları zaman yokluğundan yayınlayamadım. Uygulama harika oldu.Fırsat bulunca yaınlayacağım.

Celal hocam,

Son durum nedir?

Verim aldınız mı uygulamadan?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR