Midibus Mı Yoksa Panelvan Mı ? Nasıl Karar Vermeli??

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cansayar06 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,905

cansayar06

CAN ELEKTRONIK
Yer
Ankara, Turkey
Web
www.facebook.com
Öncelikle yeni olduğrum için neyi nereye yazmam gerekli gerçekten bilmiyorum hatam var ise kusura bakmayın düzeltelim lütfen.
Yeni katıldım aranıza. Motokaravan isteğim için midibus tarzımı yoksa panelvan mı seçmeliyim ?

Artıları eksileri nasıl ?

Uzun zamandır bende olan kullandığım 2000 model H 100 9+1 minibüsüm var onu mart ayında satıp karavan alacağım aracı almak istiyorum.

Bakınıyorum benim istediğim geniş ferah olabilmesi ve konaklama halinde bana her anlamda yetebilmesi. Yani kamp noktalarında değilde doğada tek dolaşıp wc,duş,elektrik mutfak,uydu vs her ihtiyacı karşılayacak.

Ben eşim ve 2 cocuğum var. yani 4 kişilik kullanım gerekli.
Kafamdan iveco daily 17m3 olan panel van geçiyor. ama onunda nasıl olur yakıtı yada sıkıntıları bilmiyorum. Yavaş yavaş siteden okuyorum işte.

Yapım konusunu kendim yapmak istiyorum.(Elektronik üzerine çalışıyorum Elimden bir çok teknik iş titizlikle gelir) Sizlerden gördüğüm yapım aşamaları beni dahada ümitlendirdi. Umarım yaparım.

Ama panel mi midibus mi diye sürekli düşünüyorum karar veremiyorum. Araç için bütçe 25-30 ayrırmayı düşünüyorum tabi ne kadar iyi ve ekonomik olursa iyi olur.

Gezilerimi 2-3 günlük veya en fazla 1 haftalık yapabiliyorum. (işlerim yoğun anca bu zamanı ayırabiliyorum)
Yardım ve fikirlerinizi bekliyorum.
Saygılar dilerim.

Etiketler
Ynt: Midibus Mı Yoksa Panelvan Mı ? Nasıl Karar Vermeli??

Bu soruların cevabı kamp alışkanlıklarınıza bağlı. Bu dediklerinizin pek çoğunu H100 ile de yapabilirsiniz. Daha büyük araçlar kadar ferah olmasa da işinizi görebilir. Bu tamamen sizin beklentilerinize bağlı. Burada H100'ü camper olarak kullanan arkadaşlarımız da var. Sonra H100'ün rahatlığını aramayasınız.

Can bey iyi akşamlar, öncelikle aramıza hoş geldiniz. Sorularınızın cevabının çoğunu yine siz vereceksiniz. İhtiyaçlarınızı güzel özetlemişsiniz. Ailenizde tamamen doğada kamp yapacaksanız banyo, wc, güneş paneli, vs gibi özellikleri bulunduran bir karavan sahibi olmanız iyi olacaktır. Araç seçimi biraz maddi, biraz da sempatiyle ilgili. Araç için 30000 tl bir bütç bence yeterlidir. Bu parayla istediğiniz hemen her aracı karavan yapmak için alabilirsiniz. MD 27 tarzı midibüsler bildiğim kadarıyla B sınıfı ehliyetle kullanılamıyor. Biraz da yakıtları fazla. Ama karavanda gerçek genişliği onlar sunuyorlar. Benim karavanım 2007 ducato 15 m3. Bana yeten bir karavanım var. Size tavsiyem karar vermeden önce tüm forum yazılarını sabırla okuyun. Kafanıza takılanları da buradan sorun. Dilerim hayallerinize bir an önce kavuşursunuz. :smiley:

Bekir abi H100 un yeri ap ayri. Kivrak atak bir arac. Arkadan itisli. asfalt disindaki yollari sevmeyen bir arac ama ben onunla her yere gittim. icinde bir donanim olmadigi halde kamplar yaptim. ama artik genis ve donanimli bir karavan istiyorum. yakit olarak h100 iyi ama iste o da karavan yerini tutmaz. Zaten sehir ici kullanacagim bir arac var. karavan biraz fazla yaksada sorun olmaz.

Eskiden isim geregi cok yol yapardim. hep otelde konaklardim ve hic bir zaman bu duruma alisamazdim. Hep farkli yatak ve yastik. Hep bir kisitlama. kurallar zamanlar. ben otelleri sevmiyorum. Doganin icinde belkide daglarin tepesinde uyumak kendi yatagimda kendi yastigimda. ozgurluk gibisi yok.

simdi benim takip ettigim kadari ile arac motorlu karavana cevrilince B ehliyet ile midibus kullanilabiyor diye aklimda kalmis.(kisi sayisi dustugunden) bende bu yuzden tereddut yasiyorum panelvan mi yoksa midibus mi.
Arac uzunlugundan yada buyuklugunden sikintim olmaz. Yakit durumuna gelince kmde 500-700 kurus civarini gecmesin diyorum.
Arac fiyat araligim 25-30 arasi ve yasida 2005-2008 olmali.
Midibus olursa tasarim secenegi birazdaha genis alt bolmeli bir cok seyi gizler. depolar lpg hatta motorsiklet vs... Ama onunda camlarin cogunu kapatmak istiyorum o is cok zahmetli.
Panelvan olursa daha kompak daha hassas bir tasarim yapmak gerekli. birazdaha dar. ama yakit daha ekonomik ve moto kismi on tarafta bakim vs daha kolay.
Kararsizim iste.

Hasmet abi hosbuldum. Gordugun gibi karar vermek baslangicta zor.
Panelvan olursa iveco dusunuyorum. ducato ve boxerlarda cok guzel ama iveco ile gecmiste ufaK mazimiz var.Saglamlik konusunda ve viraj dengesinde guveniyorum. ama sanirim emsallerine gore biraz yakiti fazla. ozellikle 17m3 dusunuyorum.

Ama boyle bir midibus veya panelvan arasi secim zor...

ben daha once cekme karavan dusundum. Ama benim ihtiyaclara ters dusuyor. benim icin her an hazir olmali ve kamp yerlerinden ziyade daha cok ormanliklar daglar gibi yerlerde konaklamak istiyorum. tamamamen bagimsiz olmali.

Gunes enerjisi'sicak soguk suyu' iyi bir wc sistemi dus sistemi mutfagi olmali.
Araci aldiktan sonra kendim yapmaya baslayacagim o yuzden kendime gore sekillendirecegim.

ruhsata isletme proje gibi resmi islerde dusunduruyor beni.

cidden isin icine girince cok madde var.

tesekkur ederim.

Can bey meraba öncelikle aramıza hoş geldiniz kafanızın karışık olması çok normal buyrun gelin bi çayımızı için hemde yapım aşamasındaki midübüs panelvan araçlarımızı yakından görürseniz karar vermeniz kolaylaşacaktır en azında hangi araç size daha uygun onu görmüş olursunuz bizde camiamıza bi karavancı daha kazandırmak için elimizden gelen yardımı seve seve yaparız saygılarımızla.

Bülent ustam merhaba,
Ben sizi uzun zamandır takip eden biriyim.
Eski zamanlarda fatihte görüyordum. Uzaktan uzaktan baktım izledim hep. Karavan onarımlarınızı ve yaptıgınız karavanları. En son yaptıgınız 15m3 luk karavana park halindeyken baktım.

Ben insanlara sureklı soru soran bunaltan bır ınsan olmadıgımdan hıc yanınıza gelıp rahatsızlık vermek ıstemedım.

Ama yenıkenttekı yerınıze mutlaka gelıp tanısacagım.

Teşekkür ederim.

Tercihler aşağı yukarı belli olduğuna göre karar vermek daha kolay olacaktır. Yalnız bir konuda uyarma ihtiyacı duyuyorum: 17m3 panelvanların arka tekerlekten sonraki kuyruk kısmı fazla uzun. Dağ, bayır, orman gezmek isteyenler için CİDDİ boyutta sıkıntı kaynağıdır. Tepelere tırmanacağınızda ve tepeden düzlüğe geçiş noktasında kuyruğu sürtme ihtimaliniz FAZLASIYLA yüksek. Benim L200'üm 1999 model. Bu sorunu sıkça yaşıyorum. Sonraki modellerde bu sorunu büyük oranda düzelttiler. Benimkinde de tampon metal olduğu için çok dert etmiyorum. Ama panelvanda aynı derecede rahat olmayacaktır. Sırf bu yüzden 17m3'ten vazgeçmeniz gerekebilir.

Öte yandan, midibüs'lerin camlarını kapatmanın düşündüğünüz kadar zor olmayacağını düşünüyorum. Nihayetinde camların yerine kaynatılacak birer saç plaka meselesi. Orta halli bir kaportacının bile becerebileceğini düşünüyorum. Seyfettin hocam buna benzer işler yapmıştı. Onunla bir konuşun isterseniz. Daha somut bilgiler verecektir.

Bekir abi dediğin gibi 17m3 arkasıı uzun ve bende surteceğini düşünüyorum. vs Ama genişlik rahatlık yönündende çok güzel :smiley:

Midibus camlarına kaportacı işi saç yaparsam araç 1-2 senede çürür diye düşünüyorum. birde çoğu midibus motoru araç altında bakım zorlugu ve öntakım malıyetlerı yuksek gıbıme gelıyor.

Şimdi kullandığım aracı baştan aşağı kendim yaptım. Wv Passat pasific 1.6 (1982model SW)
Kaportası boyası ve motor kısmını neredeyse tamamına yakınını kendım yaptım 1 senemi aldı. Bu tip işler elimden gelmekte.

Hatta aracın ilk boya denemesinden 2 yıl önceden bir kaç kare...

İlk sökümünden En son haline kadar belgesel kıvamında resim çeke çeke yaptım ben böyle işlerle uğraşmayı seviyorum.

pas1.jpg

pas2.jpg

pas3.jpg

Bekir abi boş durmayı seven biri değilim. Üstüme vazife olmadığı halde birçok şeyi öğrenmeyi hep sevmişimdir. Kendime yada yakın çevreme faydalı olabilmek elimden geldiği kadar hep mutlu eder beni.

Düşündüğüm konu yapabilirmiyim değil de. araç seçimi. Proje tüv gibi sorunlar.

Yoksa Özellikle Yalıtım,Tesisat elektrik su gaz vs hiçbir soru işaretim yok.

Özellikle karavan işine baş koydum :smiley: şimdiden malzemelerini almaya başlıyorum. Ama araç için mart sonunu beklemem gerek. Maddi olarak.

Can Sayar' Alıntı:
Düşündüğüm konu yapabilirmiyim değil de. araç seçimi. Proje tüv gibi sorunlar.

O işlerin uzmanları var. Dert etmeyin. gezenbilir'deki pek çok kişi İstanbul'da Cevdet bey'den (di sanırım) yardım alıyor. Ankara'da başka mühendisler de olabilir. Ankara'da karavancı pek çok arkadaşımız var. Doğru kişiyi bulmak konusunda yardımcı olurlar.

Can bey selamlar. Inşallah gönlünüze göre bir Karavan hazırlar istediğiniz şekilde gezersiniz. Düşündüğünüz araç 17m3 iveco bende var. Henüz karavana dönüştüreli bir iki ay oldu. Çok tecrübeli değilim, ancak yakıtını söyleyebilirim, uzun yolda 9,3 litre / 100km. Yaktı. Aklınıza takılan konuda yardımcı olabilirim.

MB860 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Feridun bey merhaba,
Hem 17m3 iveco hemde ankaradan. İyi olacak hastanın işine döndü benim iş.

:smiley:

Yakıt gerçekten güzelmiş. Bugün yeni arabalar(binek) 10-11 litre yakmakta. cidden dahada rahatladım ben 12-13 litreyi düşünüyordum. ohhh dedim şimdi.

Ben arkanın çiftteker olmasını ve özellikle iveco sağlamlığını kendim daha önce denediğim için bu modeli düşünüyorum.

Çok teşekkür ederim. Mart sonunda nisan başında aracımı kısmetse alacağım sonra siz ve sizler gibi abilerime danışacağım çok konu var.

Bendeki de tekteker 2003 10.2m³ iveco 9.5lt/100km tüketim elde ediyorum. Feridun Bey sizin değer çok iyi. :smiley:

Can Bey, sizde kısa zamanda umarım hayal ettiğniz gibi bir aracı tamamlarsınız. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR