EvliyaCelebi2
Söz insanın aynasıdır..
.
Çifte mesaj.
Çifte mesaj.
Son düzenleme:
.foruma katılan bütün arkadaşlarıma ve yorumlarına çok teşekkür ederim,düşüncemin avantajları ve dezavantajlarıda var şüphesiz....ama bence en önemlisi " kader " saptamasıydı. Bir gün sonra bile ne olacağımızı bilemeyeceğimizden beklemenin bir anlamı yok herhalde..... en güzeli sabırla bekleyip temiz, nisbeten az km yapmış bir panelvan bulmak...ohhh be rahatladım hepiniz iyi günler dilerim...haaa bu arada böyle bir araç bulursanız kardeşinize haber verirseniz çok sevinirim...hoşçakalın
.
Düşünceniz yanında, hemen kalkışınızdan da zengin olduğunuz belli..
.
.
.........
Ama yazacağım ilk şey cevap değil bir soru.
Türkiye’de araçların vergi ve sigortasız özel arazi veya binalarda depolanması mümkün mü ? Tabi bu durumda burada bahsettiğim madde ile aracın kaportası dahil tümünün konserve edilmesi doğru olurdu.
.....
.
.
Hop hop nereye yahu ?...
Sorunuz fantezi karakterli olsa da foruma canlılık getirmişti, şimdi de bana eyvallah diyorsunuz.. Olmadı şimdi.
Düşünceniz yanında, hemen kalkışınızdan da zengin olduğunuz belli..
Seneler boyunca yazılanları birazcık bile okuma zahmetine katlanmadığı forumu Google sanıp, hemen ilk yazısında “Karavan yapcam bana yardım edin” şeklinde başlık açanlardan hepimize gına gelmişti zaten.
Yani o kadar kolay değil öyle çabuk bırakmayız, bizim de sizinkinden fantezi cevaplarımız var icabında...
Zaten ne demişler “ Yanlış soru değil, yanlış cevap vardır”
Ama yazacağım ilk şey cevap değil bir soru.
Türkiye’de araçların vergi ve sigortasız özel arazi veya binalarda depolanması mümkün mü ? Tabi bu durumda burada bahsettiğim madde ile aracın kaportası dahil tümünün konserve edilmesi doğru olurdu.
İkincisi ise böyle bir panelvanın resmen cinsiyet değiştirmeden karavana geçmesi durumunda olası bir plan örneği. Çünkü böyle gezen sıkı karavancılarımız var. Onlara azınlık muamelesi yapmak gücüme gidiyor. Kalbim onlarla. Ya da yeni deyimiyle, en kalbi hislerimle diyeyim onlara aşağıdaki planı gönderiyorum.
Plan onların da hakkı..
.
Ekli dosyayı görüntüle 507604
.
Ekli dosyayı görüntüle 507603
.
Teoman beyin dediği gibi yukarısı hariç belki başka pencere açılmaması düşünülebilir. Buzdolabı dolap içi gizlenmiş olabileceği gibi tek tek yatak olabilen sofa, ikinci resimde görüldüğü gibi izne kadar sadece sert süngerli minderlerden de yapılabilir ? Ankaste ocak yerine dışarıda kullanılmak üzere piknik tüpü ve suyu kapağı delinmiş plastik şişeden alan, üzeri ayni tezgah tahtasıyla kapatılmış lavabo çözümü de planı zorlamamalı ?
Herneyse yeni bir başlık açıp bunları etraflıca konuşmak daha uygun olmalı. Zaten başka çizimlerim de var.
Fakat sırf modellere bakmak için gelirseniz gücenirim.
Hangi modelleri kast ettiğimi anladınız sanırım ?..
.
.
Çekme belgesini yeni öğrendim, sağolun.
Ne diyeyim Allah çektirmesin size.
Çünkü Almanya’da bu iş için kaydınızın silinmesini istemekten başka yapılaçak birşey yok.. Tekrar trafiğe çıkma durumunda da ekstra ödenen birşey yok.
Hatta benim gibi aracınızı sadece kullandığınız aylar için sigorta yaptırıp vergisini ödüyorsunuz..
Sahibinden e bakınca düşük km li araçlar var aslında. Sadece gidip doğruluğunu kontrol etmek hatta ekspertiz yaptırmak gerekir. 200₺ gibi bir ücrete bu işi yapan firmalar var.
Buyrun sizin için bulduğum araç. Bugün başlasanız en erken 2019 da biter aracınız bu da 2014 model alınabilir demektir.
GALERİ HİKMETTEN 4 ADET 2014 DUCATO 15 M3 PANELVAN HASARSIZZZ İlan No: 602445147 Fiat Ducato 15 Van Model 55.000 TL - 602445147
çok teşekkür ederim.gezenbilir ailesi beni hiç şaşırtmıyor. iyi ki varsınızHadi guvenir ekspertiz de geldi;
TÜV SÜD D-Expert İkinci El Araç Ekspertizi
Tuv Turk -Dogus ortakligi.