Mıknatıslı Portatif Sineklik

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EvliyaCelebi2 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,202

EvliyaCelebi2

Söz insanın aynasıdır..
Ilgilenenler için; kolayca yapılabilecek kamp halinde kullanılabilen, mıknatıslı portatif sineklikle ilgili resimler asağıda.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

sineklik1.jpg

sineklik2.jpg

sineklik3.jpg

sineklik4.jpg

sineklik5.jpg

Etiketler
Ynt: Mıknatıslı Portatif Sineklik

Bu tam da benim işime yarayacak türde bir icat olmuş. Yaza doğru aynısını sürgülü yan camlara içeriden takılacak şekilde yapmayı planlıyorum. Teşekkürler paylaşım için..

Esnek şerit mıknatıs kullanmayı düşünüyorum. Nerede bulacağım konusunda bilgisi olan var mı?

cem bey, buz dolabı tamircilerinde, parçacılarında ve reklam tabela işleri yapan yerlerde rahatlıkla bulabilirsiniz esnek şerit mıknatısları...

Pratik ve güzel bir çözüm ,ama bizim çekme karavanlarda uygulayamayız diye düşünüyorum .Bende karavanım için bir sineklik yapmayı istiyorum ama nasıl, hangi malzemelerden yapmalıyım ve estetik durmalı ,değerli önerilerinizi bekliyorum selamlar.

Çok güzel olmuş. Tam kapansın diye şerit mıknatıs daha güzel olabilir. Ben de uygulamaya geçeceğim.

Nihat bey,

Buluş benim değil, internetden nakletdim. Yapan; koyduğu mıknatısların yeterli olduğunu ve resimlerdede görüldügü üzere, aralarının gergin kaldığını söylüyor.
Tabii ki şerit mıknatıs teorikte daha uygun görünüyor. Yapanların deneyimlerini aktarmasında sanırım yarar var.

Ben bunu bu sene gittiğim Avd nin Şile kampında yaptım,akvaryum temizleme aparatının içindeki mıknatısı kırdım güzel oldu ama ben az olduğu içiniçeri taktım mıknatısları kapıyı çekince sıkıştırsın diye,hatta sivrisinek olursa uyuyamayacağım için dışını maskeleme bandıyla bir daha geçtim ,böylece az olan mıknatıslara çare oldu,sol altta bir parçası gözüküyor sanırım.
Buradan düşünceyle T5 in arka kapısını yazın komple açık tutmak istediğimden kapı boyunca sineklik aldım,iki parçadan oluşacak,üst üste biraz gelecek,arasından geçip içeri girebileceğim, yaklaşık olarak 6 mt civarı.Şerit mıknatıs içinde pimapenci arkadaşım vardı onunla konuştum bana ayarlayacak yeteri kadar.

[attachment=1]

IMG_0173.jpg

orsaalabanda' Alıntı:
Bu tam da benim işime yarayacak türde bir icat olmuş. Yaza doğru aynısını sürgülü yan camlara içeriden takılacak şekilde yapmayı planlıyorum. Teşekkürler paylaşım için..

Esnek şerit mıknatıs kullanmayı düşünüyorum. Nerede bulacağım konusunda bilgisi olan var mı?

cem bey, bir ahbabımız evine yeni bir buz dolabı aldı, eski dolabı iflas etmişti servise hurda niyetine bırakıldı, bırakılmadan önce fitil mıknatısları tarafımdan sinsice söküldü :smiley: :smiley: :smiley: ihtiyacınız olan sineklikler için gerekli ölçüleri alır bana iletirseniz kafi miktar bursa işi yüz havlusu karşılığında size, esnek şerit mıknatısla çerçevelenmiş bir kaç sineklik yollamam işten bile değil :smiley: :smiley: :smiley: değiş tokuş için yeri ve zamanı siz belirleyin ve sakın polise haber vermeyin :smiley: :smiley: :smiley:

Burak bey, çok teşekkür ederim. Gezi nedeniyle bu başlığa yazılanları gözden kaçırmışım. Henüz elime ulaşmadı ama esnek buzdolabı mıknatısları için burada bir arkadaşıma çoktan sipariş vermiştim. Belki başka bir arkadaşın işine yarar. İlginize teşekkürler...

Bu arada yeni keşfettiğim bir durumu açıklamakta fayda görüyorum;

Yazın tüm camlarda ve üst havalandırmamda sineklikler kapalı olduğu halde içeriye tek tük sivrisinek girdiği oluyordu. Kalorifer ızgaralarından bile şüphelenmiştim. Mini Heki tavan havalandırmamın sinekliğini dikkatli incelediğimde sineklik tülünün içinde hareket ettiği kanalda azimli bir sivrisineğin rahatlıkla girebileceği boşluklar olduğunu fark ettim. Bu tür havalandırma kullananların aklında bulunsun.

orsaalabanda' Alıntı:
Burak bey, çok teşekkür ederim. Gezi nedeniyle bu başlığa yazılanları gözden kaçırmışım. Henüz elime ulaşmadı ama esnek buzdolabı mıknatısları için burada bir arkadaşıma çoktan sipariş vermiştim. Belki başka bir arkadaşın işine yarar. İlginize teşekkürler...

ne diyeyim cem bey, hayırlı olsun mıknatıslarınız :smiley: ne yalan söyleyim mıknatısları sökerken aklımda siz vardınız, bu durumda açık arttırmaya koyuyorum mıknatısları :smiley: :smiley: efendim duyduk duymadık demeyin verilecek ölçüye göre tamamen el işçiliği ile imal edilecek olan mıknatıslı portatif sinekliklerimiz rüşvete tabiidir :smiley: :smiley: ihtiyacı olan dostlar yaşadıkları şehrin meşhur bir nesnesiyle takas etmek için bana ulaşabilirler :smiley: :smiley: :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,808
Kayıtlı Üye Sayımız
166,612
Kaydolan Son Üyemiz
KAMİL ZEYTUN

Geri