MOTOKARAVAN RUHSATI

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kenan4012 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,069

Etiketler


Ynt: MOTOKARAVAN RUHSATI

Merhabalar,
Herkes kendine gereken işleri kendisi yaparsa, vergisini vermeyen, çalışanına doğru dürüst maaş vermeyen, sigorta pirimlerini ödemeyen kısaca 10 liralık işi 50 lira diyenler ne yapacaklar; tabiki son kullanıcıların kendi ihtiyaçları için yapmaya çalıştıkları karavanlara engel olmak için ellerinden geleni sıkılmadan yapacaklar.
Bu ülkede acaba kaçtane imalatcı var ve yaptıkları ürünlere nekadar garanti veriyorlar.Bende birçok arkadaşımız gibi karavan yaptırmayı veya edinebilmeyi istiyordum, bu durumda hayalden öteye geçmeyecek gib.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.
 

Ynt: MOTOKARAVAN RUHSATI

Kenan bey,
Bilgi vermede geciktim ama zaten mutlu haber gelmiş, herhangi bir sıkıntı yok...
 



Ynt: MOTOKARAVAN RUHSATI

Sıkıntı var maalesef.
Pegem mühendislik ile görüştüm ve anlaştık. Projeyi istenilen formatta çizdim ve ruhsat ile birlikte Pegem mühendisliğe gönderdim. Hemen, TSE belgesini alabilecekleri başka bir şehirdeki yetkili bir büroya işi pasladılar. Bir süre sonra güzel haber geldi. Proje gönderildiği şehirdeki TSE yetkilisi tarafından onaylanmıştı. Pegem bana başlık fotokopisini gönderdi ve kalan parayı istedi. Gelin görün ki onaylanan belgede karavanın kategorisi N1 olarak belirtilmişti. Hemen arayıp yanlışlığı söyledim. Hak verdiler ve bunun TSE nin hatası olduğunu düzeltilmesi için girişimde bulunacaklarını söylediler. Ama ne yazık ki 2 haftadır bütün çabalara rağmen düzeltilemedi. İmzalayan görevli konuyu bilmediği için araştıracağını söylüyor. Bu arada sürekli şehir dışında başka görevlere gidiyor. Kendisiyle temas kurulamıyor. Telefonla yaptığım sayısız görüşme boş çabadan öteye geçmedi.
Şu yener mühendislik ile de bir görüşeyim bari, bana telefonunu verebilir misiniz?
 

Ynt: MOTOKARAVAN RUHSATI

bu nasıl iştir abi yaw sanki karavan değil savaş aracı yapıyoruz yazılar olsun bu ülkenin kanuna geçmiş olsun hocam Allah yardımcın olsun
 

Ynt: MOTOKARAVAN RUHSATI

Ömer bey ne yazık ki bütün çabalarıma rağmen sorunumu çözemiyorum. Sizin işlerinizi yapan mühendislik firmasıyla görüştünüz mü, ne diyorlar? Benim projem için TSE den onay alabilirler mi?
 

Ynt: MOTOKARAVAN RUHSATI

Merhaba Kenan bey size rumuzunuzdan dolayı bu şekilde hitap ediyorum ben size sadece ruhsattaki olması gereken M1 sizin ruhsata işlenen N1 kamyonet katagorisiyle ilgili benim ruhsatımdada N1olarak işliydi ancak tüve gittiginizde zaten gireceksiniz burada sizi yönlendiriyorlar şöyle orada ek 1 denilen bir belgeyi yakındaki takipçilere 20 tl gibi bir rakkama halledip tekrardan yarım kalan tüve girip sorunsuz çıkıyorsunuz ve oradan trafige gidip onlarda sizin ruhsatınızı degiştirip M1 işleyip veriyorlar ben bu konudaki sorunu bu şekilde çözdüm ancak sizinki proje kapsamında olması farklımı olur orasını bilmiyorum saygılar ümit
 

Ynt: MOTOKARAVAN RUHSATI

Kenan Bey,belki yararı olur diye bende yaşadığım benzer bir olayı anlatmak istiyorum.Benim aracımda TSE den çıktıktan sonra ruhsatına M2 yazılmış.TÜV onayından sonra bir yıl böyle kullandım.Demekki ilk muayenede farketmemişler.2. muayeneye gittiğimde,(TÜV'den) bunu M1 yaptırmam gerektiği söylendi.Yukarıda sözü edildiği gibi biraz uğraşarak ek1 belgesiyle düzeltilebiliyor.Bende şimdi onların istediği gibi M1yazıyor.Üzülmeyin,düzeltebilirsiniz.Bence önemli olan TSE'den geçmiş olması.Selamlar.
 




Ynt: MOTOKARAVAN RUHSATI

kenan4012' Alıntı:
Sıkıntı var maalesef.

Şu yener mühendislik ile de bir görüşeyim bari, bana telefonunu verebilir misiniz?

Geçmiş olsun umarım kolayından halledersiniz problemi.
Cevdet Çelikörs (Yener Müh.) 05327281834
http://yenermuhendislik.com.tr/index.php?PLID=2&ContentID=3
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,833
Mesajlar
1,524,141
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

SON KONULAR



Geri
Üst