Mekanik - Motor Bilgi ve Becerilerimizi Paylaşalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CEM50 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,551
Ynt: Mekanik - Motor Bilgi ve Becerilerimizi Paylaşalım

SLM arkadaşlar ben bir anımı sizlere anlatmak isterim cj-6 sahibiyim ozaman lar yeni almıştım yaşadığım yer itibariyle dağlık alanlar fazla birgün çıkarken tepelik bi yerde su birikintileri vardı içinden geçmek istedim yaptımda bikaç kereden sonra oradan ayrılıp yola çıktık 10 dakika sora araç birden stop etti kaputu açtım aklıma distribütör geldi söktüm ıslanmış içinden bir bardak su çıktı çakmakla birgüzel kuruttum daha sora alüminyum folyoyla sıkıca sardım ve marşa bastım canavar gibi çalıştı cj aslında ufak tefek şeyler oluyo yakıtı bitmedikten sora hertürlü çalıştırırım alimallah herkese saygılar...

Etiketler

Sakın pul biber felan atmayın soğutma sıvısına. Motorun soğutma kanallarını, en azından kalorüfer radyötörünü tıkarsınız. Sonra yapcağınız masrafla taksi bile çağırırsınız kaldığınız araziye :smiley:

Bobinin artısıyla akünün artısını kabloyla bağlayın, kontak açılır, vurdurun veya yukarıda yazan marş dinomusunun devresini tornavidayla tamamlayıp marşa basıp çalıştırın. Akü bobin arasına bağladığınız kabloyu sökerseniz, kontak kapanır, stop eder. Kabloyla gezeceksiniz. Kontak anahtarı yoksa, direksiyon kilidini nasıl kırarsınız bilmem. Bazı araçların kolay. Sertçe çevirin, kırılır.
Böyle araba çalarlardı eskiden.... İmmosuz eski arabanız varsa bobin distribitör arasındaki ateşleme kablosunu akşam yanınızda eve götürün :smiley:

Çok güzel bilgiler bunlar. Bende bir maceramı anlatayım. Eniştemin bir mercedesi vardı galiba c200 idi. Bir dükkana girip çıktıktan sonra çalışan araba çalışmaz oldu. Marş basoyor ama çalışmıyordu. Ustamızın tavsiyesi ile sağ arka koltuğun altına denk gelecek şekide arabanın altına sertçe birkaç vurduk ve arab çalıştı. Benzi pompası ordaymış ve tıkanıklık olrusa böyle giderilirmiş.

Saygılarımla Mürsel (Ankara)

vurmak herzaman iyidir diyebilirmiyiz yani...

Tabiki vurmak her zaman iyi değil. Smile koymayı unuttuğunuzu tahmin ediyorum :smiley:

Ama , biz Türkler, çoğu arızayı vurarak çözümleriz :smiley:

Mesala; marş motoruna vurulur, dişli takıldığı yerden kurtulur. Benzin otomatiğine vurulur yukarıda yazdığı gibi. Televizyona, radyoya vurulur. Stop camına, fara vurulur :smiley:
Benim, üst konsoldaki "step" yazısının ışığı haftada bir söner, parmağımla pıt pıt yapyorun, yanıyor. Belliki ampülü yerinden oynamış. Ne yani, ufacık ve önemsiz bi ampül bazen yanmıyor diye üst konsolu mu söktüreyim, iyica yanmaz oluncaya kadar bekleyeceğim... :smiley:
Ama, vurmak tabiki geçici çözüm

Vurmanın işe yaramadığı durumlarda var.
Ben bi bakkala vurdum mesala. İşe yaramadı, hala akıllanmadı. Mahkemeliğiz şimdi. Ben adam yaralamadan sanık durumundayım :smiley:
Bida mı vurmak lazım acaba? :smiley:

geçen büyük katılımlı ayazağa gezisinde baskının şemsiyelerine çamur girince baskı ayırmıyordu ve araç vitese geçmiyordu. arabayı derenin içine soktuk ve viteste arabayı hoplata hoplata ileri geri yaptık ve baskı ayırmaya başladı : )))))

vurmak çoğunlukla işe yarar. biz buna ; "dayaktan anlayan teknoloji" diyelim :D

VoDaFoNeCeLL' Alıntı:
vurmak çoğunlukla işe yarar. biz buna ; "dayaktan anlayan teknoloji" diyelim :D

(* [size=14pt]D A T - The Everlasting Turkish Technology (*

;D ;D ;D
[/size]​

Ynt: Mekanik - Motor Bilgi Ve Becerilerimizi Paylaşalım

Radyatör delinmesi benim de başıma geldi, Ben kırmızı toz biber kullandım,direkt radyatörün içine değilde dışarıda bir bardak içinde topaklanmaması için karışımı hazırladım ve radyatör suyuna ilave ettim, sonuç mükemmel ....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,812
Kayıtlı Üye Sayımız
166,613
Kaydolan Son Üyemiz
Hilmi316

SON MESAJLAR

SON KONULAR