Mitsubishi Pajero Pinin Kullananlar Buradayız

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TULUMCU Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 317
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 281,547
Ynt: Mitsubishi Pajero Pinin Kullananlar Buradayız

Sayın Ventum araç yayından kaldırılmış..Fakat şunları söyleyebilirim..tek kapının avantajı arazide daha kıvrak ve karın açısının iyi olmasıdır..dört kapılısı daha ferah, bagaj kapasitesi çok daha iyi ve aileye uygundur..yani kullanma koşullarınız ve beklentilerinize göre karar vermelisiniz..Defender den sonra sizi çok mutlu edecek, çoğu zaman şaşırtacak ve teknoloji donanım ve malzeme kalitesi emsallerinden çok üstün araçlardır..benim tavsiyem yinede 4 kapılısı ve NARDİ TORİNO modelidir.. Hayırlısı hakkınızda..sonucu bekliyoruz.. selamlar..

Etiketler

TULUMCU' Alıntı:
Sayın Ventum araç yayından kaldırılmış..Fakat şunları söyleyebilirim..tek kapının avantajı arazide daha kıvrak ve karın açısının iyi olmasıdır..dört kapılısı daha ferah, bagaj kapasitesi çok daha iyi ve aileye uygundur..yani kullanma koşullarınız ve beklentilerinize göre karar vermelisiniz..Defender den sonra sizi çok mutlu edecek, çoğu zaman şaşırtacak ve teknoloji donanım ve malzeme kalitesi emsallerinden çok üstün araçlardır..benim tavsiyem yinede 4 kapılısı ve NARDİ TORİNO modelidir.. Hayırlısı hakkınızda..sonucu bekliyoruz.. selamlar..

sevgili tulumcu cevapladığın için çok teşekkür ederim linkteki aracın sahibini arayıp konuştuğumda tavanında boyası olduğunu söyledi ki bu aracın ters döndüğünü gösteriyor ayrıca değişenleride olduğunu söyleyince süratle kaçtım o araçtan araştırmalara devam edeceğim umarım beni üzmeyecek bir pinine kavuşurum ilgin ve bilgilendirmelerin için teşekkür ederim.

TULUMCU' Alıntı:
Evet araç gerçekten yağ seçiyor..ilk aldığımda üç ay içinde sanırım üç veya dört defa yağ değiştirdim..Motordan gelen itecek sesini bir türlü kesememiştim. denediğim yağlar shell 10w40(çok kötü idi..araç kamyon gibi çalışmaya başlamıştı..), Mobil 0w30, Mobil 0w40, Markasını hatırlmadığım 5w30... Bu sitede de referans gösterilen bazı ustaları aradım onlar ise viskozitesi daha yüksek yağlara yönelttiler.. uzun uğraşlardan sonra çok dikkatli olmama rağmen gözümün önündeki yani kaputun altındaki Castrol yağ etiketini görünce çok şaşırdım ve rahatladım.. dediğiniz gibi Castrol un tavsiyesi Castrol Edge 0w30 u Aldım ve motora 3.8 lt koydum.. ilk çalıştırmada yine itecek sesi gelince moralim çok bozuldu..fakat ikinci günden sonra hayretler içinde kaldım..Aylardır uğraştığım ses artık yok olmuştu..! Şu an sadece ilk çalıştırmada, motor çok soğuk ise bazen çok kısa bir süre için bu ses var ve akabinde hemen kesiliyor..motorun çalıştığı nerde ise dışarıda belli olmuyor..çok memnunum..Ustalar bence yağ konusunda çok bilinçli değiller..tabiiki her ustayı içine katmıyorum, arge ye önem veren bilinçli ustaları tenzi ediyorum..bir kez daha GDİ motorun farkını anladım..Ayrıca bu motorlar diğer benzinli motorlarla karıştırılmamalı.. toleransı düşük, sıkıştırma oranı yüksek, düşük devirlerde yüksek tork üreten, ince yağ(düşük viskoziteli) kullanılması gereken bir motor..selamlar.. ,,,EYVALLAH Bülent kardeşim;şu an kötü yağlar kullanılmış,(hatta yanlış buji,hatta yanlış lastikler....) 100 bin kmde bir 2.0 GDI ile boğuşuyorum.ilk yağ değişiminde yeni yağ (0-30 mobil) kısa zamanda simsiyah oldu.sonrakinde(5-40 selenia-petronas) az açık rengi yakaladım ve sipariş edilen motor iç temizlik ürününü ustamla bekliyoruz(yağa katılacak).sonrasında gelsin castrol 0-30+filtre veee sessizliğe ilk adım olacak. İNŞALLAH :smiley:

ventum' Alıntı:
merhaba sevgili dostlar bugün çok sevdiğim fakat şehirde beni oldukça zorlayan 110 defenderimı üzülerek sattım ama mantıken ayrılmak zorundaydık çünkü beni hem şehirde hem doğadaki gezierimde taşıyacak bir araca ihtiyacım vardı ve uzunca bir süredir pajero pinini araşırmaktayım daha önce talihsiz bir toyota 4 runner tecrübem var bu yüzden ikinci bir maceraya girmek istemiyorum malum sitede araştırma yaparken bu araca rastladım henüz 78 000 km de sizce nasıldır gerçi ben 4 kapı bir araçtan yanaydım fakat gerek kmsinin düşüklüğü gerek fiyatı beni cezbetti ne dersiniz :smiley:
hepinize sağlık dolu günler dilerim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mitsubishi-sahibinden-1.8-gdi-4-x-4-orjinal-78.000-km-super-138359230/detay
, bu tip az bulunan araçlar için zaman ve paranın hazır olması gerekiyor.bir anda çıkıyorlar sonra da kayıp :( pinini almasaydık birkaç saat sonra 2.000 farkla satabilirdim dedi satan kişi :eek:

merhaba 3 aydır mitsubishi pajero pinin kullanıyorum.2001 model 2.0 GDİ son bir aydır yakıt tüketimi çok arttı yetkili servise getirdim şanzımanda problem var dediler ve şanzıman açıldıktan sonra maaliyetini söyliyceklermiş.Ama benden muayene ücreti ve şanzıman açılma ücretini ayrı ayrı alıyolar sorunun ne oldugunu ozmn söyleyebilirlermiş.bende başka bir ustaya getirmek istiyorum İstanbulda bildiğiniz iyi bir usta var mı?teşekkürler

ilfer oto Anadolu kartal oto sanayi yakası İlyas-yılmaz ustalar

neşeozcihan' Alıntı:
merhaba 3 aydır mitsubishi pajero pinin kullanıyorum.2001 model 2.0 GDİ son bir aydır yakıt tüketimi çok arttı yetkili servise getirdim şanzımanda problem var dediler ve şanzıman açıldıktan sonra maaliyetini söyliyceklermiş.Ama benden muayene ücreti ve şanzıman açılma ücretini ayrı ayrı alıyolar sorunun ne oldugunu ozmn söyleyebilirlermiş.bende başka bir ustaya getirmek istiyorum İstanbulda bildiğiniz iyi bir usta var mı?teşekkürler
,(nereden aradığınız yazmadığınız dolayısıyla) sizinki herhalde otomatik olanı,Danışmanız ve çözümü için;yine İstanbul Anadolu yakasında ilfer oto(yılmaz,05357837218),avrupa yakasında ise eski levent sanayi necmi usta(05333671171) ve oğlu suat derim.

PININ İLE 2 SENE GERİDE KALDI..

DSCN2054.JPG

arkadaslar ben de pajero almayi dusunuyorum 1 ve 2. jenerasyonlar arasinda gidip gelirken pinin lerin ayni altyapida cok daha aksesuarli genc ve neredeyse daha ucuz olmalari beni cezbetti. romork cekmek ve hobi amacli kullanacagim icin genis olmasina ihtiyacim olmadigindan 3k larda yogunlastim. benzinli olmasi da sorun degik zaten benzin mazot ciddi farl kalmadi artik. neyse kafamdaki tek soru isareti sanzuman? acaba duz viteslere mi odaklanmaliyim ? kırılmazlık ve arızasızlık benim icin cok onemli pajeroyu secmemdeki bas etken kolay kolay arıza yapmamasi oldu? otomatik sanzumanlar skıntı cıkarabiliyormu? arazide (agır arazi dusunmuyorum) duz vites olmasi aranırmı? yakıt sarfiyatı onemli degil lpg baglamayi da dusunmuyorum sizce ne yapayim?
butcem 20.000 tl
bir diger sorum da devamli 4 ceker olanlarda arkadaki kol olmuyor degilmi?

Merhaba Sayın Bberksan.. Siz bence arabanızı bulmuşsunuz..Ben 2.0 AT 5 kapı kullanıyorum..Arazi şanzımanında bir sorun yaşamadım..Manuel şanzıman kullanan arkadaşlardan da bir sıkıntı duymuyoruz.. Siz romork çekeceğiniz için manuel mi yoksa otomatik mi kullanmalısınız bunu romork çeken deneyimli kişilerin bilgisine danışmak gerekli..Arazi vitesi olanlardan tercih ediniz..dileriz yakın zamanda aramıza katılırsınız..Selamlar..

pinin vites- 4x4 016.jpg

Ey namı değer''TULUMCU''Dünya sana güzel ;D

bberksan' Alıntı:
arkadaslar ben de pajero almayi dusunuyorum 1 ve 2. jenerasyonlar arasinda gidip gelirken pinin lerin ayni altyapida cok daha aksesuarli genc ve neredeyse daha ucuz olmalari beni cezbetti. romork cekmek ve hobi amacli kullanacagim icin genis olmasina ihtiyacim olmadigindan 3k larda yogunlastim. benzinli olmasi da sorun degik zaten benzin mazot ciddi farl kalmadi artik. neyse kafamdaki tek soru isareti sanzuman? acaba duz viteslere mi odaklanmaliyim ? kırılmazlık ve arızasızlık benim icin cok onemli pajeroyu secmemdeki bas etken kolay kolay arıza yapmamasi oldu? otomatik sanzumanlar skıntı cıkarabiliyormu? arazide (agır arazi dusunmuyorum) duz vites olmasi aranırmı? yakıt sarfiyatı onemli degil lpg baglamayi da dusunmuyorum sizce ne yapayim?
butcem 20.000 tl
bir diger sorum da devamli 4 ceker olanlarda arkadaki kol olmuyor degilmi?
, manuel heryerde sorunlarının çözülebileceği dolayısıyla cazip,otomatik ise konforlu.yol dışı düşünmüyorsanız 3 değil 5 kapı alın derim.5 kapı satış içinde avantaj sağlıyor.üç kapı kısa şase olduğundan yol dışı için avantajlı.2.0 GDI yüksek 190 nmlik torkuyla çekici olaraktan avantajlı...isterseniz 34 plakalı orijinal 115 km de siyah manuel 2001 servis bakımlı çeki demirli olanını bir arkadaşım satacağını söyledi,bütçenizi 25.000 tl ye çıkarın...sertel bey;0532 501 76 21 benimkisi tamer; 0538 550 66 66

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR