Ynt: Motocaravan Yapabilmek İcin Acil Tavsiyelerimize İhtiyacım Var...
Hasan Bey,
Ben de 4 kişilik bir aileyim ve epey zorlanmıştım uygun karavan için.
Sanırım alkovanlı bakmıyorsunuz, kamperden gidelim; çocukların yaşlarını bilmiyorum, birlikte yatabilirler mi? Ben kendim için mümkünse ayrı yatacakları şekilde olmasını arzu etmiştim. Öyle de oldu şükür.
Sizinkileri biz şimdilik birlikte yatırabileceğimizi düşünelim. Biliyorsunuz çoğu kamper karavanda arkada iki kişilik sabit yatak oluyor. Diğer iki kişi için de yatağı, karşılıklı koltukları olan oturma gurubunuzun masasını aşağıya indirerek elde edebilirsiniz. Herkesi yatırdık. Başka karavanınızda ne olsun istiyorsunuz? Evye+Ocak (mutfak) olacaktır mutlak. WC+Duş? Eğer WC-duş'ta isterseniz bu durumda rahat sığılacak araç için ben şahsen, 15 m3 olmalı derim. Bu yereleşimde WC-duş istemezseniz 12m3 de yine rahat bir uygulama olur. Bununla beraber 12 m3 ile de 4 kişiyi şu şekilde barındırmak mümkün belki, arkada her biri tek kişilik ranza olur. Yalnız üsteki yatak boyu, panelvan duvarlarının yukarı doğru daralmasından dolayı biraz kısa oluyor, bilesiniz. İki kişilik yatak eni azalır böylece. Sonra diğer iki kişi muhtemelen ebeveynler oturma gurubundan dönüşecek yatakta yatarlar. WC+duş ve evye+ocak (mutfak) hala var.
İlk uygulama için çok örnek varda ikincisi sanırım çok yok. Ölçülü yerleşimine bakmak lazım.