Mercedes / Sprinter Minibüs Den Karavan Yaptırıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GMRS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,910
Benim sürücü dahil 10 kişilik Hyundai Starex hususi minibüsüm var. Muayene harici ben bu aracı 8 kişilik koltuk ile kullanıyorum vip dizayn. Ancak muayeneye giderken araya 2 kişilik bir koltuk takmazsam ağır kusurlu olarak muayeneden geçmiyor. MMO ya yazdığım dilekçe sonrasında aracimda koltuk sayısında arttirim yapabilecegim ancak koltuk sayısını azaltamayacagim bilgisini aldım. Bu nedenle her muayene öncesi iki kişilik koltuğu takıp gidiyorum muayeneden sonra da söküyorum. Yapacak birşey yok :(

Wi-fi veya Mobil Bağlantı ile Bir Şekilde Gönderildi.

Facebook
Bende aynısını yapıyorum , hiç kimseye boyun eğmeden işime yarayacak her şeyi koyacağım
Yılda 1 defa da 3 Koltuğu takıp Muayeneye gideceğim... burada fotoğraflar görülmüyor

Facebook adresinde bugün başladığımız Modify ile beraber Proje de çiziliyor

Telsiz kablolarını alttan çekiyorum , SOL kuyruk antenin kablosunu değiştirdim
Yarın olursa sağ Antenin kablosunu çekeceğim,

Allah kısmet eder ise Perşembe günü 9+1 olarak ruhsatı döndüreceğim
TÜVTÜRK de gösterip Şubeden ruhsata gideceğim..
Sonra da modify edilmiş hali ile
Hazır olacak MİNİBÜS üm...:smiley:

3 koltuk daha çıkarıp , eve koyacağım ve geri kalan Modify işi ile projeyi tamamlayacağım..
Fazla Lüx olmasına gerek yok , VW nin T4 lerinin karavan hali gibi olsun yeter

Bir 47 Lt soğutucu aldım , çalıştırdım , bayağı iyi :smiley: Soğuk Meyve sularımın 3 ünü içtim.. :smiley:
Koltuk üstü süngerler hazırlanacaktı beklemeye aldım.

Koltuklar ve Masa bitsin sonra onları sıraya alacağım ,
Paslanmaz Alt Flanş ve Ayak siparişini verdim,
Zaten Face book ta sahneleri yayınlayacağım ...

Tenkid edebilirsiniz belki ama , fazlasını şu anda yapamam
Çünkü zaman yeterli değil..

Kışa belki duvarları kaplatır , İzalasyon yaptırırım.. :smiley:
Daha sonra Param olursa belki kaçak kat çıkarım ... :smiley: :smiley: Yok DEVE... :smiley:

Görüşmek üzere

Merhaba Tevfik Bey,
Öncelikle hayırlı olsun. Benim karavanımı inceleyebilir siniz. Çok sevsemde malesef ben satıyorum.Ben de çok araştırmıştım geçen yıl, hatta Ankara, İzmit, İstanbul ve Bursa' daki karavan üreticisi firmaları tek tek ziyaret edip patronlarıyla tanıştım. Sahibinden.com 'da bir ilanım var. (ilan no: 292012116) size çok faydalı olacağından eminim. Herşey gönlünüzce olsun.

Merhaba Tevfik Bey,
Öncelikle hayırlı olsun. Benim karavanımı inceleyebilir siniz. Çok sevsemde malesef ben satıyorum.Ben de çok araştırmıştım geçen yıl, hatta Ankara, İzmit, İstanbul ve Bursa' daki karavan üreticisi firmaları tek tek ziyaret edip patronlarıyla tanıştım. Sahibinden.com 'da bir ilanım var. (ilan no: 292012116) size çok faydalı olacağından eminim. Herşey gönlünüzce olsun.

Mahmut Bey ; İlginize Teşekkür ederim :]

Aracınızı inceledim ,güzel bir araç ama benim kriterlerime uymuyor
Öncelik : Önden çekişli araç kullamayı sevmem
Sonra : Fiat Minibüs benim listemde son sırada bir markadır.

Benim isteğim basit dir , VW WESTFA mantığında bir araç bana yeter
Büyüklük olarak değil ama mantık olarak üstüne bir şeyler ekleyebilirim

Onun için Mercedes 13+1 aldım 3 yıldır kullanıyorum tek derdim bir yerlere gidince kalacak yer sorunu
Bende en iyi bu aracın bir bölümünü yatak olarak kullanayım dedim ama 5 yıl dan önce dönüşmeyeceği için bir kılıf bulmaya uğraştım.

İzmir'de ki meşhur KARAVAN firmasına götürdüm ve geri aldım , şansa bakın ki , dün de orada yapılmış bir karavan ile Bodrum da karşılaştık , benzincide Karı Koca ile karşılıklı sohbet ettik ve çok önemli konularda haklı olduğumu anladım..

Tüm firmaların geçmişteki bildiğim konularını yaad ettik... :smiley:

Onun için kendi işini kendin yap diyerek başladık.

Facebook

Sayfada bu birinci bölümü görebilirsiniz..

Şu anda 2. aşamadayım..bugün yeni durumun fotoğraflarını atacağım.

