Bugünkü menü ; tenekede tavuk , patates kızartması ve bol maydanozlu havuç-turp salatası.
Üstüne de odun ateşinde hazırlanmış semaver çay.
İptidai bir masa ve sandalye yerine boş çim tohumu torbaları.
Bugünde güzel bir günü geride bıraktık , yarına Allah kerim.
Çok teşekkür ederim. İnşallah o da olur....
Ben hala işyerindeyim ama bizde bırakın tavuğu -sürekli diet modundaki- kızlarımızın habire kemirip durdukları galetalardan bile yok !Mümkünse sizinle çalışmak istiyorum
Caner eleman lazım tabi.Zaten bu gidişle esas işimiz olan peyzaj sektörünü bırakıp , gıda sektörüne geçeceğiz galiba. ;D
Dün İbocan ve Güneş konuğumuzdular.Menü ise ;çömlekte kurufasülye , tavuklu pilav , ev turşusu ve irmik helvası.
Nadir abi sizin oralara nasıl gelebilirim bir tarif alsam diyorum
Amacım sadece ziyaret yoksa ne tenekedeki tavukta gözüm var,ne de çömlekteki kurufasulyede
Görüntü çok harika...
Nadir bey yapılışını da biraz tarif edeblirmisiniz? biz de deneyelim
Geçen sene Denizli offroad klübü biz izmir grubunu honaz dağında bir şenliğe davet etmişti. Orada da benzer şekilde tenekede tavuk yapmışlardı ama bu biraz farklı gibi geldi bana.
Onlar önce zemine inşaat demiri çaktılar sonra tavuğu dikine bu demire geçirdiler, sonra tenekeyi tavuğun üstüne kapattılar, üstü kapalı olarak. Daha sonra kor halindeki kömür (veya odun) u tenekenin etrafına çevrelediler (yaklaşık 10-15 cm yükseklikte) ve tabandan hava almaması gerektiğini söylediler. Yaklaşık 45 dakika sonra tavuk tandır hazırdı vede mükemmeldi
Afiyet Şeker Olsun Nadir ağabey,
Denizli Honaz dağında yapılanı da gözüm tuttu. Yere demir çakıp, tavuğu demirlere geçirmek iyi fikir.
Demirlerin sıcaklığı ile içi daha güzel pişer mutlaka.
Kurban bayramında Kaz Dağlarında yapsak mı ne.?
;D