Mercedes O 308 (1985 Model ) den motokaravan yapılırmı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beyefendy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,400
Ynt: Mercedes O 308 (1985 Model ) den motokaravan yapılırmı

"beyefendy"ye kolay gelsin!... :smiley:

arı' Alıntı:
Bu süreçte ben de bir topik açıp çektiğim resimleri ve deneyimlerimi paylaşmak isterdim ama işin uzaması şevkimi kırdı. Fakat ilk fırsatta biriktirdiğim resimleri ve yapım sürecini özet olarak da olsa anlatacağım bir topiği açmak ve deneyimlerimi paylaşmak benim bu site ve yeni karavan yapacaklara borcum olduğunu düşünüyorum.

Ahmet Bey, bekliyoruz... :smiley:

Cavid Sezen

Etiketler

merhabalar yine ben ve sorum :smiley: bir arac daha buldum 1978 model mercedes 208 dizel ruhsatta karavan olarak işliymiş fakat içi boş.ben bunu alsam içini kendi zevkime göre yaptırsam.benden yine proje isterlermi.daha dogrusu soyle anlatayım bu aracın ruhsatı karavan olarak yapıldıgına göre eskı projesıne uygunmu dizayn etmek zorunda kalacagım.

Bu konuyu tüv deki yetkililerle görüşmekde fayda var bence gerci burdaki arkadaşlardan,da bir bilen vardır

Boyle konularda olmaz der gecerler.devlet dairelerinde olacak islere de olmaz diyenlerle cok karsilastim :smiley: umarim burdaki ustalar cewabini veriri.her gordugum panelvan araca hayallerimle pencere ciziyor olurmu diye dusunur oldum :smiley:

Mercedes camper çalışmalarından örnekler :

http://www.campsitereview.com/mybuild2.htm
http://mjpleu.onfinite.com/album/611558
http://www.the-old-orchard.co.uk/van/

tesekkurler necdet bey verdiğiniz linkler için bu araç bence biçilmiş kaftan bence karavan için

beyefendy' Alıntı:
merhabalar yine ben ve sorum :smiley: bir arac daha buldum 1978 model mercedes 208 dizel ruhsatta karavan olarak işliymiş fakat içi boş.ben bunu alsam içini kendi zevkime göre yaptırsam.benden yine proje isterlermi.daha dogrusu soyle anlatayım bu aracın ruhsatı karavan olarak yapıldıgına göre eskı projesıne uygunmu dizayn etmek zorunda kalacagım.

ruhsat karavansa içini yapın ve gezin, kafanıza takmayın
olurda ilerde proje sorun olursa, kayıp diyerek yeniden proje çizdirirsiniz olur biter,
selamlar :smiley:

Ynt: Mercedes O 308 (1985 Model ) Den Motokaravan Yapılırmı

beyefendy' Alıntı:
Merhabalar siteye bugun uye oldum son bir seneden beri karavan hayalim var önce cekme karavan olarak düşünüyordum fakat motokaravana karar verdim.

70 80 Model mercedes o 308 almak üzereyim sizce motokaravan yapmak için ideal bir aracmıdır.Bir de asıl sormak istediğim konu bu araca ruhsat cıkarabilirmiyim (projesi çizildikten sonra) bi zorluk cıkarmı.bunu sormam da kı neden alkovenlı aracı sahıs yapamazmıs.yapsada muayene trafık gibi sorunları varmıs.Benım bahsettıgım mercedes o 308 de bu zorluklarla karşılaşırmıyım lütfen cevaplarınızı beklıyorum.
Merhaba, bende bu siteye yeni üye olanlardan birisiyim. ben de bir araç tasarlama ve planlama aşamasındayım. Mesajlarını okudum ancak bir konuya karar verememişsin yada bahsi geçmemiş. Öncelikli olarak, araç seçimi yaparken bence bu aracı kaç kişi kullanıcaksın, ona göre hacim konusuna da geçebilirsin. Mesela ben 2 yetişkin ve 2 çoçuk üzerine plan ve projelendirme yapıyorum buna görede isuzu md 27 bir araç uygun, motoru dayanıklı(1 milyon km) hacim geniş. Site de celal beyin yapmış olduğu bir araç var çizim ve yapım aşamaları forumda mevcut bir incelemende fayda var.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,763
Kayıtlı Üye Sayımız
166,579
Kaydolan Son Üyemiz
Esra elçin

SON KONULAR

Geri