Ynt: Motokaravanımın Yapım Aşamaları; Isuzu M23 Motokaravan - Celal Yalçın
Sevgili Dostlar; Hoşgeldin diyen herkese teşekkür ediyorum. Çadırla başladım. Taksi bağajında uyku tulumu ,minübüsün sağını solunu değiştirerek ,pansiyonlarda kalarak epeyce yer gezdik, epeycede zaman geçirdik. Emekli olunca yeter deyip ALKOVENLİ DUKOTO alarak gerçek karavancılığa başladık. Çeşitli etkenlerle aracı sattım. Araştırmaya başladım. Karavanı kendim yapabilmek için; yolcu taşıyan araç alma zorunluluğum vardı.(kamyonetlere yasal izin olmadığı için) ISUZU almaya karar verip internetten 5 yıldan yaşlı araç aramaya başladım. Bütceme uygun ISUZU MD 23 SA otobüs aldım. Koltuklarını 1300 TL ye sattım. Karavanda kullanacağım bütün malzemeleri internetten yine bütceme uygun olanları temin ettim. Karavanın projesini çizip ölçülü ve üç boyutlu olarak bilgisayara koyup birkaçtane çıktı aldım. Ustalara göstererek kolay anlamalarını sağlamak ve milimetrik ölçülü iş isteyebilmek için. Karavanda planladığımız tüm araç gereçlerin yerlerini tesbit ettik. Otobüsün İKİ yan camını otomatik açılır kapanır ve arka kapıyı sabitleme, koltuk yükseltilerini koridor sevyesine düşürme, bağaj merdiveni ,tavanda güneş paneli,uydu anten ,portbağaj bağlama cıvatarı,mutfak aspiratörü, buzdolabı,şohben, anten girişi, güneş paneli kabloları için baca koyma gibi tüm yapılacakları not alıp otobüs karasörcüsüne bunları yaptırıp aracın iç kısmını antipasla kendim boyadım. Tavandaki ve yan duvarları izalasyonu kaliteli sıkıştırılmış straforla yaptım. Straforların üstünü forex 'le kapladım. Mobilyacıya geçip karasörcünün yaptığı profillerin üzerini su kontrası ile kaplattırdım. Elektrik ,ses,görüntü,ısıtma,güneş paneli TV,kablolarını oğlum çekti. Tavan yan duvar ve mobilyaların üzerini bambu ile kendimiz kapladık. Vernikledik. Yandolaplara makaralı su hortumu ,jeneratör( çelik tüpçek üzerine monteli-dışarı çekip itmek için) ,200LT pis su ve temiz su deposu yerleştirdim. Mermeritten mutfak tezgahını yaptırdım. Güneş panelini,uydu antenini ,yerel anteni taktım. Otogaz deposu, bakır boruları çektirdim.Ocak,şohben,budolabı,televizyolar,led aydınlatma lambalarını ,aspiratörü,bataryaları ,Klozeti,Hidroferi bağladım.Karavanımdaki tüm araçlar ,aletler,elektrik sistemi 12 Volt.Yaşam aküsü 200 A jel. Elektrik üretimi ve tüketimi 12 volt.Aracın dışını reklamcıya giydirttim. Bu aşamaları fotoğrafladım. İleriki günlerde onlarıda yollayacağım.