motokaravan kullananlar için yaşam aküsü araç aküsü sorunsuz baglantı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dedicated Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,891
Ynt: Motokaravan Kullananlar İçin Yaşam Aküsü Araç Aküsü Sorunsuz Baglantı

Merhaba Arif Bey,

Sorunuzu aşağıdaki şekilde cevaplayabiliriz.

230V/60Watt Absorbe Buzdolabı Tüketim 1200 Wh/gün
230V/40Watt Televizyon Tüketim 240 Wh/gün (eğer günde 6 saat televizyon izlerseniz)

TOPLAM 1440 Wh/gün
İnvertör üzerinden verim kaybı (-15%)
Günlük yaklaşık Tüketim 1700 Wh/gün

Bu hesaba göre 1700 Wh'ı 24 saat içinde yerine koymamız gerekiyor. Eğer ortalama 80 km/saat hız ile gittiğinizi düşünürsek, günde ortalama 13 saat araç kullanmanız gerekiyor.

13 saat süre içinde Şarj 1250 Wh
Verim Kaybı (-13%)
Reel Şarj 1100 Wh

Tüketim olarak baktığınızda bu hesaptan da görülebileceği gibi enerji olarak negatiftesiniz. Bu nedenle 8 Amper'lik WAECO DCDC Şarj Cihazı size yeterli gelmeyecektir. Bunun yerine aynı cihazın 20 Amper olanını kullanmak gereklidir.

Akım hesabı yapacak olursak:

Buzdolabı tüketim ortalama 100 Ah/gün
Televizyon tüketim 20 Ah/gün (6 saat TV izlenirse)

TOPLAM 120 Ah/gün
İnvertör üzerinden verim kaybı (-15%)
Günlük Yaklaşık tüketim 140 Ah/gün

Günlük şarj (13 saat seyir) 104 Ah/gün
Verim (-13%)
Günlük reel üretim 90 Ah/gün

Yine bu hesaptan da görülebileceği gibi dolduran musluk, boşaltan musluğun hızına yetişemiyor ve neticede akünüz boşalıyor. Size tavsiyemiz WAECO 20 Amper DCDC şarj cihazı kullanmanız veya http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=96413.msg1319565#msg1319565 linkindeki yazımıza göz atıp kendinize uygun çözümü seçebilirsiniz.

Yolunuzun açık olması dileğiyle selamlar,

Suleyman G.

Etiketler
Ynt: Motokaravan Kullananlar İçin Yaşam Aküsü Araç Aküsü Sorunsuz Baglantı

Suleyman G. bey yazinizi bugun okuya bildim ( burada iki hafta tatil vardi ) degerli bilgileriniz emeginiz icin tesekkur ederim demo model Vw T4 Camper Aracim bu hafta insallah tam olarak hazir olur deneme yanilma yontemiyle sizlere sonucu bildiririm izne Turkiyeye yolda giderken benzinlik ve yemek molasi haric assagi yukari gunluk 14 saat yol alacam tv ye bakila bilsin buzdolabida calissin yoldayken , konaklama yerindede buzdolabi dort 5 saat idare etsin yeter ,
Cevap yazan emegi gecen herkeze tekarar tesekkur ederim
Saygilarimla .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,603
Kaydolan Son Üyemiz
anadolulucahil

SON KONULAR

Geri