huseyinyilmaz
One Life Dedik Gittik Aldık
Hususi araclari da kantara sokuyorlar mi? Yilda 1 icini sokup bosaltmak benim icin sikinti degil. Sorun trafikte araca uygulanacak ceza
ötv sigorta vergi de
1: 5 yıl dan genç 2012-2017 arası model bir aracı karavana dönüştürürseniz % 120 ötv ödersiniz .5 yıl dan büyüklerde ötv yok
2:motorlu taşıtlar vergisi değişmiyor aynı
3:zorunlu trafik sigortası kamyonete göre ilk yıl 1090 tl fazla, ikinci yıl 925 ,4. yıl 598 tl fazla ödüyorsunuz ve bu şekilde gidiyor. fakat değer
sonuç olarak otomabil den daha az ödeömemiz gereken sigortayı özel amaçlı taşıt altında ambulans çekici gibi araçlarla aynı ödüyoruz düzeltilmesi umudu ile
Foruma da uye olan Zafer bey yapabilir;Bu araç ülkemizde nasıl karşılanır ve nerede yaptırabilirim? Yerli üretim olmasını isterim
Ekli dosyayı görüntüle 503830
Ekli dosyayı görüntüle 503831
Cam açtırmak ruhsata işletmeyi gerektirir.portatif malzemeler sorun yaratmaz.polislerin baktığı şey koltuk sayısı,ticari mal taşıyıp taşımadığınız.Size tavsiyem camlı Van alın keyfinize bakınHerkese merhaba
20 yıllık çadır kamp deneyiminden sonra bizde ailecek motokaravan sahibi olmak için kolları sıvadık. Fakat ülkemizde motokaravan sahibi olmanın vergi ve sigortadan dolayı çok masraflı olduğundan işin üç kağıdı demeyelim ama kurnazlığına kaçmak zorunda kalacağız gibi duruyor. Yıl içerisinde de yaz mevsiminde 30 gün, kış mevsiminde de 15 gün bu aracı tatil ve gezi için kullanabileceğiz. Amacımız panelvanı alarak mutfak yatak ve wc yi portatif halde kullanacağımız bir vaziyete getirmek. Yıllardır da binek aracımda taşıdığım portatif mutfak wc ve yataklarımı daha geniş bir araca geçirmeye ne kadar kurnazlık denilirse tabii. şimdi siz değerli abi ve deneyimli arkadaşlarımdan yardım isteyeceğim konular şunlar. Sizlerde yardımcı olursanız bizde kendimize göre bir yol haritası belirlemek istiyoruz. Şimdiden herkese teşekkür ederiz;
1- Panelvan araca sadece izolasyon yaptırmak ve birkaç havalandırma camı açtırmak ruhsata işletmemek sorun olur mu?
2- Ruhsata işletsem vergi ve sigortalar gene de değişir mi?
3- Panelvan değilde camlı van alsam ve koltukları söksem ruhsat, vergi, sigorta ve polis deneteimlerinde ne gibi sorunlar ile karşılaşabilirim.
4- Kendi imal ettiğim tüm ekipman portatif mutfak, wc yatak ve eşya dolapları (araç içerisinde sabit herhangi bir elektrik, su ve gaz tesisatı olmayacak) taşırken polis denetiminde ne gibi sorunlar olabilir?
(Bu arada almak istediğimiz araç Mercedes Sprinter, VW Crafter veya PMA grubundan büyük bir araç)
Tavsiye ve ilginiz için teşekkür ederim. Bilgili olduğunuzu düşünerek soruyorum;Cam açtırmak ruhsata işletmeyi gerektirir.portatif malzemeler sorun yaratmaz.polislerin baktığı şey koltuk sayısı,ticari mal taşıyıp taşımadığınız.Size tavsiyem camlı Van alın keyfinize bakın
Ornek : 2012 camsız bir panelvan a sunroof ve yanlara 2 açılır kapanır cam taktirsam sonra emniyete gidip ben bunları yaptım ruhsatına işleyin desem sadece ruhsata işleyip araç tipinde değişiklik olmuyor mu?Cam açtırmanın vergi ve sigorta ile bir alakası yok ki!Siz yine kamyonet vergisi ve sigortası ödeyeceksiniz.