3. aşama ise koltuk sayısı olarak 9+1 e inmek idi onun projesi hazırlanıyor , eğer allah kısmet ederse perşembe gibi
Bir Basamak daha çıkacağız..
4. aşama ise son durum..haaa bazılarına göre , güzel olmayabilir , ihtiyacı karşılamıyor denebilir ama

Ben fazlasına şimdilik gerek duymuyorum... dediğim gibi gittiğimiz yerlerde vereceğimiz OTEL ve PANSİYON ücreti ile
Zaman içinde SINIF atlayabiliriz.

Zaten iki kişiyiz, onun için sorun değil , mühim olan Yatak ve WC , birincisi var ikincisi ise 270 TL :smiley:
Hatta eğer yapabilir isek
biraz daha ekleyebiliyoruz ...bunun için 3 koltuğu Muayene günleri haricinde kullanmayacağız :smiley:

Görüşmek üzere :smiley:
Saygılarımla

Ankarada Demir karavan var. ben mobilyaları onlara yaptırdım ve memnunum.İsim yapmış bir firma değiller ama işleri temiz.

sonradan pişman olacağına önceden çok iyi düşün, benim karavan 25 iş gününde yapılacaktı çok da güvenmiştim 4 ayı geçti hala teslim alamadım. kesinlikle sözleşmeyi çok iyi hazırla, tarih koydur, geçikmesi halinde ya da malzemeler konusunda yaptırımlar olsun bir de peşin olarak çok para verme verirsen de makbuz almayı unutma.

qMZE4d.jpg

+1
sonradan pişman olacağına önceden çok iyi düşün, benim karavan 25 iş gününde yapılacaktı çok da güvenmiştim 4 ayı geçti hala teslim alamadım. kesinlikle sözleşmeyi çok iyi hazırla, tarih koydur, geçikmesi halinde ya da malzemeler konusunda yaptırımlar olsun bir de peşin olarak çok para verme verirsen de makbuz almayı unutma.

Bahsi konu KARAVAN firmasının sözleşmesini imzalamadım
Gidip aracı geri aldım ve kendime yetecek kadar bir araç meydana çıkardım
Şimdi sıra Koltuk ve masaüstü sünger ve kumaş konusunu halletmeye geldi

Birde soğutucunun olduğu bölüme bir fan koymam gerekti.
Bunların dışında Telsiz kablolarını çekme ve tesisat işleri var
Prizler , gece lambası , İnverter bağlantısı , 2 akü hazırlığı
Ufak tefek konular ile bu ayın sonuna allah kısmet ederse hazır olacak
Minibüs 9+1 olarak ruhsat işi bitti
Arka 4 lü koltuk proje ile kalktı
onun önündekileri ( 2 + 1 ) de ben PROJESİZ kaldıracağım
Tamam işte... :smiley: son durum

Tevfik Atabey - Tevfik Atabey, yeni bir fotoğraf ekledi. | Facebook

Facebook adresinde var ... burada fotoğraflar görünmüyor

+1
...
Bunların dışında Telsiz kablolarını çekme ve tesisat işleri var
Prizler , gece lambası , İnverter bağlantısı , 2 akü hazırlığı
Ufak tefek konular ile bu ayın sonuna allah kısmet ederse hazır olacak
...

Telsize neden kablo çektiğinizi anlamadım. Telsiz kablosuz çalışan bir cihaz diye biliyorum ben.:smiley:

Kolay gelsin.

Tevfik Bey kolay gelsin,
(Minibüs 9+1 olarak ruhsat işi bitti,) olarakmı kaydettirdiniz,muayeneye giderken koltuklu halinemi çevirecekseniz? veya çevirmeye girdiğinizde nasıl olacak? vereceğiniz bilgiler bize yol gösterecek.saygılar

Tevfik Bey kolay gelsin,
(Minibüs 9+1 olarak ruhsat işi bitti,) olarakmı kaydettirdiniz,muayeneye giderken koltuklu halinemi çevirecekseniz? veya çevirmeye girdiğinizde nasıl olacak? vereceğiniz bilgiler bize yol gösterecek.saygılar
Evet Kamil bey , Aracı 9+1 işlettim , 3 koltuğu muayenede göstermelik takıyorum..

Tevfik Bey kolay gelsin,

Kamil Bey ; Günaydın
Yolda sorun çıkmaz çünkü koltuk ve yolcu fazlası olmadığından , eksik koltuk sorun çıkarmıyor.
Bunun dışında , 2+1 i yılda bir kere ( 2 yıl kaldı ) takıp MUAYENE ye gireceğim
Arka taraf sorun değil ama koltuk arası kısaldığı için mecburen arka tarafı çıkaracağım..
zaten 4 CIVATA ile bağlı diğerleri akuple olanlar ise ince 7 cıvata ile bağlı

yani koltukları takmak 1 saat , arka tarafı boşaltmak 1-2 saat gibi
ne yapalım , burası TÜRKİYE :smiley:

Son fotoğrafları koydum şimdi , DC ve AC bağlantılarını bitirmeye uğraşacağım.

merhabalar yazınızı baştan sona kadar okudum cok bilgilendim teşekkürler. darısı bizlerin başına çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR