Ynt: Ml 320 Mercedes
sizin aracınız sorunsuz olabilir ancak bizimki öyle olmadı maalesef ve bi çok ml sahibi arkadaşlar edindim hepimizin başını belaya sokan bi araçtı sizinki dizel o konuda yorum yapamam çünkü onlar hakkında bi bilgim yok bendeki 320 benzinli idi bela nın ta kendisi bakımlarını eksiltmemek deil konu araç arızadan her hafta serviste olduğundan bakımdan zaten çıkmıyor işte sorunda bu neyse ben sattım kurtuldum allah kimsenin başına vermesin diyorum dediğim gibi mercedes in dizel motorları cherokee lerdede kullanıldı o motor sorunsuzdur doğrudur o konuda bişey diyemem iyi günlerde binin...erol.elis' Alıntı:ML bu kadar kotulemeyi kesinlikle hak etmiyor!!!
İlk seri olan ML 230 1999 senesi Alabama uretimi ilk aracımdan sonra ML kullaniyorum (bu serinin uretime baslamasi 1998 yılıdır) .
İlk aracim manuel vitesliydi ve cok basit arizalar verirdi. Motor gucu zayif kaliyordu, fakat yinede kullanişlıydı.
Daha sonra kullandiklarim ML 400 CDI ve ML 270 CDI.
Hala 2005 model ML 270 CDI aracımı kullaniyorum ve degistirme dusuncem yok!
Oldukca yol yapan bir kisiyim (mevcut aracım 267.585 km), sadece ben ve ailem kullaniyoruz.
Her tur ortama gireriz, off road dahil. Ayrıca karavan ve tekne cekeriz, kıs ayları mutlaka dag cıkarız.
Abartı off road ortamına girmedim, fakat unutmayın ki Mercedes Benz ML ile 1998 - 2001 arası defalarca DAKAR rally kazanmıştır.
Bakımlarını ihmal etmezseniz ASLA TAMIR GEREKTIRMEYEN BİR ARAC!!!
Tekrar etmek isterim - BAKIMLARI IHMAL ETMEYIN!
Bu kurala uyarsaniz tamir edilecek bir durum olusmuyor.
Aracımda alttan sesler geldi (gıcırtı) ve bir defa on takım lastık tamponlar ve kol burcları degişti. Tum sesler kayboldu. Bir bakım sırasında enjektorler kurum yapmıs dediler ve zift gibi bir tabaka temizlendi. Bu aracta bakimlar haric, tamir olarak bunların disinda 267.000 km hic birsey yapılmadı!
Yag degişimi ve bakımları 23.000 km - 28.000 km arası yapılmaktadır. Bakım ucreti cok abartılı pahalı degil, parcası da rahat bulunur. Ben asla yan sanayi veya cıkma parca kullanmadim bu gune kadar ve başım rahat.
ML serisi ile simdiye kadar toplam 450.000 km - 500.000 km gecmisimdir ve kotu bir arac oldugunu kabul edemem.
Surekli 4X4, arazide LOW RANGE ayarı, yolda cok guvenli ve savrulmaz.
Bazı arkadaslar Sorento ile kıyaslamıslar - asla ayni sınıf olamazlar!
Kusura bakmayın, 2005 senesi ilk gelen KIA SORENTO aldım eşime ve 5.000 km gecmeden sattım! Sebebi ise en kucuk virajlarda savrulması ve birki defa az kalsa takla atacaktık. Daha sonra bu aracın yerine yine 2005 model KIA SPORTAGE aldım. Sorentoya kıyasla cok daha zayıf bir arac, fakat teknolojik olarak o gün için çok daha iyiydi. Surekli 2X4 ceker, fakat gerkli oldugunda otomatik olarak 4X4 konumuna geciyor ve cok daha guvenli bir surusu var. Bu KIA SPORTAGE ile eşim bugune kadar 178.000 km yaptı.
Uzun bir yazı oldu, fakat benim söylemek istediğim:
MERCEDES BENZ "ML Serisi" HEM ASFALT HEM ARAZİ KULLANIMINA UYABİLEN ÇOK İYİ VE GÜVENLİ BİR ARAÇ!