Mitsubishi L200 Magnum Orta Rot Arızası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VoDaFoNeCeLL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,256

VoDaFoNeCeLL

" Birlikte yaşa, yalnız öl "
Yer
EgE
Merhaba arkadaşlar.

Aracımın direksiyonunda son bir iki aydır bir tıkırtı vardı. Özellikle kasisli yolda bu ses artıyor. Bugün ustamla beraber aracın altına uzanıp epey bir araştırdık. Orta rot kolunun rotillere bağlandığı yerde fazlaca bir boşluk var. Ustam orta rot kolunun değişmesi gerektiğini söyledi.

Yetkili servisi arayıp orta rot kolu fiyatını sorduk, aldığımız cevap dehşet verici : 900 YTL.

Ben sinirlendim, ustam çıldırdı :smiley:

O parayı vermek yerine, orta rotu çıkaralım, ucunu ölçerek keselim, tornacıda diş açalım ve sabit bir kol değil, rot başı değiştirilebilecek bir sistem yapalım dedi.

Kısacası artık rot başı bozulduğunda komple rot değil de, ucuna yapacağımız rot başı değişecek. Benim aklıma yattı. Sağlam bir rot başı kullanırsak eskisi gibi olur diye düşünüyorum.

Siz ne dersiniz? Bu sistemi yapsak bir sakıncası olur mu, yoksa 900 YTL olayına devam mı?

Fikirlerinize ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Mitsubishi L200 Magnum Orta Rot Arızası

bence inan motorsporlarının sahibi neçmi inan ustaya danışın derim aynı araçdan ondada var 0212 270 75 85 numarası ulus otomotivden ünal verdi deseniz olur elinden gelen yardımı yapar cünki hem arac kendisinde var hem usta hemde yarışıyo engin bilgi d enizinde eminimki sizde yardımcı olacakdır

furkan abi geçmiş olsun.abi bu mıtsubishilerdeki parça pahalılığı beni biraz tırstırdı inan abi yaa.abi nereye elini atsan pahalı.furkan abi hundayi h-100 ile uymaz sanırım bu parça.ama bi kol 900 tl.vallaha çok abi.ama bide şunu düşünecek olursak.senin kullandığın şartlar ve aracının 210 bin kmde olması.yani ben 100 bin civarı bi magnum alsam o parça ile galiba hiç işim olmaz...tekrar geçmiş olsun abi.gelişmeleri bekliyoruz...

mutlaka muadili vardır araştırın bence.mıtsubıshı yetkili servislerindeki fiyatlar hep böyle akıl mantık dışı.temsa bu araçları(l 200 4x4) sattıktan sonra bir daha servislerinde falan görmek istemiyor herhalde.bu fiyatların başka açıklaması olamaz.

Aynı sorun bende de vardı bugün servise gittiğimde direksiyon şikayetinde bulundum 2009 mode araçta olrumu dedim servis,l200 direksiyonlarıyla ilgili yazı geldiğini söyledi ve 1 ay içerisin de sonuçlanıp size geri dönülecektir dedi ozaman gelip yaptırırsınız dedi.anladığım kadarıyla genel bir sorun galiba l200 geri çağıracak mitsubishi..

VoDaFoNeCeLL' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar.

Aracımın direksiyonunda son bir iki aydır bir tıkırtı vardı. Özellikle kasisli yolda bu ses artıyor. Bugün ustamla beraber aracın altına uzanıp epey bir araştırdık. Orta rot kolunun rotillere bağlandığı yerde fazlaca bir boşluk var. Ustam orta rot kolunun değişmesi gerektiğini söyledi.

Yetkili servisi arayıp orta rot kolu fiyatını sorduk, aldığımız cevap dehşet verici : 900 YTL.

Ben sinirlendim, ustam çıldırdı :smiley:

O parayı vermek yerine, orta rotu çıkaralım, ucunu ölçerek keselim, tornacıda diş açalım ve sabit bir kol değil, rot başı değiştirilebilecek bir sistem yapalım dedi.

Kısacası artık rot başı bozulduğunda komple rot değil de, ucuna yapacağımız rot başı değişecek. Benim aklıma yattı. Sağlam bir rot başı kullanırsak eskisi gibi olur diye düşünüyorum.

Siz ne dersiniz? Bu sistemi yapsak bir sakıncası olur mu, yoksa 900 YTL olayına devam mı?

Fikirlerinize ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler.

Sorununuzu çok anlayamadım. Bahsettiğiniz kolda rot başlarının geçtiği delikler freze değil koniklidir. Rotbaşını sıktıkça boşluğu alınır. Rot kolunun komple değişmesi çok aklıma yatmadı açıkcası.

elarcu' Alıntı:
Aynı sorun bende de vardı bugün servise gittiğimde direksiyon şikayetinde bulundum 2009 mode araçta olrumu dedim servis,l200 direksiyonlarıyla ilgili yazı geldiğini söyledi ve 1 ay içerisin de sonuçlanıp size geri dönülecektir dedi ozaman gelip yaptırırsınız dedi.anladığım kadarıyla genel bir sorun galiba l200 geri çağıracak mitsubishi..

Sizin sorununuz farklı. Hangi servisten böyle bir cevap aldığınızı öğrenebilir miyim?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR