Merkezi Kilit-Yedek Anahtar Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mertakbaş Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,584

mertakbaş

Ana Kamp
Yer
Edirne
Bugün aracı yedek anahtar ile kullanmak zorunda kaldım. Bildiğiniz üzere yedek anahtarın üzerinde uzaktan kumanda tuşları mevcut değil. Bu nedenle ilk defa eski usül kullanacaktım. Anahtarı sokup çevirdiğimde ne göreyim, sadece şoför kapısı açıldı. :eek: Neyse bindim aracın içine, bastım orta konsoldaki kilit açma düğmesine. Çok kötü bir sahneydi. ;) Broadwaylerde bile anahtardan açtığınızda tüm kapılar açılırken Duster'da bu olayın olmayışı tüm gün canımı sıktı. :mad: Herkes araçtan inip kapısını kapatınca orta konsoldaki düğmeden kapıları kilitleyip, araçtan inip kendi kapımı anahtar ile kilitlemek zorunda kaldım tüm gün. Hem sizlerle paylaşayım hem de sizlere danışayım dedim. 7km/h hızı geçtikten sonra kapıların otomatik kilitlenmesini aktif etsem, merkezi kilit sistemi de aktif olur mu acaba? Böylece yedek anahtarla da kullansam en azından şoför kapısını açtığımda tüm kapılar açılmış olur mu?
*Yarın boş zamanımda deneyip, sonucunu bildireceğim bu arada.

Etiketler
Ynt: Merkezi Kilit-Yedek Anahtar Sorunu

Sayın mertakbaş, bütün sıkıntı yedek anahtar-merkezi kilit olsun, takma kafanı. ;D

Ama sen yine denemeni yap, bilgilenelim.

Bu arada, hareket edince otomatik kilitlenme işlemini yaptıran arkadaşlarımız vardı, onlar da denerlerse yedek anahtar işini, dah iyi öğrenmiş oluruz.

Kitapçık arabada şu an bakamayacağım ama yanlış hatırlamıyorsam araç çalışır vaziyette iken kilit düğmesine "bip" sesi duyulana kadar basılı tutunca aktif edebiliyordum bu özelliği. Öyle değil mi? Servise gidenler, bu şekilde yapmalarına rağmen çalışmadığı için mi servise gitmişlerdi acaba?

Araç çalışırken de denedim, sadece kontak açıkken de denedim, hiçbir şekilde otomatik kilitlenme aktif olmadı. Kitapçıkta yazmasına rağmen araçta olmayışı bir defa daha üzdü tabi. Servis yazılımla çözecektir sanırım.

mertakbaş' Alıntı:
Araç çalışırken de denedim, sadece kontak açıkken de denedim, hiçbir şekilde otomatik kilitlenme aktif olmadı. Kitapçıkta yazmasına rağmen araçta olmayışı bir defa daha üzdü tabi. Servis yazılımla çözecektir sanırım.

serviste gidip var olan yazılımı aktifleştirmeniz gerekiyor.

Yedek anahtarla ilgili aracın kullanım kitapçığında şunlar yazıyor: 3 ayda bir yedek anahtarla aracı çalıştırın aksi halde immobilizer yedek anahtarı tanımayabilir yani aracı çalıştıramayabilirsiniz. Yedek anahtarın bakımı da böyleymiş demek ;)

ümiterkan' Alıntı:
Yedek anahtarla ilgili aracın kullanım kitapçığında şunlar yazıyor: 3 ayda bir yedek anahtarla aracı çalıştırın aksi halde immobilizer yedek anahtarı tanımayabilir yani aracı çalıştıramayabilirsiniz. Yedek anahtarın bakımı da böyleymiş demek ;)

Ümit Bey,
Bahse konu durum diğer marka arabalar içinde geçerli olabilirmi?
Bilginiz varmı?
Saygılarımla...

Demirtaş' Alıntı:
Ümit Bey,
Bahse konu durum diğer marka arabalar içinde geçerli olabilirmi?
Bilginiz varmı?
Saygılarımla...

Demirtaş Bey,
Renault grubu araçlarda böyle ama bu durum diğer markalar için de geçerli mi bilmiyorum maalesef

Saygılar

arkadaşlar 7km/h hızı geçtikten sonra kapıların otomatik kilitlenmesini anlatırmısınız tam olarak nasıl devreye alınır?

ttn' Alıntı:
arkadaşlar 7km/h hızı geçtikten sonra kapıların otomatik kilitlenmesini anlatırmısınız tam olarak nasıl devreye alınır?
Aracınız çalışır vaziyette iken "bip" sesi duyana kadar orta konsoldaki kapıları kilitleme düğmesine basılı tutun. Eğer olmuyorsa, öncelikle bu özelliği servise gidip aktif ettirmeniz gerekmektedir.

arkadaşım çok saol birazdan inip deniyeceğim merak ettim..

bahsettiğiniz şekilde denedim biraz önce fakat aktif olmadı.. ayrıca kullanım kitapçığınada baktım (sayfa 1.5) göremedim ???

kullanım kitapçığına bakarak yapmıştım ben de zaten, olmamıştı. O yüzden servis yolu gözüktü anlaşılan :smiley:
Hem gidince paçalık da taktırmayı düşünüyorum, mazeret olmuş olur :D

arkadaşlar 7km hızla giderken otomatik kilitleme, kullanma kitapçığının hangi sayfasında bulamadım bitürlü ???

Arkadaşlar tanıdığım servise gittim arkadaş arabanın ayarları ile oynama başka arızalar veririyor diye yazılımı yapmadı kapılar içeriden ben düğmeye basarsam kilitleniyor otomatik kilitlenmiyor varsın kilitlenmesin kaza anından dışarıdan açılmıyormuş otomatik kilitlenen araçlarda cocuk varsa kendin kilitle daha iyi fabrika ayarları ile fazla oynamamızı istedi servisteki arkadaş ama ne derece doğru bilmiyorum. sonuç olarak başka arızalar veriyor diye otomatik kapanmayı güncellemedi selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR