motokaravan sahibi olmak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan izzet ardasa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,755

izzet ardasa

Yeni Üye
Yer
mersin
arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım tecrübesi olan arkadaşlar bildiklerini paylaşırlarsa çok sevinirim.Ben fiat ducato kamyonetinimi karavana çevirmek istiyorum 4 kişilik wc banyo mutfak klima bunlar olsun istiyorum sağlam iş yapan güvenilir bildiğiniz firmaları paylaşırsanız çok sevinirim birde bana ne kadara mal olur en önemlisi fiyatı onuda yazarsanız çok sevinirim.

Etiketler
Ynt: motokaravan sahibi olmak

Öncelikle başarılar dilerim...
Ranzalı 4 kişilik düşünürseniz, eski kasa 12m3'ler yetecekdir, ama single yataklı 4 kişilik düşünüyorsanız yeni kasa 15m3 mecburiyetiniz var, bu aracın satınalma fiyatını belirliyor...Yerli yabancı karışık malzeme kullanarak yapmayı düşünüyorsanız, %100 tüm işciliği kendiniz yapacaksanız, tama teşekküllüye yakın bir karavana binebilme maliyeti, 15.000 TL dir, bu rakam orjinal malzeme kullanımında artar ama kesinlikle eksilmez..Karavanı marangoz gibi birine yaptırmayı düşünüyorsanız, malzeme masrafının üstüne en az %50 daha koyun derim...Sonra araç+malzeme+işciliği toplayı, en önemlisi, imalatı kendiniz yaparsanız, ayırabileceğiniz vakti bilmiyorum ama cumartesi- pazar dahil günde 8 saat çalışırsanız 3 ayda bitirebilirsiniz...

Merhaba; İzzet bey;
Anladığım kadarıyla aracınız şaseli kamyonet. Benim düştüğüm hatalara düşmemeniz için mutlaka kendini kanıtlamış ve daha önceki imal etmiş olduğu karavan sahiplerinden referans alabileceğiniz firmalar olmalı.
Ben ilkinde motokaravan zannederek bir (TAVUK KÜMESİ) satın almış olduğumu ertesi gün farkettim, ama çok geçti.
Mart ayındada aracı yeniden yaptırmak için bıraktığımız firma tarafından 4,5 ay oyalandıktan sonra yeniden 15 ağustos teslim tarihli elimizde belge olmasına rağmen teslim edebilecekleri kanaatinde değilim.Bu sebeplede bu firmayı tavsiye edebilmem henüz çok erken.
Campervan için, Ankara'da Bülent ustayı tavsiye edebilirim.
Alkoven için ise İzmir Ege Karavan Mehmet Kökçü beyi tavsiye edebilirim.
Sally karavan içinde iyi firma olduğu konusunda olumlu sözler duymaktayım.
İnşaallah herşey istediğiniz gibi olur.
Selamlar

Merhaba öncelikle aramıza hoşgeldiniz, yıllarca kullanabileceğiniz, keşkeleriniz olmayacağı iyi bir karavan yaptırmak istiyorsanız Bursa İmaj Karavan Aydın Beyi tavsiye ederim. Kullanırken kendinizi bir Hymer satın aldığınız hissettirecek kadar iyi motor karavan yapan bence tek yerli üretici. Sitede Oğuz Beyin karavanını inceleyebilirsiniz.

izzet ardasa' Alıntı:
arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım tecrübesi olan arkadaşlar bildiklerini paylaşırlarsa çok sevinirim.Ben fiat ducato kamyonetinimi karavana çevirmek istiyorum 4 kişilik wc banyo mutfak klima bunlar olsun istiyorum sağlam iş yapan güvenilir bildiğiniz firmaları paylaşırsanız çok sevinirim birde bana ne kadara mal olur en önemlisi fiyatı onuda yazarsanız çok sevinirim.
aramıza hoş geldiniz;
arkadaşım aracınızı karavan yapmak istiyorsunuz önce buna karar verin ALKOVAN'mı, CAMPER'mi çünkü fiyatlar hemenhemen %100 katlanır. imalatçı olarak sakarya-bursa iyi diyorlar sakaryadaki üç firma kardeşlerden oluşuyor fakat fiyat olarak uçurum denecek fark görürsünüz, nerde yaptıracaksanız sıkı pazarlık ve hayırlı olması temenilerimi sunarım.
saygılar/selamlar

şu linke gözatabilirsiniz
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=12427.0

alkovenli yaptırmak istiyorum işçilliğini kendim yapacak kadar yeteneğim yok mesleğim öğretmenlik uzun lafın kısası el becerisi hiç yok ustalığı başkası yaparsa alkovenli olursa fiyat ne olur cevap yazan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.

Öncelikle aramıza hoş geldiniz eğer önceden karavanınız yoksa ve ilk kez karavan dünyasına giriyosanız benim gibi derim,ki kardeşim bana,da bu camiadan bir üstadımın tavsiyesi SAKİN SAKİN OL KARDEŞİM BİZ EMEKCİ İNSANLARIZ BİZİM SOSYETE İŞLERE KAPTIRACAK PARAMIZ YOK Bu üstat öğüdü ve birazda özel nedenlerimden dolayı 8 ay beklemek zorunda kaldım ve bu süreçde,de bu siteyi bire bir takip ettim.sonucda 40 / 50 Bin tl gibi bir rakamdan kurtuldum bu sitede bu işin kompedanları var Atila Dincer abi sizede kısaca cevap vermiş ve diğer abilerimiz kardeşlerimiz var zamanım yok diyorsun olabilir ama kendi karavanını yapanlar bölümünden Levent bey, Atila abi ,Seyfetdin hocam, Bekir abi,Rifat abi,Yusuf bey, Adnan abi daha adını şu an anımsayamadığım dostlar var(Aflarına sığınıyorum)nacizane tavsiyem 15 gün 1 ayınızı verip bu insanlar ne yapmışlar nerden girmişler nerden cıkmışlar izlemeniz.size akıl vermek gibi asla bir niyetimin olduğu algılanmasın lütfen.Şimdiden hayırlı olsun.

izzet ardasa' Alıntı:
alkovenli yaptırmak istiyorum işçilliğini kendim yapacak kadar yeteneğim yok mesleğim öğretmenlik uzun lafın kısası el becerisi hiç yok ustalığı başkası yaparsa alkovenli olursa fiyat ne olur cevap yazan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.
Sayın hocam merhabalar;
hocam alkovanlı yapmak istiyorum diyorsunuz, benim şubat 2012 yılında pazarlık yaptığım 2 firma oldu digerlerini bilemiycem.

başoğlu karavan STANDART için 49+KDV
saly karavan STANDART için 30+KDV istemişti

bende iki firmada hazır olan araçları gezmiştim yaklaşık olarak malzeme ve işçilikte gözüme herhengibir fark yansımadı, hakkını yememek lazım Başoğlunda wc kasetli idi onun dışında ben o an için farklılık görmedigimden saly'da yaptırdım. diğer firmaları sadece WEB'den tanıyorum.
fikir olarak şunu belirtebilirim (affınıza sığınarak) web deki telefonlarından tlf. açın veya e-postayla teklif isteyin.
saygılar/selamlar

yeni karavancı olduğumdan halen o heyecan yaşadığımdan şu an gözüme eksiler çarpmıyor, umarım bu heyecan devam eder.... ;D

Öğretmenim aileye hoş geldiniz.Nacizane benim düşüncem sitede kendi karavanını yapanlar bölümünü incelemeniz.Oradaki sorlara kendinizce cevap vererek başlayın.(Ayırdığım bütcem,Nereleri gezeceğim ,kaç kişi barınacak,nekadar uzun kullanacağım ve nekadar bir zararı göz önüne alıyorsunuz.)Saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR