Mercedes 210D Ambulans, Karavan olarak Hayatımı Kurtarır mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan firat_ok Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,939
Ynt: Mercedes 210D Ambulans, Karavan olarak Hayatımı Kurtarır mı?

Geçmiş olsun sanırım trafik şubede evraklar birbaşka dosyaya karıştı, elinizde teslim fişi var ve TÜV de kaydınız mevcut
ayrıca ruhsat imza karşılığı teslim edilir. Tüm bunları değerlendirdinizde evrakın dosyaya konması için çaba harcanıyor.

Sakin,sıkı birşekilde takip tek yol gibi, Olumlu sonuçlanması dileklerimle.

Etiketler

Projeyle alakalı bir sorun olsa TUV'den nasıl geçer ki? Bide öle alkoven falan da yok, bildiğiniz minibüsün içine U koltuk+Masa+dolap var. Dediğiniz gibi beni buldu herhalde, bu haftada arayacağım, bakalım süreç nasıl devam edecek? Ama buradan çıkaracağım ders bir daha asla ve asla evraklarımı hazırlayıp, kendim Emniyete başvuru yapmayacağım. Muameleciye 100-200 TL verseydim hiç bu gibi şeylerle uğraşmazdım. Neredeyse kaşeleri bile onlar basıyor, kolları camdan içeri sokup. Herşeyim tam, düzgün oldu diye kendim başvurdum hata ettim.

Birde bu gibi durumları şikayet edeceğimiz, yazdıklarımızı okuyup kaale alacak bir mercii var mıdır?

TSE proje müdürlüğünden aradılar. Araç içinde ocak yok ocak olması lazım diyolar. Karavan'a ocak koyma zorunluluğu var mı? Ben Ocakkullanmıycam araç içinde yerim yok ne yapacağım? Bunun yönetmeliğini, kanunu nereden bulabilirim?

Şimdi tekrar proje çizdirip, tekrar mı TUV'e sokucam aracı?Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi lütfen?

Motorlu Karavan: (Değişik:RG-21/3/2012-28240) En az aşağıdaki ekipmanları kapsayan, yatacak yeri olan özel maksatlı M sınıfı SA kodlu motorlu araçtır.
(i) Koltuklar ve masa,
(ii) Koltuklardan dönüştürülebilecek uyku yatağı,
(iii) Yemek pişirme imkânları,
(iv) Depolama/Saklama imkânları.
Bu ekipmanlar oturma bölümüne sabit olarak monte edilir; ancak masa kolayca çıkarılabilecek şekilde tasarlanabilir.

Buradan anlamamız gereken kanunun 21/03/2012 de çıktığı mıdır? Bu tarihten sonra motokaravan ruhsatı çıkaran tanıdığınız var mı?Eğer varsa ve her durumda TSE'ye yollamıyorlarsa, belgelerimi emniyetten alıp başka bir trafiğe muameleci ile versem sorun olmaz diye düşünüyyorum. Aksi durumda tekrar proje çizimi, tekrar TUV'e sokma, tekrar emniyete başvuru ve bunlar için tekrar emek ve para sarf etmek!!!

Akıl verebilecek kimse var mı?

firat_ok' Alıntı:
Buradan anlamamız gereken kanunun 21/03/2012 de çıktığı mıdır? Bu tarihten sonra motokaravan ruhsatı çıkaran tanıdığınız var mı?

en yakın ruhsat çıkaran Atilla ağbi, böyle bir şey yaşamadı

Güncel detayları bilmiyorum.
Projede de ocak yok mu? Ocak varsa, ocağın gözüktüğü yere küçük bir ocak koyabilirsiniz. ::smiley:

firat_ok' Alıntı:
Motorlu Karavan: (Değişik:RG-21/3/2012-28240) En az aşağıdaki ekipmanları kapsayan, yatacak yeri olan özel maksatlı M sınıfı SA kodlu motorlu araçtır.
(i) Koltuklar ve masa,
(ii) Koltuklardan dönüştürülebilecek uyku yatağı,
(iii) Yemek pişirme imkânları,
(iv) Depolama/Saklama imkânları.
Bu ekipmanlar oturma bölümüne sabit olarak monte edilir; ancak masa kolayca çıkarılabilecek şekilde tasarlanabilir.

Buradan anlamamız gereken kanunun 21/03/2012 de çıktığı mıdır? Bu tarihten sonra motokaravan ruhsatı çıkaran tanıdığınız var mı?Eğer varsa ve her durumda TSE'ye yollamıyorlarsa, belgelerimi emniyetten alıp başka bir trafiğe muameleci ile versem sorun olmaz diye düşünüyyorum. Aksi durumda tekrar proje çizimi, tekrar TUV'e sokma, tekrar emniyete başvuru ve bunlar için tekrar emek ve para sarf etmek!!!

Akıl verebilecek kimse var mı?

Bu kural sanirim gecen senelerdede vardi. Hatta genel olarak butun AB ulkelerindeki karavan tanimi bu kurallar cercevesinde olur. Sanirim sizin projede ocak gozukmuyor ve sorunda bu. Eger boyleyse projeyi cizen muhendislik burosunun sizi uyarmasi lazimdi. Sonucta onlar bu isin eksperti. Sanirim sizin yapabileceginiz su anda projeyi cizdirdiginiz buroya gidip projeye de mutfak tezgahi ustune bir ocak koydurmak. TUV'e girmeden oncede ilk sayfada resmini koydugunuz portatif ocaklardan bir tane alip projede gozuken yere koymak.

Bu arada bu sizin resmini koydugunuz tipte ocaklardan bende var. 3-4 dakikada kucuk bir caydanlik suyu kaynatiyor. Bir kartus 4-5 gun rahat yetiyor. Fakat biraz once Turkiye'deki sitelerden baktim kartusun 4'lusune 60TL demis. Cok pahali. Ingiltere'de aynisi 10-15TL dir.

Bu yuzden kucuk tekli bir ocagi tezgaha monte etmek ve kucuk tup ile kullanmak belki sizin icin daha ucuz bir cozum yolu olur. Hem kucuk tup istendiginde ayrilip arac disinda baslikla kullanilabilir.

Insallah en kisa zamanda sorunlari cozersiniz. Diger arkadaslarin araclarinda koltuk, yatak, ocak ve tuvalet (bazen dus) oldugu icin problem cikmamis anlasilan.

Ben zaten portatif ocak kullanacağım için projede göstermedim. O belirttiğiniz ocaktan aldım. ama sabit değil ki projede çizersem bu sefer sabit değil bu derler diye hiç kafa karıştırmasın dedim. Portatif olan birşeyi projede göstermenin ne mantığı var gerçekten anlamıyorum. Piknik tüpü koysam, onu çizmemi bekliyorlar? Ayrıca öyle tezgahım yok. Evyenin olduğu bir yer var, onla şöför koltuğu arasında da su bidonu var.

Bu durumda, Projeyi yeniden çizdirip, tekrar TUV ve trafiğe başvurmaktan başka çarem yok diyorsunuz! Trafik ruhsatımı yenilemedi diye paramı geri verir diye düşünüyorum da TUV'deki muayene için şimdi birdaha mı para ödeyeceğim?

Fotoğraf0324_kucuk.JPG

Fotoğraf0314_kucuk,.JPG

Merhaba Fırat bey, ben sizin yazmış olduğunuz tarihten sonra TUV e gittim, bendeki projede ocak yeri belirtilmediği gibi aracımdada ocak yoktu, fakat bir sorun yaşamadım.
Sanırım bu anlattığınız olay tamamen TUV o istasyonuyla ilgili, çünki duyumlarıma göre hepsi birbirinden bağımsız ve farklı davranıyorlar " yıllardır TUV var ama hala bir standart oluşturamamışlar", birinin olur verdiğine diğeri karşı çıkabiliyor, tam memleket klasiği yani.
Belki şöyle olabilirdi, araştırılıp daha önce sorunsuz karavan dönüşümü onaylamış bir istasyona gitmek.
Kolay gelsin.

Aka' Alıntı:
Merhaba Fırat bey, ben sizin yazmış olduğunuz tarihten sonra TUV e gittim, bendeki projede ocak yeri belirtilmediği gibi aracımdada ocak yoktu, fakat bir sorun yaşamadım.
Sanırım bu anlattığınız olay tamamen TUV o istasyonuyla ilgili, çünki duyumlarıma göre hepsi birbirinden bağımsız ve farklı davranıyorlar " yıllardır TUV var ama hala bir standart oluşturamamışlar", birinin olur verdiğine diğeri karşı çıkabiliyor, tam memleket klasiği yani.
Belki şöyle olabilirdi, araştırılıp daha önce sorunsuz karavan dönüşümü onaylamış bir istasyona gitmek.
Kolay gelsin.

Merhaba,
Benim TUV ile sorunum yok, projem onaylandı, EK1 aldım. Sorunum ruhsat değiştirmek için Trafiğe gittiğimde çıktı. TUV aşamasını geçtim zaten onlar onayladı.

Trafik belgelerimi Ankara TSE'ye yollamış(niye yolladığını bilmiyorum). Onlarda projeyi inceledi.

Yani proje var, TUV onaylamış, ruhsat değişimi için trafiğe başvuruyorum, Trafik TSE'ye soruyor, TSE'de ocak yok diyor. TSE'den bu cevabı alan emniyette büyük ihtimalle ruhsatı değiştirmeyecek.

Peki projenizde ocak olmadığı halde trafik ruhsat değişimini yaptı mı? Hangi trafik şubeye başvurmuştunuz?

Araç daha önceden, proje ile özel amaçlı taşıt ambulansa çevrildiği için, ikinci defa daha başka bir özel amaçlı taşıta projelendirme konusunda da bir sıkıntı olabilir...
Geçen sene tanık olduğum bir olay oldu, 12m3 eski kasa bir ducato proje ile uzatma yapılarak 15m3'e çıkarılmış, bende bu aracı alarak karavana dönüştürmek istedim, ama konuştuğum bütün muameleciler, daha önceden başka bir özel amaç için projelendirilmiş araca ikinci kez daha başka bir özel amaçlı şekile dönüştürülme projesini çizmeye yanaşmadılar, bende bu defteri kapatmak zorunda kaldım....

Ben bağlı olduğum trafik şubeye gittim. Bodrum trf.şb.
Sizin anlattığınızın içinde bana garip gelen taraf " trafik TSE ye sordu " , burada anlaşılmaz bişey var, neden sordu acaba, bunun mantıklı cevabını bulamadım, belki Atilla beyin dediği gibi önceden özel amaçlıya çevrildiği için olabilir ama bir tek ocak için takılmasıda ayrı bir saçmalık, dedimya bende ocak kontrol edilmedi, hatta bir çok arkadaşımız göstermelik seyyar bir elektrikli ocak ile gidiyor, seyyar diyorum çünki sonradan gazlıya çevrilecek. bence bir kayıp evrak vs var, cesasınıda size çektiriyorlar.
meden öyle sizde tek göz bir seyyar elektrikli koyup gidin, ocak ocaktır sonuçta.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,612
Kaydolan Son Üyemiz
erdemkiramer

Çevrimiçi üyeler

Geri