Mercedes G Serisi Almak İstiyorum Yardımcı Olur musunuz ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MST_MESUT Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,098

MST_MESUT

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar G serisi bi araş düşünüyorum bir kaç sorum olucak deneyimli arkadaşlar cevap yazarlarsa sevinirim öncelikle mersedesin kendi sitesinde neden G serisi yok yedek parçalarını nereden bulabiliriz ve 1980 ile 1995 arası modellerde en tutulanı hangi modelidir birde 4 kapı düşünüyorum 2. el sitelerinde bir kaç tane var daha olmadı land rover düşünücem ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler ?

Etiketler
Ynt: Mercedes G Serisi Almak İstiyorum Yardımcı Olur musunuz ?

Yedek parça konusunda bir sıkıntı yok.Her türlü parça ilgili mümessiller tarafından Almanya'dan getirtilebiliyor.
Ancak G serisi Türkiyede sayısal olarak az bulunduğundan piyasa fiyatları bana göre yüksek ve kolay kolay da değişmez.
Ama bunun dışında çok keyifli ve kemikli bir araç.Dizel veya benzinli tercihinize kalmış.
Bir de dizel veya benzinli şehir içi ort. yakıt sarfiyatı olarak 15 - 17 l/100 km göz önünde bulundurun.

Aracım G serisi dizel GD 300 ,1987 model ve 12 litre / 100 km yakıyor. Dört kapılılar belki daha fazla yakıyor olabilir. Parça konusunda fazla bir sıkıntı yok. Ankarada çoğu parçaları bulmak mümkün.

parçalar almanyadan geldigine göre biraz sıkıntılı araba yakıt da çokmuş ben yine o zaman land rover bakayım ilginize teşekkür ederim sagolun:smiley:

Arazi araçlarının tamaına yakınının yedek parçaları yurt dışından geliyor zaten.Başka seçenek yok ki , gidip kendiniz getirmedikten sonra.

bu seferde yakıt korkuttu beni 12 litre bile çok geldi bana ben öle daga taşa çıkıcamdan degil gezilere katılma amaçlı istiyorum ama herhalde biraz daha düşünmem gerekicek land larda yakıt durumuundan bilginiz varmı onu sorayım bide :smiley:

Tabii tercih meselesi .Ama sonuçta Mercedes ve yıldızı var.Gülü seven dikenine katlanır misali.
Diğer araçlar ile ilgili olarak kendi bölümlerinde araşrtırma yapmalısınız.Mutlaka faydalı bilgiler bulacaksınız.

selam mesut.

G serisi dusunmeniz harika!! bence vaz gecmeyin.300 GDL duz motor ve duz vitez cok guzel bir secenek. 1991 sonrasi tavsiye ederim imkanlarin ve para durumunuz uygun ise.

turkiyede ikinci el piyasa nasil? buldugun araci bizimle paylas, belki yardimci oluruk. bu yillarda imal edilen G seriler rahatca bio-dizel ile calisir, yani cooook ekonomik olur.
tum bolgendeki restoran ve otelleri gez ve topla eski kullanilmis yaglari :D

1980-1990'li yillarin 4x4lerinden ekonomi bekleme, hepsi alkolik :eek: yani, lr, toyota nissan hep ayni asagi yukari.

G seris test surusu yapinca anlarsin farkini!! 92 model G serisi dene, sonra git istedigin 4x4'u dene, "O ZAMAN ANLARSIN" G serisnin farkini.

parca konusuda eskisi gibi sorun degil. bir cok parcasini mercedes vanlar, vw lt vanlar !!, w123,w124,w126 ile paylasiyor.

benim 37 yasindayim, 12 yasindayken tanisdim G serisi ile. 90, pajero, patrol,dicovery aldim arada, ama hepsini sattim.

simdilerde, bir tane 300GD cabriolet'im var birde G3OO benzinli G serim var.....daha ne diyeyim ki.

acele etme ve baska 4x4ler sur dene, farkini anlarsin.

G dunyasina hos geldin, selamlar.

ilginize çok teşkkür ederim ciddi anlamda bilgi edindim çok sagolun G serisinide aklımdan çıkaramıyorum biraz daha zamana ihtiyaç var maddi yönden hem bu arada buradan daha iyi bilgiler edinebilirim teşekkürler :smiley:

12 lt'nin altında yakan sadece 1.6 otomobillerdir. Bence siz 4x4 alırken bunu göz önünde bulundurun. Çünkü sadece bazı otomobiller hafif olur. Her 4x4 ün iki diferansiyeli olur, (orta kilitli 3.olanlarıda var), iyi bir 4x4 ün arazi şanzımanıda olur, jipler yüksektir ve iridir. Nasıl 12 lt altında yaksın ?

Benim Suzuki o modifiyeli haliyle 11 litre -LPG- yakıyor. Benzinde ölçmedim ama 9-10 litre olur tahminen.

2.lt. bir otomobilin (2000 model) normal kullanımı ile 10.5 lt benzin yaktığı yerde Suzuki 9-10 lt yakmaz kanımca. Arazi aracı alacak birisi 12 lt ve üstünü gözden çıkarmalı. Heleki off-road modifikasyonu ile bu zaten garanti.
Normal kullanmla örnekler;
2 lt Mondeo Benzinli 2000 mod.= 10.5 lt
1.6 lt.honda Benzinli 2005 mod= 9 lt
3.0 lt. Bmw benzinli 2003 mod=10.7 lt
3.0 lt Cherokee Dizel 2006 mod= 14 lt.

Heleki araç 7-8 yaş üstü motor teknelojisine sahipse 1-2 lt daha ekleyin :smiley:

Uğur Abi lpg kullanımıyla hiç bir zaman uzun yolda 11-12 litreyi geçmedim benim Vitara ile. Bu arada unutmadan ekleyeyim. Yükseltilmiş Vitara'ların saatte 90-100 km. ort. hızı geçmedikleri taktirde yakıt tüketimlerinin fabrika standardına yakın olmasının bir sebebi de büyütülen lastik ebadı kadar ayna mahruti oranında da değişim yapılması. Oran değişimi hem çekiş, hem de tüketim için bir gereklilik.
Jeep kullanıcılarının genelde atladığı bir konu bu.
Aracım 1994 model çok nokta enjeksiyonlu ve 16 valfli. :smiley: 1100 kilogram ağırlığa 90 beygir güç oranını da unutmayalım.

bendeki 250 gd 100 km de 11-12 lıtre yakıyor bence cokkk makul bende lrange rover long vardı 20 lıtrenın ustunde yakardı hele yokus cıkarsa daga tasa 25 dıyebılırım ama dunyanın en konforlu aracıydı dıyebılırım

ekonomik bir 4x4 herkesin hayali ama....

w123, w124dizel motorlari rahat rahat bio dizel ille calisir. cdi tipi motorlar olmaz.

ama nadir abi'nin dedigi gibi...'gulu seven dikenine katlanir' ;)

sevicez bu gülü ama biraz daha beklicez mecburen :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

SON KONULAR

Geri