MOTOKARAVAN RUHSATI

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kenan4012 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,066

kenan4012

Ana Kamp
Yer
Karamürsel
Merhaba dostlar,
öğrendiğime göre ne yazık ki ruhsat işi son derece sıkıntılı bir sürece giriyor, ya da girmek üzere.
Artık yalnızca karavan firmalarının bakanlıktan almaya yetkili oldukları, karavan yapmak istediğiniz araca ait bir TİP ONAY BELGESİ olmadan projeleriniz TSE tarafından onaylanmayacakmış. Firmalar bakanlıktan bu tip onay belgelerini 25, 30 bin TL gibi yüksek bedeller karşılığında almak mecburiyetinde bırakılmışlar, bu yüzden dosyalarını hazırlayıp bu belgeleri alma konusunda mütereddit davranıyorlar.
Tip onayları, sizin yapmak istediğiniz karavan ile firmanın kendi araçları için talep ettikleri tip ile milimine kadar aynı olmak zorundaymış ki sizin karavanınızda onaylanabilsin.
Büyük bir hevesle başladığım karavanım bitmek üzere ama bu son haberler bütün şevkimi kırdı. Fatura elbette bize çıkacak. Yeni fırsatçılarla karşı karşıya kalacağız.
Ne diyorsunuz bu işe?

Etiketler
Ynt: MOTOKARAVAN RUHSATI

Kenan bey, bu söylentiler devamlı var mutlaka sonuç söylendiği şekilde olacak olabilir, ancak şu anda yada geçen ay dahil
ruhsat çıkaran arkadaşlar var ve amatör imalatlar halen dönüştürülebilmekte.
Moraliniz bozulmasın biraz hızlanıp finale ulaşmanızı dilerim.

Güngör bey yanıtınız umutlandırdı beni.
Ruhsat için hemen başvurabilecek durumdayım. Ama bunu İzmit'te çözemiyorum. Bugün TSE başkanı ile uzun uzun görüştüm ama sonuç alamadım. Bazı şehirlerde hala eski sistem onay verildiğini bizzat başkan söyledi ama nereler olduğunu söylemedi. Sizin bildiğiniz bir yer var mı?

selam şuan için ben böle birşey duymadım bugun gittim birçok yere en sıcağı akşam imajdaydım böle bişey olsa illa haberim olurdu genede siz acele edin derim burası türkiye her an herşey olabilr saygılar

Adapazarı'nda Başoğlu Karavanîn sahibi Erdoğan adında biri ile görüştüm. Fırsatçılığa soyunmuş.
"5000 TL getir, arabanı bize 1 hafta bırak, onu Samsun'a gönderir, ruhsatını alırız" diyor.

kenan4012' Alıntı:
Adapazarı'nda Başoğlu Karavanîn sahibi Erdoğan adında biri ile görüştüm. Fırsatçılığa soyunmuş.
"5000 TL getir, arabanı bize 1 hafta bırak, onu Samsun'a gönderir, ruhsatını alırız" diyor.
abisi fırsatcı demek pek uygun olmamış erdoğan abi yi sevenler var burada 5000 tl ye gelince o özel bir durum sen biraz daha araştır abi bursa ya bir uğra burda çok kişi var en azından tel et istersen buradakilerin adres ve tel larını verebilirim saygılar

Değerli dostlar bu gibi duyumları gerçeğini kanunen okumadan lütfen sitemize taşımayın.
Benim gibi yapım aşamasında olan arkadaşlarımızın moralini bozuyor.
İnanın resim yüklüyordum okuyunca omuzlarım düştü .Bu kaçıncı oldu kulaktan duyulanlara lütfen inanmayın.

zaloğlu' Alıntı:
Değerli dostlar bu gibi duyumları gerçeğini kanunen okumadan lütfen sitemize taşımayın.
Benim gibi yapım aşamasında olan arkadaşlarımızın moralini bozuyor.
İnanın resim yüklüyordum okuyunca omuzlarım düştü .Bu kaçıncı oldu kulaktan duyulanlara lütfen inanmayın.
nihat abi bozma sen morelini beyaa yok öle bişey sen yükle fotoları

Nihat bey, ben duyumlarla hareket etmiyorum. Ruhsat için İzmit'te başvurmadığım yetkili Müh. kalmadı. Artık TSE projelerimizi kabul etmiyor dediler. Sonunda TSE başkanı ile de konuştum. Aracımın tip onay belgesini almış bir karavan firmasının hazırlayacağı ve onların tip projeleri ile bire bir uyumlu bir projeyi kabul edebileceklerini söyledi.
Egerce kardeşim, sevdiğiniz biri için olumsuz bir sıfat kullandığım için üzgünüm.
Şu anda öylesine bir moral çöküntüsü yaşıyorum ki, sizi incitmek istemezdim.
Bursa'dan İmaj karavan'ın sahibi ile de görüştüm. Tip onayları için başvuracaklarını söyledi, "ama sizin projeniz bizim tipe uyar mı onu bilemem, eğer cm bazında bile farklılık olursa onaylanmama riski var" dedi.

kenan4012' Alıntı:
fırsatçılığı severiz milletce... proje tasdiki için 5000 tl istemek fırsatçılığın dik alası...

osak' Alıntı:
fırsatçılığı severiz milletce... proje tasdiki için 5000 tl istemek fırsatçılığın dik alası...
ömer abi yaw ortalığı sakinleştirmeye çalışıyorum abinin zaten ayarı kaçmış 5000 tl evet hakketten iyi para sakin olmak lazım sinir adama yanlış kararlar aldırır sen benden tecrübelisin iyi bilirsin bu işleri saygılar hörmetler

kenan4012' Alıntı:
Nihat bey, ben duyumlarla hareket etmiyorum. Ruhsat için İzmit'te başvurmadığım yetkili Müh. kalmadı. Artık TSE projelerimizi kabul etmiyor dediler. Sonunda TSE başkanı ile de konuştum. Aracımın tip onay belgesini almış bir karavan firmasının hazırlayacağı ve onların tip projeleri ile bire bir uyumlu bir projeyi kabul edebileceklerini söyledi.
Egerce kardeşim, sevdiğiniz biri için olumsuz bir sıfat kullandığım için üzgünüm.
Şu anda öylesine bir moral çöküntüsü yaşıyorum ki, sizi incitmek istemezdim.
Bursa'dan İmaj karavan'ın sahibi ile de görüştüm. Tip onayları için başvuracaklarını söyledi, "ama sizin projeniz bizim tipe uyar mı onu bilemem, eğer cm bazında bile farklılık olursa onaylanmama riski var" dedi.
yok abisi yaw ben im sevgimden değil benim doru dürüst muhattabım bile değil site içinde dedim hem çok sinirlisiniz azınızdan istemedin daha ağır birşey çıkmasın diye o maksatla sizi sakinleştirmek yada moral vermek acısından söylemiştim.saygılar

kenan bey,
sakin olmak ve acele etmemek gerli, su anda imalat aşamasında karavanı olan biriyim... gecen sene bir T3 minibusu karavan haline getirip ruhsatını değiştirdim... bu yazdıklarınızdan sonra yarın benim proje işlerimi yapan arkadaşlarla görüşeceğim... sizi bu hafta içinde bilgilendiririm..
merak buyurmayınız, burası Türkiye... her sorunun bir çözümü vardır...

Sıcak ilginiz için çok teşekkür ederim Ömer bey.
Haklısınız, bir şekilde çözüm bulacağız.
Görüşmek dileğiyle, saygılar, sevgiler...

kenan4012' Alıntı:
Sıcak ilginiz için çok teşekkür ederim Ömer bey.
Haklısınız, bir şekilde çözüm bulacağız.
Görüşmek dileğiyle, saygılar, sevgiler...

her dönem bu söylentiler çıkıyor arkadaşlar sakin olun, site içerisinde defalarca ruhsatı nasıl ve kimden aldığımız yazılı, birileri bizim kendi karavanımızı yapmamızı istemiyor , birilerinin tekerine çomak soktuk, bu söylentiler bu yüzden çıkıyor, Avrupada herkes özgürce camper yapabiliyor ve bizde kanunlarımızı avrupa birliğine uydurmaya çalışmıyormuyuz, sakin olun fırsatçılara müsade etmeyin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR