Mobil Labaratuar Amaçlı Çekme Karavan Tavsiyeleriniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ativet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,002

ativet

Where ever I may roam is home..
Yer
Kirklareli
Merhaba karavan dostlari, boyle sicak, yardimseverve bir okadar da profesyonel bir toplulugu buldugum icin kendimi sansli hissettim herkese selamlar.
Birkac gundur biraz bilgi edinmek icin yazilara goz atiyordum ama bu ilk yazim. Okudugum hemen tum yazilarda seyahat, hobby veya tatil amacli karavan kullanildigini izledim. Ben de biraz daha farkli olarak is amacli bir karavan edinmeyi planliyorum. Meslegim, veteriner hekimligi ve agirlikli olarak buyuk hayvan sektorunde profesyonel klinik –danismanlik hizmeti vermekteyim. Is aracim Renault kangoo express (2008, 1.5 diesel, 80hp). Bu aracimin arkasina kucuk bir cekme karavan edinmek istiyorum. Karavanimin kullanim amaci laboratuvar hizmeti verebilmek yonunde ve bu amacla dizayn etmek istiyorum. Aracimin kapasitesinden ve verecegim hizmetten dolayi cok buyuk bir karavana ihtiyac duymuyorum (tabi simdilik)icerisinde barinma durumum da olmadigi icin luksten uzak, ama laboratuvar ortami icin gerekli olan tum sartlari hassasiyetle olusturmak istiyorum. Aracta gunes isigina ihtiyac duymuyorum ve duvarlardan maksimum oranda yararlanabilmek icin de pencere istemiyorum.
Benim icin onemli olan iki faktor var birincisi ortam isisinin 25 derecenin altina dusmemesi. Ikincisi isimin cogunu uzerinde yapacagim, mikroskopumu ve diger teknik ekipmanimi koyacagim buyuk bir tezgah. Belki kucuk bir lavabo da olabilir.
Biraz da ozetle ihtiyaclarim asagidaki gibi siralayabilirim. Her cesit yardim ve fikir icin onerilerinizi bekliyor ve simdiden tesekkur ediyorum. Gelismeler konusunda da sizleri haberdar edecegim.
Oncelikle penceresi olmayan bir karavan: 3.10 metrelik en kucuk boyutlu karavanlar tercihim. Bunun icin bir kac ornek resim ekliyorum marka konusunda hic tecrubem yok hangisi en iyidir burada olmayan bir marka da elbet olabilir ama boyle eliptik bir yapida olmasi sart midir acaba ? Dikdortgen prizmasi seklinde olsa daha genis bir ic hacmi dolyisiyla dolaplarin yerlesimi daha kolay olmaz mi ? Bunu saglayabilecegim bir firma veya model tavsiyesine ihtiyacim var. [attachment=1][attachment=2] [attachment=3]
Karavan isisi: Bir isitma sistemi mutlaka olmali. Gidecegim yerlerde elektrik olacak ve kullanacagim ama kendisinden de isitma imkani olura cok iyi olur. Bu konuda mazot, lpg ya da bir inverter kullanalarak kucuk elektrikli bir isitici arasinda karar asamasindayim caravan kucuk olacagindan isitmasi kolay olacaktir diye dusunuyorum, tavsiyelere acigim . Yalitimi mutlaka iyi olmali. Dis yapisi fiber mi olmali baska daha saglam olabilecek alternatifler var mi ?
Ic aksam : Dolap ve cekmeceler mdf mi olmali aluminyum dolap ve cekmeceler bulabilecegim bir yer var mi ? Gidecegim kotu yollarda kapak ve cekmecelerin acilmasini engelleyebilecek bir kulp mekanizmasi nereden bulabilirim ?
Sarsinti: arac icerisinde pahali ve hassas tibbi cihazlar olacagi icin asiri sarsintiyi engellemek gerekiyor bunun icin acaba bitisik cift tekerlekli bir karavan mi tercih etmeliyim yoksa tekerleklere amortisor tarzi birseyler eklenebilir mi ? Asagida resmi olan gazli bir amortisor gordum acaba benim minik hayalim icin uygun mudur ?[attachment=4]
Umarim sorularimla sizleri bunaltmamisimdir ama konudaki amatorlugume verin lutfen. Gercekten yardima ihtiyacim var.
Hoscakalin ve herkese iyi bayramlar.

Soykar310.jpg

Emeksan.jpg

Erba.jpg

46769pv9[1].jpg

Etiketler
Ynt: Mobil Labaratuar Amaçlı Çekme Karavan Tavsiyeleriniz?

Hoşgeldin Atilla,
Hangi şehirde olduğunu belirtmemişsin ama Bursa ve Adapazarında kullanım amacı farklı modeller yapılıyor.
Neyi nasıl istiyorsan ona göre düzenleyebilirsin karavanın içini.
Camların olmaması, dikdörtgene yakın bir yapının oluşturulması, çalışma tezgahı, küçük bir lavabo, ısı yalıtımı ve karavanın içinin ısıtılması karavan üreten ciddi firmalar için çok problem olmayacaktır.
Mobil restorantlardan büfelere hatta tuvaletlere kadar yapıyorlar.
İlgilenirsen birkaç adres verebilirim, irtibata geçip isteklerini firmalara anlatırsan eminim tam gönlüne göre bir karavan sahibi olacaksın.
Şenol

Tesekurler sayin Gencay, su durumda sanirim amerikadan herhangi birsey getirtebilecek durumda degilim ama Almanyadan olursa sanirim bir sansim olabilir.
Bu arada yazimi yazdiktan sonra arastirmaya devam ederken gordum ki tam aradigim bir kulp sistemi buldum hem cok kaliteli hem de oldukca estetik ve kullanisli madem forumda bu konuda birsey de yok corbada benim de tuzumun olmasi beni sevindirdi. Bir alman mobilya aksesuvar firmasi olan Hafele nin urun gaminda BASMALI ISPANYOLET KILIT adi altinda satilan kulp tan bahsediyorum. Standart ve mini olarak iki boyu var. Uzerine basinca tamamen kendi icine girip disarida bir cikinti kalmiyor boylece dar ortamda yanindan gecerken takilma riski de ortadan kalkiyor uzerine bir kez basinca yuvasinda cikiyor ve kilit mekanizmasi cekmece / dolap kapagi neyse serbest kaliyor cekip acabiliyorsunuz. Turkiyede de bircok bayisi mevcut. Fiyat icin bayram tatilinin bitmesini beklemek zorundayiz sanirim. Bu arada sanirim bir cok karavan dostunun oldukca isine yarayacagini dusundugum bas agirtacak kadar cok cesit mobilya- dekorasyon aksesuvari da mevcut, online katalogunu indirip incelemenizi tavsiye ederim.
Herkese selam ve sevgiler.[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

22522103_F01_PA[1].jpg

22901677_F01_PA[1].jpg

22903608_F01_PA[1].jpg

Merhaba Senol bey, ilginize tesekkur ederim. Elbette firma adreslerini isterim. Su anda Kirklareli'de ikamet ediyorum ama firmanin yeri fazla sorun degil su anda. Durust calisan profesyonel ve kaliteli urettim yapan bir firmayla calismak isterim.

Sorularimin coguna yanit alamasam da sanirm herkes bayram islerinde/tatilinde :smiley: Bahsettigim kucuk cekme karavanim bir inverter ve yasam akusu kullanilarak isitilabilir mi ? Eger olursa 1000 watlik bir isitici acaba yeter mi ? LPG veya yedek mazot tankiyla ugrasmak istemiyorum acikcasi. Hem inverteri diger malzemelerim icin de kullanabilirim diye dusunuyorum. Ne dersiniz ?

ativet' Alıntı:
Sorularimin coguna yanit alamasam da sanirm herkes bayram islerinde/tatilinde :smiley: Bahsettigim kucuk cekme karavanim bir inverter ve yasam akusu kullanilarak isitilabilir mi ? Eger olursa 1000 watlik bir isitici acaba yeter mi ? LPG veya yedek mazot tankiyla ugrasmak istemiyorum acikcasi. Hem inverteri diger malzemelerim icin de kullanabilirim diye dusunuyorum. Ne dersiniz ?
sonucunun ne oldugunu meral ettım bende veterıner hekımım karavan bıraz ılgınc fıkır ama talep varsa her sey olabılır

Atilla Bey merhaba,

Resimlerini gösterdiğiniz karavanlar aerodinamik kaygılarla yuvarlak hatlara sahip. Seyir halinde avantajlı ancak iç kullanımda bazı kısıtları olabilir.
Özellikle 60-70 km hızdan sonra bu tasarım, dikdörtgen tasarıma göre faydasını hissettirecektir.

Karavanı ısıtmak için 12 volt DC elektrikten faydalanmak teknik olarak mümkün değil. 100 Ah bir akü ve invertör aracılığı ile 500 wattlık küçük bir elektrikli bir ısıtıcıyı bir saat çalıştırsanız 500/12 = yaklaşık 40 amper. bunun anlamı 2 saati civarında akü boşalır. Bu yüzden ya LPG'li bir soba ya da en kolayı mazotlu bir ısıtıcı edinmek gerekiyor. (vebasto vb.)

Karavanda mdf çok ağır aliminyum ise fazla özel bir malzeme. Hafif olması ve kolay işlenebilmesi için mobilyalar genelde kontaplak ile yapılıyor. Kulp ve kilitler için uygun çözümler Türkiyede de mevcut yapı marketlerde bulunabiliyor. Zaten karavan imalatçıları da bunları kullanıyor. Bu konu sizin için çok önemli ise bunu belirtip daha güvenli malzeme talep edebilirsiniz.

Sarsıntı konusunda makaslı romorklar torsiyonlulara göre daha az zıplatır. Ancak her durumda araçta hissettiğiniz sarsıntıdan daha fazlası karavanda gerçekleşecektir. Çok özel cihazlarınızı aracınızda diğerlerini de iyi ambalajlı olmak kaydıyla(özel sünger kesimli çekmeceler vs.) karavanınızda taşıyabilirsiniz.
Resimlerini gösterdiğiniz amortisör parçaları araçların yüksekliğini ayarlamak için kullanılıyor. Motor karavanların arka aksında uygulamalarını görmüştüm. Özellikle çok uzatılmış şaselerde arka taraf arazi koşullarına sık sık yere sürtebiliyor. Arkayı geçici olarak bu parça ile yükseltince sorun giderilmiş oluyor. Tekrar asfalta çıkınca araç yüksekliği normale çevriliyor.

Satılık ilanlarındaki karavanlardan işinizi çözecek bir şey bulailirsiniz. Eğer kendiniz yaptırmak isterseniz adapazarındaki üreticilerin görece diğerlerinden daha iyi terübeli olduğunu söyleyebilirim

Selamlar

Doğan Böncü
.......

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
drcard

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR