Teşekkürler. Araç 15 senedir bende. Kilometresi az ama kaçkarlardaki yaylalardan kaz dağlarının her bir tepesine kadar gitmediğim yer de kalmadı. Araba yatmıyor, çoğunlukla hep kısa mesafede kullanıyorum. Dağbaşında bir çiftlikteyiz. Diğer aracım da zaten bir L200 4x4. Her iki arabada da farelerden yana dertliyim. Araçların havalandırmalarına girip ot taşıyarak tıkıyorlar. Kocaelindeki servis nereden girdiklerini bulamadı. Sadece camın önündeki ızgaralardan hava giriyor diyorlar ama mümkün değil. Başka bir giriş olmalı zira kanallardan bütün kocaman yapraklar çıktı. Giriş yerlerini bulursam bir şekilde çelik sinek teli gibi bir şey ile kapayacağım.
Araç ilk defa büyük bakıma girdi. Trigger kayışı, şanzuman ve difransiyel yağları değişti. Araçtaki antifriz bile orijinaldi
hepsi elden geçti. O kadar güzel bir araç ki, elden çıkarmak yerine olabildiğince faydalı kullanım süresini uzatmak istiyorum.
Temsa ile konuştuktan sonra polen filtresinin üretimi durdu gibi bir şey söyledi servis. İki parçalı bir filte bu. İnternette satılıyor, boyutları doğru gibi görünüyor ama çerçevenin içindeki plastik bölümler yok galiba. Araçlarında polen filtresi değiştiren kullanıcı arkadaşlar ne yapıyorlar acaba?
Farelerin girdiği yeri bulamazsam, edineceğim polen filtrelerine bir şekilde çelik tel kaplayayım diye düşünüyorum, ne dersiniz? Çıkan eski filtenin plastiğini kemirerek arkasına geçmişlerdi.