Motokaravan Projem; Iveco M23 Alkovan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan impesa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,930

impesa

izcilik öğrenilmez, yaşanır! (baden powell)
Yer
ankara
merhaba karavan dostları, otomotiv sektöründeki yaklaşık 20 yıllık deneyimimden aldığım cesaretle, kendi karavanımı kendim imal etmeye karar vererek yaklaşık altı ay önce uygun bir araç aramaya başladım. o zamanlar bu siteden haberim yoktu ne yazıkki. tabiki bu işi yapabilecek teknik ve pratik bilgim olmasına rağmen,yılardır bu işi yapan veya karavanı olan dostların her konudaki önerilerine açığım. uzun süre araç konusunda değerlendirme yaptıktan sonra 1990 model m23 otobüs satın aldım. başlangıçta camper ile motorkaravan arasında karar veremedim. o dönemde aynı sitede komşum olan karavan imalatçısı fazıl bey ile tanıştım onunda bazı fikirlerinden yararlanarak, motorkaravan yapmaya karar verdim. aracın ön bölümü hariç tüm kasayı kestim, şasi üzerine son derece sağlam profil işçiliği bitti, alkovanlı tipte m23 otoyol hiç yapılmamış zannedersem. halihazırdaki durumunu gösterir resimlerini birkaç gün sonra yayınlayacagım. saygılar.

Etiketler
Ynt: Motorkaravan Önerileriniz ?

Semih Kardeş öncelikle merhabalar.Sanırım işler iyi gidiyordur.yeni resimleri ve gelişmeleri sitende dilerim kısa zamanda yayınlarsın ve başarılarını alkışlarız.Geçenlerde atölyenizi ziyaretimde gayretlerinizi yakından görmüştüm.Öncelikle yine tebrik ediyorum.Çok özgün ve değişik bir proje karavanınız.imini de karavanın görünüş karakterine uygun olarak çok güzel bulmuşsunuz.KALE evet "KALE" görünümünde bir proje.Özgün ve yaratıcı dizayn anlayışınızla gerçekten kale gibi birşey olacak.Her ne kadar hareket,sürat ve kıvraklık unsurları az olsa da ferahlık ve ev ortamı havasında bir proje.Mutlaka kendi gereksinim ve hayalleriniz bu dizayn oluşumunda çok önemli.Kimi mutfağı geniş olsun ister,kimi duş yada tuvalet yada oturma alanı ve manzarayı düşünür .Kimi süratle daha çok km katetmeyi...Karavan görünüş itibarıyla hantal görünse de mutlak sizin alkovandaki yükseklik tercihiniz ve dubleks tipi merdiveniniz mutlaka bir ihtiyaçtan doğmuştur ve size rahatlık sağlar.Her ne kadar hacmen olmasa da yükseklik olarak biraz göze hitap tarzı alışılmışın dışında olsa da sizin özgün tercihinizdir.Kendi emeği,projesi ve alın teriyle yapılan iş insanın içine daha bir siner ve faydalı olur.İşlerinizde başarılar diler selamlar sunarım.Cevat Beye de selamlar. Karavan1

:smiley:merhaba karavan 1.
öncelikle, ziyaretiniz ve yaptığınız değerlendirmeler için teşekkürler.
benim motorkaravanımda istediğim özellik öncelikle sağlamlık ve iç mekanın son derece geniş ve rahat olmasıydı. bu nedenle böylesine büyük bir araç tercih ettim. ayrıca aracımın hızlı olmasını hiç istemedim,yani kısa sürede çok yer gezmek yerine, belki üç aylık bir yaz tatili boyunca uzun süreli konaklamalarla çok yer gezmeyi planladım. hal böyle oluncada uzun süreli bir yolculugun yorucu olması ancak ev konfor ve rahatlığındaki bir otokaravanla olabileceği inancıyla çalışmalara başladım.
ziyaretiniz sırasında sizden aldıgımız değerli fikirlerinde çalışmalarımıza katkısı oldu. öncelikle cevat beyle kafa kafaya verip alkovanın keskin köşelerini daha kavisli hale getirdik.
sanırım bu hafta aracın dış cephe kaplamalarını yapacağız, aracın dıştan bitmiş halini gösteren fotoğraflarıda ozaman yayınlayacağım
ilginize tekrar teşekkür eder saygılar sunarım.

Herkese mrb
Siteye üye olalı 1 hafta 10 gün oldu bu zamana kadar yazılan mesajları okudum.
Bende herkes gibi karavan yapma veya karavancılığa merak saldım ve arastırmalara başladım
bana uygun olan motokaravan olduğuna karar verdim. Hangi aracların bu işe uygun olduğunu arkadasların yazılarından izledim.
arastırmalarım sonucu http://www.araba.com/1289518.html gibi bir aracın uygun olabileceğini düsünüyorum
bu araç hakkında olumlu-olumsuz yorumlarınızı bekliyorum.fiyatı bana uygun geldi
bu arada ÖTV vergisinin 10 yaşından büyük araçlara uygulanmadığı konusunda tam bir sey öğrenemedim yazışmalardan
bu konuda bilgisi olanların paylasmasını istiyorum.
Benim niyetim aracı alıp zamana yayarak icini yavaş yavas kendim yapmak, yerim ve elimdeki teknik ekipman buna müsait.
tabii sizlerinde önereceği uygun bir projeye göre.

Kemal Atay- Antalya

merhaba kemal bey, bence iveco daily iyi bir seçim ama, yeni trafik mevzuatına göre panelvan araçlar karavan olamıyor diye duydum, henüz emniyet yetkililerinden bilgi almadım, öncelikle bu konuyu araştırmanızı öneririm.kolay gelsin.

sayın kemal bey

araç ötv farkı 5 yaş arabalar için uygulanıyor.

iveco iyi bir seçimdir.size avantajlarını ve dez avantajlarını söyliyeyim.
avantajları;parçası ucuz,ilk almadaki fiyat avantajı,çift teker,iyi bir şaseye sahip
dez avantajları;yakıtı biraz daha fazla yakar(bunaltacak kadar değil),serilik açısından diğerleri kadar seri değildir.(ama araç yolda yığılmaz)

iveco iyi bir seçimdir.

saygılarımla

Levent KÖROĞLU

semih bey merhaba...

yeni mevzuat da panelvan aracın karavan olamıyacağı ile ilgili hiç bir madde yoktur.bu konuyla ilgili tüm mevzuat okunmuştur.yeni mevzuat da dikkati çeken bir husus vardır,panelvan aracın minübüse çevrilmesi sırasında abs yi şart koşmuşlardır.

diğer soru soran arkadaş panelvan aracını gönül rahatlığıyla karavana çevirebilir.proje işlerinizde sıkıntı çekerseniz,ve diğer konularda da yardımcı olabilirim.

saygılarımla

Levent KÖROĞLU

Camper düşünenler için uygun bir araç. Denizli den. Sanırım Özdal Beyler de araçlarını Denizli den bulabilmişlerdi. Ne varsa Denizli de var. Ben de yüksek tavan bir Transporter almak istiyorum. Ama maalesef ertelemek durumundayım ve bu ertelemelerden sıkıldım. Belki ötv açısından 5 yıl barajı benim ertelemelerimle dolar da yeni kasa T5 yüksek tavan alırım. (züğürt tesellisi) Neyse, alana hayırlı olsun

http://www.sahibinden.com/hesapli_kapali_kasa_panel_vavWQQaXQQ10220826WQQpXQQdisplayitem

Fiat Ducato'nun 2002 modelini alsak ve karavan projesine başlasak ÖTV farkı ödemeyecekmiyiz? Yani aracın ticari statüsü de değişmeyecek mi? Çünkü değişirse 2.8 lt. motor için binek oto vergisi ödemek durumunda kalırız. Değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkürler :smiley:

aracin hususi ya da ticari olmasi vergisini degistirmez. tum motorlu karavanlar kamyonet ve panelvan sinifinda vergilendirilir. oteyandan bir karavan ticari de olabilir ve vergisi hususi karavanla aynidir.

Semih Bey Kardeşim,otomotiv sektöründeki 20 yıllık deneyiminiz,kampçılık,izcilik gibi yönlerinizle birleşince ve titiz,sabırlı ve SANATKARANE çabalarınız da bunların üzerine eklenince KARAVANCILIK konusunda güzel ve özgün projeler gerçekleştireceğiniz kanaatindeyim.Bu konudaki çabalarınızı özveri ve eforunuzu bizzat atölyenize gelerek izledim ve bu konuda gelişime açık ve hızla ilerleyecek çabalarınız bu sektörde varlığnızı duyuracağınıza işarettir.Başarı dileklerimi iletiyorum.İnşallah en kısa zamanda Karavanınız KALE ile ve size getireceğim orijinal ve özgün bir model olacak DUCATO ile bu sektörde ilerleyen günlerde varlığnızı hissetireceksiniz.Siteniz (www.senkar.net)de çalışmalarınızı izliyorum.Başarılarınızın devamını dilerim.Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR