Tenekede Tavuk (Yiyenbilir'e Özel )
Herkese Merhabalar.
Sizlere bu hafta sunu tesadüfen bulduğumuz bir lezzeti anlatmak istiyorum.
Nasıl olabileceğini hararetli bir şekilde konuşurken hemen uygulamaya geçtiğimiz ve sonuçlarından da oldukça memnun kaldığımız bir lezzeti 'Tenekede Tavuk'
Öncelikle Aile bireyleri veya sevdiğiniz bir gurupla piknik alanına gidilir.
Yakabileceğiniz ne kadar çalı çırpı ve odun parçası varsa toplanr.
[attachment=1]
Daha sonra elde bulunan 20 Kg lık tenekelerden içleri temiz olmak kaydı ile ateşin yalılacağı alana istenen sayıda getirilir.
[attachment=2]
Sonrasında tavuğun rahatça oturabileceği bir kolu daha uzun olan Y biçiminde kazıklar yine istenilen sayıda hazırlanıp yere çakılır.
[attachment=3]
Tenekelerden biri test amaçlı olarak yere çakılan Y kazığının üzerine kapatılır ki kazık tenekeye dayanıp tenekemizi havada bırakmayacak şekilde toprağa iyice çakılabilsin.
Tenekemiz toprağa temas ediyosa problem yoktur.Tenekemizi tepesinden pastırıp toprakta iz bırakmasını sağlıyoruz ve sonrasında toprakta kalan bu izi yardımcı bir araçla hafif hafif kazıyoruz ki teneke biraz toprağa gömülsün.
[attachment=4]
Tenekenin yuvasını hazırladıktan sonra yere çaktığımız Y kazığımızın altına patates yerleştirirsek tavuklar piştikten sonra yanına garnitür olarak servis etme imkanımız da doğmuş olur.
[attachment=5]