Mitsubishi L200 İçin Yükseltme - Lift Kit

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ProntoBasso Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,802

ProntoBasso

L200 Bigfoot 185 Hp
Yer
İstanbul
Selam arkadaşlar, tüm topiği okudum ama ne yazık ki Mitsubishi yeni L200 hakkında yükseltme kitiyle alakalı bi posta rastlayamadım. Yurt dışında bolca örneklerini görüyoruz peki Türkiyeye bu kitleri getiren bildiğiniz birileri varmı, yada ağır offroad'a girmeyecek bir kullanıcı için yükseltme işlemi için ne tavsiye edersiniz. yaklaşık 3" yükseltme istiyorum.
Teşekkürler şimdiden :smiley:

Etiketler
Ynt: Mitsubishi L200 İçin Yükseltme - Lift Kit

L200 ü 3" yükseltecekseniz herhalde 33" ve üzeri bir lastik takacaksınız çünkü zaten çamurluğu oldukça geniş olduğundan 31-32" e kadar yükseltmesiz takılır gibi geliyor bana, L200 sahipleri daha iyi yardımcı olurlar sanırım

Evet, 35/12.5/15 lastik takmak istiyorum, şu an 31" var üstünde ama büyük araba olduğu için bu lastikler bile küçük gözüküyo gözüme :-\

35" gerçekten ciddi bir modif olacak, o yüzden mevcut şanzıman oranı idare eder mi onu bilmek gerek, 28" ile uçan araç 35" ile yerinden kalkmayabilir, ayrıca aksı ne kadar sağlamdır? differansiyel, şaft hepsi 28" e göre ayarlanmış, bence bunları iyice araştırdıktan, yurtdışı siteleri taradıktan sonra bu işe girişin, çünkü ülkemizde örneğini bulmak zor gibi, size başarılar ;)

Çok haklısınız, dikkat edilmesi gereken bi konu, özellikle şanzıman oranları çok önemli. Yurtdışı sitelerinde çok araştırma yaptığım için zaten bu ebatı uygun gördüm. 37" ten sonra artıik oranlarla oynamaya başlamak gerekiyormuş. Esasen 33" oldukça yeterli gibi gelmeye başladı bana 35" biraz ekstrem olucak gibi.
Mitsubishi'nin Ataşehirdeki Yetkili servisin önünde ben benim arabayı aldığım hafta 0 km bi L200 duruyodu üzerinde 315/75/16 lastikler vardı. içeri girip Yetkili servis elemanıyla detaylı bi sohbet etmiştik. Büyük bir değişim olmayacağını hafif hantallaşma olabildiğini bununda Ralliart takviyesiyle giderildiğini söyledi bana. Bu lastik ebadı çok isteniyo bu araçta, taktıran müşterilerimize Ralliart paketini öneriyoruz demişti.
Bahsi geçen aracın Fotoları (yükseltme de yok bu arada) ;)

mitsubishitriton15vy5.jpg

mitsubishitriton16ji1.jpg

mitsubishitriton17pt2.jpg

Bakalım 33" yada 35" bi şekilde takılacak yükseltmeyi halledelimde.
Bu arada 3" body-lift buldum, Türkiyeye de gönderim yapıyorlar. ilk fırsatta sipariş vereceğim.
Bu da linki...
http://store.xpajun.com/product_info.php?products_id=56
Teşekkürler ilginize.

Bu sadece body lift, bence boşuna getirtmeyin, polyamid miydi neydi bir malzeme var bunu her tornacı yapabilir.

Fakat önemli nokta şu, body lift yapınca radyatörden, fren borulaına, vites kollarına kadar birçok şey kısa kalacak bunları çözmek zor olabilir, iyice inclemek lazım.

L200 ün dakar mıdı neydi bir kiti vardı onda yükseltme yokmu, onu incelemek lazım.

4 inçe kadar yapılan yükseltmelerde hiç bahsetmemişler fren borularından falan bilmiyorum bakmak lazım ne kadar toleransı olduğuna. ama sonuçta şaseden kabin ayrıldığı için dediğiniz gibi vites kollarında problem çıkabilir cidden. ustasına sormak lazım :-\

ProntoBasso' Alıntı:
4 inçe kadar yapılan yükseltmelerde hiç bahsetmemişler fren borularından falan bilmiyorum bakmak lazım ne kadar toleransı olduğuna. ama sonuçta şaseden kabin ayrıldığı için dediğiniz gibi vites kollarında problem çıkabilir cidden. ustasına sormak lazım :-\

1 inch falan olsa belki herşey yeter, ama 4 inch 10 cm gibi bişey ki kupa için baya ciddi yükseklik, Sadece onlarda değil Yakıt deposu doldurma ağzı bile ve bunun gibi bir sürü şey sorun çıkarır, uğraşınca yapılır mutlaka ama baya bir uğraştırır.

Evet doğru az buz değil 10cm. body-lift yerine süspansiyonlardan yükseltmek daha az zahmetli olur heralde.

Aslında yükseltmek zorunda değilsiniz, 35" ile aracın görüntüsü gayet güzel, çamurluğa sürtme de yapmadığına göre 33" te hiç sorun olmaz, ayrıca unutmayın yükseldikten sonra çamurluk arasındaki boşluk gözünüze çok kötü görünecek ve 37" gibi bir ebat takmak isteyeceksiniz ;) karın ve yaklaşma, uzaklaşma açılarını iyileştireyim diyor olabilirsiniz ama getireceği problemleri, masrafları, yol tutuştaki zayıflamayı, devrilmeye meyilli hale geleceğini, çamurluk açıklığıyla oluşacak görüntü bozukluğunu da hesaba katın derim

yapmak istediğim tam olarak bu. yani benim gözüme güzel gözüküyor o aradaki boşluk.

Resimdeki araçta 33-12.5-15 Lastik, 15x10" eksi offsetli jant ve 4" yükseltme var.

33x125x15tire15x10injanqh7.jpg

33x125x15tire15x10injanut8.jpg

33x125x15tire15x10injannn4.jpg

Bakalım bütçeyi denkleştirmek lazım tabi herşeyden önce :-\

ProntoBasso' Alıntı:
yapmak istediğim tam olarak bu. yani benim gözüme güzel gözüküyor o aradaki boşluk.

Resimdeki araçta 33-12.5-15 Lastik, 15x10" eksi offsetli jant ve 4" yükseltme var.

33x125x15tire15x10injanqh7.jpg

33x125x15tire15x10injanut8.jpg

33x125x15tire15x10injannn4.jpg

Bakalım bütçeyi denkleştirmek lazım tabi herşeyden önce :-\
sen en güzeleni yaparsın abi

http://www.sahibinden.com/big_foot_l_200_4x4_WQQaXQQ10159799WQQpXQQdisplayitem

big_10159799_294391_paf9018.jpg

big_10159799_294391_ucaa404.jpg

big_10159799_294391_nyuh428.jpg

yükseltmeye gerek yok 33 lastik benim l 200 e sığıyor gerisi aracı yormaktan başka birşey değil sonra ilk virajda takla :'(

Çok yükselirse, araç satnadrt degerlerı zorlanır, riskler artar, belki guzel görunur ama sonu yok bea :smiley:

ProntoBasso' Alıntı:
Evet, 35/12.5/15 lastik takmak istiyorum, şu an 31" var üstünde ama büyük araba olduğu için bu lastikler bile küçük gözüküyo gözüme :-\
bende 1999 l200 4x4 var arkadasım.arabayı yeni aldım ve pek bilgim yok.üzerinde 225 70 R16 lastik var.sanırım bunlar orjinal değil.normal mitsubishilerden daha büyük..yükseltme için herhangi bişey takılmamış.sadece cant ve lastik büyütülmüş.bunun bir sakıncası olurmu.birde bu 31-32 -35 bunlar ne.bu lastik ebatları bildiğimiz ebatlardan hangilerine denk geliyor.yardımcı olursanız sevinirim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,768
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR