Motocaravan Yapabilmek icin acil tavsiyelerimize ihtiyacım var...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hasanokuyucu03 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 81
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,094
Ynt: Motocaravan Yapabilmek İcin Acil Tavsiyelerimize İhtiyacım Var...

PSA Ları konum açısından tekrar düşünün isterseniz .
Bu arada illa-ki arkadan itişli bir araç diyorsanız , en haklı sizsiniz.
Selamlar.

Etiketler
Ynt: Motocaravan Yapabilmek icin acil tavsiyelerimize ihtiyacım var...

Mehmet bey fikirleriniz benim için çok değerliAslinda çok bir takıntım yok ama . Ama baştan beri arkadan tada önden çekişli Araçların avantaj dezavantajlarını biliyorum.sagolsun Alpaslan bey ve diger ilgili arkadaşlar çık fikir verdiler... Bakalım Hayırlısı .....

Sent from my iPhone using Tapatalk

Merhaba Sevgili Hasan Bey,

Öncelikle hakkımdaki olumlu düşünceleriniz için teşekkür ederim. Ben, bu sayfalarda ne gördüysem onu uygulamaya çalışıyorum. Yani eğer iyi bir şey yapabildiysem öğreti Gezenbilir'e aittir.

Gezenbilir deyince, Gezenbilir, karavan konusunun hayatıma girdiği anda bulduğum sitelerden biriydi. Şimdi facebook paylaşımları hariç tek girdiğim site konumunda. Burada çok şey var. Hatta öylesine çok şey var ki bazen bir şeyleri bulmak için tırmalandığım bile oluyor. Belki de bu yüzden, forum kuralları ve bu kurallardan birisi olan tanışma platformuna uğrayabilmeyi başaramıyoruz. Oysa doğal olarak, hele ki bu büyüklükte bir site olunca kurallarının olmaması imkansız. Kimileri sevmez ama, bazen mantıklı bile olmasalar ben kurallara bayılırım. Ortada bir kural olması, orada bir boşluk olmasından iyidir. Boşluk kaostur. Ayrıca bir kural şayet yeterince doğru değilse, mutlaka bir süre sonra yerini doğruya bırakır, yeter ki orası boş kalmasın. Sizinle yazıştık, tanıştık, kendime de benzetiyorum, iyi niyetinizden eminim, diğer arkadaşlar bir şekilde izah etmeye çalışmış olabilirler, sonuca geliyorum :smiley: :
Gezenbilir'in;
- Forum Kuralları : http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=208.0
- Tanışma (Kendinizi tanıtma Platformu) : http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=15
bölümlerine uğramanızı öneririm. Bu konuyu önemseyen arkadaşlarımıza denk geldiyseniz, onlara da hak veriniz lütfen.

Seçiminize gelince, PSV yada Iveco arasında, Iveco'nun ağır basması, sonuca bir adım daha yaklaşmış olmanız anlamında sevindirici. Belki bu sayede daha iyi koşullar yakalamanız da mümkün olabilir.

Benim aklıma gelmeyen çok önemli bir farkı Mehmet Bey hatırlatmış, arkadan yada önden çekiş konusu. Benim aracım Mercedes Spring ve arkadan çekişli, otomobilim önden çekişli. Ben iyi bir şoför olduğumu söyleyecek olsam da karavanın önden çekişlisini tecrübe etmedim. Bu nedenle şu daha iyidir diyemem. Buna rağmen kendi karavanımdan çok memnun olduğumu söyleyebilirim.

Araç konusunda son kararınızı, milimetrik olmasa da olur ama, yerleşim planınızı da oluşturduktan sonra verin isterseniz.

Kolay gelsin... :smiley: :smiley: :smiley:

Hasan Bey,

Siz zaten çok kısa da olsa tanışma bölümüne uğramış kendinizden bahsetmişsiniz. Yazdıklarımı geri alamıyorum, ancak belirtmeden de geçmek istemedim...

Tanışma bölümüne uğramaynlardan biri bendim dediğiniz gibi hiç görmedim o bölümü sayenizde bulmuş olmamdan ötürü kendimi tanıtacağım çok teşekkür ederim.
saygılar

KağanÖner' Alıntı:
Tanışma bölümüne uğramaynlardan biri bendim dediğiniz gibi hiç görmedim o bölümü sayenizde bulmuş olmamdan ötürü kendimi tanıtacağım çok teşekkür ederim.
saygılar

Yazdıklarımın bir şekilde işe yaramasına sevindim... :smiley: :smiley:

Bu tur sitelerde kurallar olmalıdır.Ben kurallara uymayı çok severim.Alpaslan bey öyle önemsenecek bir durum yok.her zaman dediğim gibi tum söylenenleri çok önemsiyorum....herkese selamlar ..

Selamlar Hasan Bey.
Arkadaşlar biliyor, siteye uzun zamandır girmiyorum, büyüklerin hastalıkları vs ile şehir dışında olduğumdan açıkcası şu aralar site pek aklımıza gelmiyor.
Birçok arkadaşında özellikle karar aşamasında sizi etkilememek adına herhangi bir yorum yapmadıklarını sanıyorum. ama hedef az çok belli olduktan sonra bildiklerimizi yazabiliriz, malum, kişinin altındaki araç en iyi araçtır, bu tarışılmaz.
İveco lara gelince, benim aracım 35c11 yani toplam ağırlığı 3500kg ve 110 bg anlamına geliyor, örneğin 40c17 ise 4000kg ve 170 Bg gibi, ama ruhsatta bu ağırlık değerleri ne hikmetse bazen değişebiliyor, mesela bir arkadaşımdaki 40c17 nin ruhsat ağırlığı 4700 kg gibi, bu nasıl oluyor bende anlamış değilim. neyse.
İveco ların hepsi şaseli araçlar oldukları için diğer araçlara göre biraz daha ağırdır, fakat diğer araçlardada şaseli ve arkadan tahrikli modeller mevcur, mersedes, reno gibi, bunlarda ağırdır. Yani bu aracı karavana dönüştürürken kullanacağınız malzemenin ağırlığına azamı dikkat etmelisiniz, marin yada mdf malzemeyi unutun,
vede şase den dolayı aracın tabanı biraz daha yukarıdadır, 15.6 veya 17 m3 ivecoların boyları 701cm dir, iç kullanım alanları boy olarak 460cm dir, 15.6 ve 17 m3 arasında sadece tavan yükseklikleri farklıdır.
bu araçların max süratleri 120km cıvarıdır, ama sevdikleri sürat 90 dır. yani diğerleri gibi süratli araçlar değildir, fakat torkları yüksektir, beni düz yolda geçenlerin tümünü rampalarda geçerim genelde. kullanımı çok rahattır kesinlikle şoförü yormaz, arkaları genelde çift tekerdir bu bana göre bir avantajdır, çünki tek lastiğim patlak ta olsa yola devam ettiğim zamanlar olmuştur. ve bu güne kadar kafamın estiği her dağa tepeye çekinmeden tırmandım, burada şunu söyleyebilirim çıktığım birçok yere önden çekişli araç çıkamazdı.
Diğer araçları bilmem fakat ivecolarda sürgü kapı daima ara ara problem olmuştur, benim aracımdaki neredeyse tek ses sürgü kapıdan gelmektedir, kilitleri serviste değiştirtmeme rağmen 2-3 ay sonra gene ses yapmaya başladı, benim aracım 2006 kasa, 2007 den sonraki kasalarda bu sistem değiştirilmiş ve daha sağlam imiş diye duydum, motor olarak, dayanıklı ve parçası ucuz. benim aracım 5 ileri.

Şayet ezilmemiş olduğunu idda ettikleri bir aracı görmeye giderseniz, öncelikle soğutma suyunda antifirize, aracın altına eğilin ve kupayı şaseye bağlayan L şeklindeki kulaklarda çatlak olup olmadığına ( hor kullanım ), sürgü kapı kapalı iken kapı üst ve alt kenarlarından dışarı taşma olup olmadığına ( direk çatlağı ), vede arka tekerleklerin tam olarak ön tekerlekler ile aynı hizada ( diklikte )olduklarına bakınız ( kovan eğriliği ).

Şimdilik bu kadar.

Sevgili Aka bey. Cok teşekkür ederim... Süper bilgiler verdiniz.bu başlıktaki diger arkadaşlar gibi yakın ilginizden dolayı Çok teşekkür ederim selamlar ....

Hemşerim. Çay içmeye gelecektin çay acıdı hala gelmedin. Ben PSA derim başka araç bilmem. Her aracın + sı - si var elbette. Ölçüler, çekiş, enine yatak yerleştirebilme, yakıt gibi özellikler dikkate alınmalı. Benim bildiğim şu anda Afyon' da PSA 12,8 m3 var. Seyyahoğlu ticarette. Bir bak derim. 4 kişi sığar. Ama zaten karavanda ev genişliğine beklemek hayal kırıklığı yaratır. Özellikle camperlerde. Ben 5 kişilik bir aileyim. Bu yaz 35 günde 2500 km yol yaptım. Ve iyi ki PSA araç yapmışım dedim. Tabii son karar sizin. Tabii bu ölçülere boyunuz, kilonuzda önemli kriterler dır. Neyse çay acıdıysa da yeniden demleriz. Selamlar.

Gelirim elbette de size ulaşacak adres yok telefon yok okullarda yarı yıl tatilinde

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR