Mitsubishi L200 4x4 Lastik Seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BURAK BAYRAKTAROĞLU Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 119
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 77,969
Merhabalar

Mıtsubıshı L200 4x4 aracımın üzerinde fabrika çıkışı olan 245 / 65 / R 17 ölçülerinde olan lastik mevcut . Aracımı yükseltecek tipte lastik seçimi yapmak istiyorum . Araca zararı olurmu acaba ? Çok Yoğun arazi şartlarında kullanmıyorum .
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Saygılar.

Etiketler
Ynt: Mitsubishi L200 4x4 Lastik Seçimi

245/65 R 17 yaklaşık 752 mm.Bu durumda
245/70 R 17 ise yaklaşık 775 mm .
Bu durumda araç yaklaşık 1cm kadar yükselicektir.Daha fazlası için ise 265/70 R 17 düşünülebilir fakat riskli olabalir.

Selamlar Burak bey, bu linke göz atmanızı tavsiye ederim, lastik konusunda çok güzel bilgiler l200 kullanıcıları tarafından tartışılmış;

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=35078.0

BURAK BAYRAKTAROĞLU' Alıntı:
İlginiz için teşekkür ederim.

Rica ederim, şu da var ; http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=15588.msg114971#msg114971
ProntoBasso arkadaşımız baya bir değiştirdi L200'ünü, takip edip danışmanızı tavsiye ederim.
Kolay gelsin.

Arkadaşlar mhb L200 4*2 aracıma 285*75*16 ebatlarında Brigestone Dueller A/T model lastik taktırdım. Araç gayet yükseldi ancak direksiyonu tam kırınca lastik çok hafif bir şekilde çamurluğa sürtüyor, bunun bir zararı olurmu acaba? Birde bu ebattaki lastik aracın yol tutuşunda yada performansında negatif bir problem yaratırmı? Aracın ilk hali ile yeni taktığım lastikler ile resimleri aşağıda, bu konuda önerilerinizi bekliyorum.

CIMG1541.jpg

IMG_0869.jpg

IMG_0865.jpg

anadolu60' Alıntı:
Arkadaşlar mhb L200 4*2 aracıma 285*75*16 ebatlarında Brigestone Dueller A/T model lastik taktırdım. Araç gayet yükseldi ancak direksiyonu tam kırınca lastik çok hafif bir şekilde çamurluğa sürtüyor, bunun bir zararı olurmu acaba? Birde bu ebattaki lastik aracın yol tutuşunda yada performansında negatif bir problem yaratırmı? Aracın ilk hali ile yeni taktığım lastikler ile resimleri aşağıda, bu konuda önerilerinizi bekliyorum.

Takmışken daha agresif desenli bir lastik taksaydınız keşke :smiley:
Hayırlı olsun lastikleriniz.
Lastikler çamurluğun neresine sürtüyor ? Yüksek hızla Artikülasyonda sorun yaratabilir.. Onun dışında lastik ve çamurluğunuz aşınabilir.. Tercih edilen bir durum değil taktir edersiniz ki :smiley:
Taban genişliği genişlediği için, yol tutuşunuz artar.. 4x2lerde varolan Patinaja düşme durumu azalır.
L200 güçlü makine, bu lastikleri rahat kaldırır, performansında ciddi farkedilir bir düşüş olacağını sanmıyorum. Olsa olsa en çok, Yokuş yukarı kalkışlarda fazla gaz vermek durumunda kalırsınız. Yakıt sarfiyatı biraz artabilir..

slm ben barıs 2010 model l200 aracım var lastık ebetları 245-70-16 ebetlarını boyutmek ıstıyorum sızce en fazla ne kadar buyutebılırım tabı performansı etkılemeyecek sekılde bu konuyla ılgılı arkadaslardan yardım beklıyorum

Photo-0244.jpg

anadolu60' Alıntı:

Bu,285/75 R 16 ya çıkmadan önceki lastik ebatları neydi.
Tabi ezbere konuşmak istemiyorum fakat,bu ebat biraz iddalı olmuş gibime geliyor. :smiley:

fastjunkie' Alıntı:
...Taban genişliği genişlediği için, yol tutuşunuz artar.. ...

Onur küçük bi düzeltme yapalım.
Evet tutuş artar fakat kuru zeminde artar. ;)
Kaygan (ıslak,kar-buz) tutuş azalır. ;)

CDM-SUBARU' Alıntı:
Bu,285/75 R 16 ya çıkmadan önceki lastik ebatları neydi.
Tabi ezbere konuşmak istemiyorum fakat,bu ebat biraz iddalı olmuş gibime geliyor. :smiley:
4X2 L200ler fabrikasyon olarak 205 80R 16 gönderiliyor, 4X4 ler 245 70R 16 gönderiliyor.

Bu ebat aracı oldukça yükseltmiş. Ralliart yada powerbox yoksa araç ağırlaşmıştır.

lokosit' Alıntı:
4X2 L200ler fabrikasyon olarak 205 80R 16 gönderiliyor, 4X4 ler 245 70R 16 gönderiliyor.

Bu ebat aracı oldukça yükseltmiş. Ralliart yada powerbox yoksa araç ağırlaşmıştır.

Hmm bu durumda,biraz fazla olmuş evet :smiley:

Merhaba

Benim aracım L 200 4X4 fabrika çıkışı 245 - 65 R 17 brıgstone H/T lastik mevcut . H/T nin özelliği konusunda bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Saygılar.

CDM-SUBARU' Alıntı:
Onur küçük bi düzeltme yapalım.
Evet tutuş artar fakat kuru zeminde artar. ;)
Kaygan (ıslak,kar-buz) tutuş azalır. ;)

Abi ben şu lastik tabanı genişleyince ıslak, buz vb. de çekişin neden azaldığını anlayamadım.
Daha fazla yüzey temas edince, araç daha sağlam basmaz mı ??? kar ayakkabısı gibi ?

fastjunkie' Alıntı:
Abi ben şu lastik tabanı genişleyince ıslak, buz vb. de çekişin neden azaldığını anlayamadım.
Daha fazla yüzey temas edince, araç daha sağlam basmaz mı ??? kar ayakkabısı gibi ?
Dar tabanlı lastikler yere daha fazla kuvvet uyguluyor. Yağışta ve karda bu önemli.
Karda ralli yapan araçlara bakarsanız motorsiklet lastiği gibi ince lastik kullanılır.

Bende geniş tabanın neden kuru zeminde daha iyi yol tuttuğunu anlayamıyorum:smiley:)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR