Motokaravan Seçi̇mde Tereddüt Ediyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Baytaş Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 46

Baytaş

Yeni Üye
Gezmeyi seven herkese Merhabalar,
Ben 2022 de çadırla gezmeyi başladım, 2023 sifir transporter alıp karavan yaptırdım, iki senedir hem karavan hem aile arcı olarak kullanıyorum. çok memnunum, ama biz beş kişilik aile oldumuz için karavan çok küçük geldi, çocuklar sıkılmaya başladı. o yüzden tam beş kişi seyahat edebilen ve konaklyabilen, düş tuvaletleri ferrah olan, aç kapat derdi olmayan, sürüş konforlu, güvenli, güçlü yaşam akülü, çokta uzun olup kamplarda manevera da zorluk yaratmayan, donanımlı bir karavana geçmek istiyorum. bütçem en fazla 4,5m tl. böyle çok denmeleri olan arkadaşların tavsilere ihtiyacım var.
fikirlernize bekliyorum.
Abdullah

Etiketler
5 kisilik aile icin manevrada zorluk yaratmayacak model yuksek tavan ford transit onerilebilir . ancak 5 kisi icin ic ferahlik 15m³ ya da 17m³ bir arac ile cok zor . bu tarz araclar ile beklentilerinizi karsilamaniz cok zor.

ya arac tercihinizi degistirmeniz ya da isteklerinizi azaltmaniz gerekir. belki de cekme karavan sizin icin daha uygun bir cozum olacak. aracinizin gucu muhtemenlen 5.20 bir cekme karavan icin yeterlidir. ruhsatta katar agirligindan kontrol edebilirsiniz. bu sekilde aracinizi yine gunluk kullanirsiniz . cekme karavan da her zaman yola cikmaya hazir bir sekilde bekler ac kapat derdiniz olmaz.

bir de ucuncu yol var. hicbirsey yapmayin , mevcut arac ile devam edin. cocuklar sıkılmaya basladiysa yakinda sadece esinizle yola cikacaginiz gunler yaklasmis demektir. karavanci ailelerin boyle bir durumlari var . cocuklar belli bir yastan sonra anne baba ile gezmek istemiyor. arkadaslarini tercih ediyor. 5 kisi seyahat etmeyeceginiz icin yeni bir araca ihtiyaciniz olmama ihtimali cok yuksek.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,088
Kayıtlı Üye Sayımız
166,828
Kaydolan Son Üyemiz
XOFA

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR