Mıtsubıshı Pajero 2.6 Kısa Şasi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vileda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 75,181

Etiketler
Ynt: Mıtsubıshı Pajero 2.6 Kısa Şasi

Teşekkürler Ahmet Bey.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk 4 Beta ile gönderildi

Durumunu bildirme nezaketini unutan görücü-alıcı arkadaşa selam olsun, rezerve kalkmıştır. Güncel...

20 Nisan 2013 Malatya-Çamurlu Köyüne Gezi

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=-63i5AMiy-4

Çok ciddi şekilde 3 kapı Pajero ya da 5 kapı Grand Vitara arıyorum. Ama bu gibi araçlar beni daha da çıkmazda bırakıyor. İşin içinden çıkamıyorum. 86 model ama motoru 95... Gel de çık işin içinden :smiley:

Şimdi bu araç, asfalt lastiklerle şehiriçinde kaç litre benzin yakar ? Ayrıca içi özenle döşenmiş ama klima yok. Klima taktırma maliyeti ne olur ?

Teşekkürler

kredno' Alıntı:
Çok ciddi şekilde 3 kapı Pajero ya da 5 kapı Grand Vitara arıyorum. Ama bu gibi araçlar beni daha da çıkmazda bırakıyor. İşin içinden çıkamıyorum. 86 model ama motoru 95... Gel de çık işin içinden :smiley:

Şimdi bu araç, asfalt lastiklerle şehiriçinde kaç litre benzin yakar ? Ayrıca içi özenle döşenmiş ama klima yok. Klima taktırma maliyeti ne olur ?

Teşekkürler
Günaydın Önder Bey. Öncelikle yaşadığınız çıkmazı anlıyorum ve dilim döndüğünce size bu konuda birkaç öneri sunmak istiyorum. Zamanında bende -yani offroad aracı edinme arifesinde- birkaç marka&model araç arasında kalarak zorlanmıştım. Nacizane tavsiyem şudur ki, seçimde sizi en çok heyecanlandıran alımda ise görüp her şeyini sindireceğiniz bir araç edinin, böylece sonrası sadece mutlu eder. Hemen belirtelim ki hiçbir marka -tasarım, güç, dayanıklılık, arazi performansı, parça bulunabilirliği, fiyat vb. durumlar düşünüldüğünde- diğeriyle kıyaslanacak durumda değil, çünkü üstünlükler değişiyor. Siteden birçok arkadaşın da katılacağı bu gerçek, bizi beklentilerimiz doğrultusunda istediğimizin ne olduğunu bulmamız gerektiğine götürüyor. Yani belkide en başa konulması gerekenin gönül olduğu gerçeği çoğu kez es geçiliyor. Umarım mantığınıza yatan, gönlünüzde yer edecek aracı kısa zamanda bulursunuz.

Gelelim aracımla ilgili serzenişinizi -motor hacmini yıl olarak algılamanız üzere- gülümseyerek okuduğum durumu aydınlatmaya. Aracın motor hacmi model yılı itibariyle 2600 (2.6 litre) olmasına karşın, ülkemizdeki ruhsatlama işleminde 1995 (1.9 litre) olarak kayıt edilmiş, durum bundan ibaret.

Lastik&benzin ikilisinin hali hazırdaki tüketim durumunu değiştireceği açık, ama ben bu durumu tecrübe etmediğim için oran vermiyorum. Aracım şu an LPG ile Km ye 370 kuruş civarı yakıyor. Sitede biraz arama yaparsanız, merak ettiğiniz bu hususu da kullanımı itibariyle aydınlatabilecek arkadaşlar çıkar diye düşünüyorum.

Kilima maliyeti konusunda herhangi bir fikrim yok, çünkü alımda da sonrasında da öyle bir gereksinme ile hareket etmedim.

Saygılar...

Merhaba Hakan Bey,

Açıklamalarınız için teşekkür ederim. Hemen cevap yazmadım tekrar forumda detaylı bir araştırma yaptım. Öncelikle yazılan mesajlardan alıntı ile klima konusunu yazayım arada kaybolmasın

sonradan klima takılıyor lakin maliyeti yüzünden pek tercih edilmiyor yaklaşık ikibin ve üzeri bir maliyeti var sefaköy tarafına yakınsanız arayın bir kac kılimacı arkadaş var onlarla bizzat görüşürseniz daha taminkar cevaplar alırsınız.

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=69406.0#ixzz2gJgYtNxD

Klima için en saglıklı bilgiyi 0555 377 36 53 nolu telden İmdat beyle görüşün

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=69406.0#ixzz2gJgdtgjT

Bunun dışında Eski kasa ve 93 sonrası yeni kasa Pajerolar olarak 2 ye ayrıldığını öğrendim. Metal yorgunluğu ne derece etkili olur öğrenmek lazım ama benim gönlüm eski kasalardan yana.

Bu arada araç için sizinle özelden irtibata geçmedim, İlfer Oto'dan Yılmaz Usta'yı bekliyorum. Bayram nedeniyle kapalıydı. Antalya'dan bir araç getirecekti ama son durumu bilemiyorum. Onun durumu netlik kazanırsa size ulaşacağım. P.tesi öğrenebilirim sanırım.

Tekrar Merhabalar. Yılmaz ustayla hiç görüşemedim ama bende İlfer otodan İlyas ustayı bilirim. Gerçekten alanında uzman bir insan ve iyi bir esnaf. Zamanında aracımın şanzumanı orada bakım görmüştü. İlgi ve bilgisiyle harika bir insan. İlgilendiğiniz araçla ilgili umarım iyi bir sonuç alırsınız, hayırlısı olsun Önder Bey. Saygılar.

Hep aklımda olmasına karşın malesef epeydir foruma girip bilgi düşemediğimden ötürü araç için arayan arkadaşlardan özür diliyorum. Aracım satılmıştır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR