Ynt: Motokaravan Olarak Fiat Ducato - Citroen Jumper - Peugeot Boxer Hakkında Herşey....
merhabalar, benim bu araçlar ile ilgili sorularım olacaktı: hacim ve motor konusunda.
10 m3 panelvanların(1997-2005) iç hacim ölçüleri nedir? yukarıdaki tablo yeni kasaların. 10,8 m3 ler yeni kasada 11,5 m3. 10 m3 lerin 12 m3lüklerden kasa farkı zannedersem yolcu kapısı ve sürgülü kapı arasındaki fark kadar.tam ölçüleri bilen varsa ve yazarsa sevinirim. bu soru ile ilgili olarak, yapım aşamasını sürekli takip ettiğim yusuf hocanın karavanının benzer planında şöför koltuğunun arkasındaki 2 li açılır kanepe tarzının yerine teklisi olarak planlasak, ön koltuklarıda 1+1 dönebilen olarak yapsak panelvanın iç planı sizce nasıl olur?
motor konusunda düz dizel ve turbo dizel farkına hem yazılanlar hem de tablolar açıklamalar getirilmiş. ancak biraz daha ayrıntılı olarak sorarsam; yakıt tüketimi farkı ne kadar? ( 10 m3 2500 D ve 2000 tdi motor). karavan içindeki sabit yapılan işlemler düşünüldüğünde ağırlığı da eklersek araçların yol performansları nasıldır?
farkların, teknoloji, güvenlik,konfor yanları var biliyorum ama farkın büyüğü ekonomik olmakta maalesef.uzun yolculuklar için deneyim ve bilgilerinizin ışığında neyi önerirsiniz.( arasındaki fark ve karşılaştırmalar çok uç olsada, 9000 liralık 2001 2500 d jumper ve 13500 liralık 2004 model 2,0 dti ducato var yakın şehirlerde.her ikisi de 10m3 )
paylaşacağınız bilgileriniz benim için yol gösterici olacaktır, ilginize şimdiden teşekkürler.