Ynt: Motokaravan Olarak VW Grubu Araçlar Hakkında Herşey
şimdi bizim T5, gümrüğe göre binek aracı sayılıyor. Ticari araç sayılsa kdv yi toptan düşebiliyorsun. Binek aracı saydığı için kdv si binek araç gibi toptan maliyete atıyorsun.
aynı t5 ulaştırma bakanlığına göre yük taşıma aracı ve kamyonet. binek araç sayılmadığı için 1. köprüden geçemiyorsun, k2 belgesi, psikoteknik belgesi hatta ileri gidersen scr belgesi alman lazım.
maliye ticari araç sayıyor ama herhangi bir değişiklikte ötv farkını istiyor.
tüv cam filmine izin veriyor, polis çıkartıyor.
araça bir şey eklersen tüv ya da polis engel çıkartabiliyor. proje çizdirip ruhsata ekletirsen tüv ve polis bir şey demiyor ama 3 gün sonra maliye gel bakalım hemşerim sen ne yaptın ötv farkını ver diyebiliyor.
anlatmak istediğim her kurum kendi kendine yorum yapıyor.
Vatandaşlarımızda bi kereden birşey olmaz deyip istediğini yapıyor. Sıkışıncada aman ben ettim, sen etme hemşerim ayaklarıyla işini yürütüyor.