Mitsubishi L200 İçin Yükseltme - Lift Kit

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ProntoBasso Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,755
Ynt: Mitsubishi L200 İçin Yükseltme - Lift Kit

aracım bu meyilde bile arka ve ön tampon zeminle temas ediyor. zemin çamur olmasa arka tamponu elime alacaktım ??? neyseki zemin yumuşaktı
aracımı yükseltmek istiyorum ama bunu sadece lastik değiştirmekle yapmak istiyorum. önereceğiniz uygun fiyatlı ve beni çamurda üzmeyecek bir mt lastik önerebilirmisiniz? ve ebatı ne olmalı .
şu an üzerinde 245/70/16 kış lastikleri var.
[attachment=2]
[attachment=1]

Etiketler

265/75/16 Federal Courigia takabilirsiniz. 285/75/16 yine aynı markadan da takabilirsiniz ama aracınız özellikle otomatik vitesli ve Rallitronic chip uygulaması yapılmamışsa 285 ebadını döndürmekte zorlanabilir.

orsa' Alıntı:
265/75/16 Federal Courigia takabilirsiniz. 285/75/16 yine aynı markadan da takabilirsiniz ama aracınız özellikle otomatik vitesli ve Rallitronic chip uygulaması yapılmamışsa 285 ebadını döndürmekte zorlanabilir.
aracımda rallitronic var.
sormak istiyorum cahilliğimi bağılayın. malumunuz offroadda acemiyim. 285 gibi geniş taban çamurda bana avantaj sağlarmı?
200kg yakın ağırlık var offroad da çıkarmalımıyım?
Federal Courigia sanırım markası federal:smiley:)) çok cahilim yaa:smiley:) neyse öğreneceğiz yavaş yavaş
çok teşekkürler

orsa' Alıntı:
285/75/16 yine aynı markadan da takabilirsiniz ama aracınız özellikle otomatik vitesli ve Rallitronic chip uygulaması yapılmamışsa 285 ebadını döndürmekte zorlanabilir.

285*75*16 ebadını aracı yükseltmeden maalesef takamazsınız!!!

bull' Alıntı:
4-5 tane takoz ve amortisör için 1500 euro çok fazla

Onur ve Tarık Bey,

Bence işi 4-5 takoz ve amortisör olarak düşünmek çok yanlış.O zaman aracı satın alırkende 1800 kg. demir plastik vs. diye düşünmek lazım. Ayrıca takozlama yapılırken ön orjinal salıncaklar tekrar farklı açıda revize edildiki açılar tutsun.Araç 7,5 cm yükseltmesine rağmen rot ayarında fabrikasyon değerleri verdi! Heleki amortisör markalarını varsayımla fiyatlandırmak bu konuda deneyimli biri için oldukça gelişi güzel bir yorum gibi geldi.Aynı işletmede servisin 3000 ytl istediği işlemi 700 ytl ye yaptırabiliyorsunuz. Sonuç olarak yapılan işe göre 700 ytl'yede pahalı diyebilirsiniz.

Gelelim işin ticari boyutuna. Bu işlemi yapan müessesenin ayda kaç adet yükseltme işi yeptığı, o işletmede kaç kişi çalıştığı kaç kişinin kaç gün uğraştığı da bu tür işlerde etken sebebtir. Ayrıca herhangi bir maliyeti yok gibi gözüken deneyimin oluşması sürecinde maddi ve manevi kayıplarıda göz önüne almak gerekiyor. Zaten öyle olmasa hepimiz araçlarımızı evimizin önünde kaldırımda veya her hangi bir makasçı ustasında yaptırırdık.
Bence siz deneyimli arkadaşalrın bu tür konularda daha yapıcı olması gerekiyor. Yani bu kit veya işlem bu fiyata olmaz ne var ki dedikten sonra alternatifler gösterilmesi lazım. Bu kit fabrikasyon nerden alınır , getirtilir! Fabrikasyonu yoksa bu işlemi aynı kalitede daha ekonomik yapan garaj veya kişi neresidir. Bu şekilde bilgiler eminim tüm üyelere daha yararlı olacaktır.

Artı bu gibi işler zevk ve hobi işi olduğu için kimine fazla maliyetli gelen bir iş kimine çok makul gelebilir. Total rakam da bahsi geçen arabanın maliyetleri görüntüsü ve yaptıklarına göre oldukça makul seviyededir.Bence!!

Umarım yanlış anlaşılmamışımdır.

Mesud

285
fbmy' Alıntı:
285*75*16 ebadını aracı yükseltmeden maalesef takamazsınız!!!
285/75/16 sanırım 33.1' oluyor. forumdan bir arkadaş yeniL200 e 35 inch e kadar yükseltme yapmadan takılabileceğini söylemişti.
farzedelim taktım vede sığdı yerine:smiley:
bu 285 in bana 265 ten ne gibi avantajları yada dezavantajı olacak? çamurda geniş taban avantajmı?
aynı sorum kum içinde geçerli

lokosit' Alıntı:
285285/75/16 sanırım 33.1' oluyor. forumdan bir arkadaş yeniL200 e 35 inch e kadar yükseltme yapmadan takılabileceğini söylemişti.
farzedelim taktım vede sığdı yerine:smiley:
bu 285 in bana 265 ten ne gibi avantajları yada dezavantajı olacak? çamurda geniş taban avantajmı?
aynı sorum kum içinde geçerli

Ben bizzat 285*75*16 ebat lastiğin sığmadığını lastikçide gördüm ve takamadık. Anak aracı yükselttikten sonra takabildik. Heleki 35'' yüksletmeden hayal oluyor.

Çamur için zannedersem 265 ebat daha iyi, kum içinse tam bilmiyorum geniş taban daha iyi olabilir daha tecrübeli arkadaşlar yorum yapsın...

fbmy' Alıntı:
Ben bizzat 285*75*16 ebat lastiğin sığmadığını lastikçide gördüm ve takamadık. Anak aracı yükselttikten sonra takabildik. Heleki 35'' yüksletmeden hayal oluyor.

Çamur için zannedersem 265 ebat daha iyi, kum içinse tam bilmiyorum geniş taban daha iyi olabilir daha tecrübeli arkadaşlar yorum yapsın...
çok teşekkürler

polyamid yada derlin malzemeden 10-15 kilo alınır ön helezonların alt üst saplaması uzatılıp tornada şekil verilen malzemeler saplamalarla yerlşetirilir arka tarafa gelince herhangi bir yükseltme işlemine gerek yok sadece makastan biraz eğim yada kat ilavesiyle iş çözülür tabi bunlar için yine işten anlayan bir usta gerekli :smiley:

bull' Alıntı:
polyamid yada derlin malzemeden 10-15 kilo alınır ön helezonların alt üst saplaması uzatılıp tornada şekil verilen malzemeler saplamalarla yerlşetirilir arka tarafa gelince herhangi bir yükseltme işlemine gerek yok sadece makastan biraz eğim yada kat ilavesiyle iş çözülür tabi bunlar için yine işten anlayan bir usta gerekli :smiley:
yok arkadaş öyle anlayan usta buralarda zor.:((
sizin araçta lastik olarak ne takılı?ebatları nedir?

arkadaşlar bu ssangyong actyon sports için olur mu acaba? çünkü aracın önü felaket alçak bunu nasıl yükseltebiliriz?

arkadaşlar bende 97 model l200 var nasıl yükseltme yapabilirim

Arkadaşlar, torsiyondan yükseltme olayından sonra, aracmda farkedilir bir sertlik oluştu. Bunu daha uzun amortisörlerle aşma şansım var mı?

arazi için aracın yuksekliği guzel

DSC03612.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,746
Kayıtlı Üye Sayımız
166,563
Kaydolan Son Üyemiz
Efe Kurt

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR