Evet araç gerçekten yağ seçiyor..ilk aldığımda üç ay içinde sanırım üç veya dört defa yağ değiştirdim..Motordan gelen itecek sesini bir türlü kesememiştim. denediğim yağlar shell 10w40(çok kötü idi..araç kamyon gibi çalışmaya başlamıştı..), Mobil 0w30, Mobil 0w40, Markasını hatırlmadığım 5w30... Bu sitede de referans gösterilen bazı ustaları aradım onlar ise viskozitesi daha yüksek yağlara yönelttiler.. uzun uğraşlardan sonra çok dikkatli olmama rağmen gözümün önündeki yani kaputun altındaki Castrol yağ etiketini görünce çok şaşırdım ve rahatladım.. dediğiniz gibi Castrol un tavsiyesi Castrol Edge 0w30 u Aldım ve motora 3.8 lt koydum.. ilk çalıştırmada yine itecek sesi gelince moralim çok bozuldu..fakat ikinci günden sonra hayretler içinde kaldım..Aylardır uğraştığım ses artık yok olmuştu..! Şu an sadece ilk çalıştırmada, motor çok soğuk ise bazen çok kısa bir süre için bu ses var ve akabinde hemen kesiliyor..motorun çalıştığı nerde ise dışarıda belli olmuyor..çok memnunum..Ustalar bence yağ konusunda çok bilinçli değiller..tabiiki her ustayı içine katmıyorum, arge ye önem veren bilinçli ustaları tenzi ediyorum..bir kez daha GDİ motorun farkını anladım..Ayrıca bu motorlar diğer benzinli motorlarla karıştırılmamalı.. toleransı düşük, sıkıştırma oranı yüksek, düşük devirlerde yüksek tork üreten, ince yağ(düşük viskoziteli) kullanılması gereken bir motor..selamlar.. ,,,EYVALLAH Bülent kardeşim;şu an kötü yağlar kullanılmış,(hatta yanlış buji,hatta yanlış lastikler....) 100 bin kmde bir 2.0 GDI ile boğuşuyorum.ilk yağ değişiminde yeni yağ (0-30 mobil) kısa zamanda simsiyah oldu.sonrakinde(5-40 selenia-petronas) az açık rengi yakaladım ve sipariş edilen motor iç temizlik ürününü ustamla bekliyoruz(yağa katılacak).sonrasında gelsin castrol 0-30+filtre veee sessizliğe ilk adım olacak. İNŞALLAH