Minolta Dynax 3+ Nasıldır?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan chilavert Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,561

Etiketler
Ynt: Minolta Dynax 3+ nasıldır

iyi makinedir de, neden filmli makine tercih ediyorsun? şimdi yeni model minoltalar var maxxum 7 gibi, çok iyi sonuçlar veriyor... illa filmli makine dersen, nikon f601, f801, n90 yada f100 öneririm...

anladım sen zaten buldum diyorsun... internetten özelliklerine göz attım şimdi ilk dikkatimi çeken 2 adet cr tip pille çalışması oldu :smiley: bu hem çok masraflı bir pildir, hem de her yerde bulamazsın. şarjlısı da yok zaten... bir çiftini 5-10 liraya filan alırsın ki filmle beraber hesap et... bunun dışında lensleri çok pahalı değil. minolta iyi bir marka vs... ama ben yinede 300-400 liraya nikon f601 hatta f801 bul derim...

aslında ilk mesajda kendini tanıtmak gerekir. önce öyle başlayayım
adım murat şahin öcal (46), ankarada yaşayan bir bürokratım. evliyim offroadu sizlerden farklı olarak iki tekerle yaşıyorum. abi benim girdiğim patika ve araziler sizinkiler yanında pek müyevazı kalıyor :smiley: doga edebiyat ve fotograf severim. bu vesile ile herkesi selamlarım.

chilavert' Alıntı:
35 -200 lens te var yanında lensi pek iyi sayılmaz ama makine cok temiz

bu şuna benzer, (otomobilden benzetme yaparsak) motor çok iyi değil ama kaporta çok temiz :smiley:

fotografta makinenin temel fonksiyonu ışık ölçümü ve ışığı filme yansıtma. bunun dışındaki özellikler elde edeceğiniz fotografın kalitesini "birinci" derecede etkileyen unsurlar değildir. örneğin eskiden kullandığım Canon EOS 50 E üzerindeki L serisi objektif Canonun en iyi objektif serisinden olduğundan şimdi kullandığım Nikon F5 üzerindeki lenslerle Canonda elde edebildiğim fotograları elde edemiyorum. Nikon F5 özellik olarak çok çok üstün ve Canon EOS 50E'den 4 kat daha pahalı.

Makine kadar kullanacağınız objektif de önemli, hatta daha önemli. Ayrıca 35-200 gibi aralıklar iyi sonuç vermez. 35-105 ya da 35-70 daha uygundur. İster analog ister digital makine olsun objektif performansını önemsemenizi salık veririm.
Selamlar
murat sahin
Honda Varadero
06VAR99

SELAM
Haklısınız
ÖNCELİKLE KENDİMİ TANITMALIYIM

Ben muammer can Kahya 28 yaşındayım . veteriner hekimim
Doğaya ,hayvan darvanışlarına ve fotograf ile ugrasıyorum . :smiley:(foto ile daha çok ugrasmaya)
Elimde makine olarak zenit 12 et var .

Lensin kalitesine bakmak konusunda haklısınız . Ama ikinci el ucuz makine buldum . Fiyatı nerdese body yı anca karsılar . Yanında verilen dısında yeni objektif (Sigma nın 18-50 gibi ) sıfır olarak almak istiyorum .
İlerde görüşmek üzere.
Şu anda benim için önemli olan dynaxın kalitesi ve yapabildikleri

hoşgeldiniz murat bey, söylediklerinizde son derece haklısınız. can'ın da dediği gibi lens neredeyse hediye gibi duruyor o fiyatın yanında. daha önceki mesajlarımda da dediğim gibi minolta kötü bir marka değil, canondan yada nikondan geri kalmaz. hatta birçok teknolojiyi canon ve nikondan önce uygulamıştır. bahsettiğin sigma 17-50 lens (eğer analoglara uyumluysa) çok iyi bir kombinasyon olur. ama tekrar ediyorum, nikon f601 yada f801 ;)

sedat biliyorsun nikon sevgimi lutfenden fazla desme
daha once adaroma dan sparişimi
son dakika da iptal etmistim n90 ın
yavas yavas takılıyım
sonrasıda hersey olabiir.

Can, bence de F601 al
Sedat sayesinde F801 i biraz kullanma fırsatım olmuştu, gerçekten muhteşem bir makine
çok kaliteli fotoğrafın yanı sıra, çekerken de keyif veren makineler bunlar ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR