Mazda 4x4 Pickupların Arazi Performansı Nedir ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tuncel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,160

tuncel

Kamp I
Yer
ANTALYA
Bir arkadaşım mazda 4x4 pickup almayı düşünüyor.Bu araçların arazi performansı nasıl sitede mazda hakkında hiç bir bilgiye ulaşamadım bilgisi olan arkadaşların bilgisini paylaşmasını istirham ediyorum ;D

Etiketler
Ynt: Mazda 4x4 Pickupların Arazi Performansı Nedir ?

kac modelini alıyor arkadaşınız mazdanın

Merhabalar,
Bende 2006 model b2500 4x4 var.Uzun zamandır bir hayli km yaptım.Aracın iç kısmı gayet konforlu ne tam arazi ne tam binek tipinde olmamakla birlikte yeterlilik sağlıyor.4x4 sistemide aracın gücüne ve beygirine bağlı olarak gayet verimli.Tabiki normal jip statüsüne sokamayız ama gerçekten bana göre mükemmel.Ben bu aracı sadece ava ve balığa gitmek için aldım.Bu katagoride bana fazlasıyla yardımcı oluyor.Hertürlü arazi şartlarında kullandım(çamur,kar,kum,dağ).Haliyle araç pick up olduğu için aracın kıç kısmında hafiflikten dolayı biraz zorluk yaşıyorsunuz(mesela kumda vb.. yerlerde arka tarafın boşa çıkması gibi).Ama çözülemeyecek bir sorun değil.Tampon alt kısmında tampon şekline göre ağırlıklardan 150 ila 200 kg arasında bir miktar yeterli geliyor.Araç lastiklerinin seçimini yapacağınız aktiviteye göre benden daha tecrübeli arkadaşlara yada araç lastik seçimi bölümüne barsanız sanırım daha verimli olur.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Saygılarımla,

1 ay önce bende bu soruyu soruyordum kendi kendime.ama şimdi gördüm ve anladımki gayet iyi.
almış olduğum 2004 model mazda 4x4 aracım ile kar çamur ve dere geçişi yaptım.araç arazide de asfaltta olduğu gibi çok başarılı.tek şart var arkaya 150 kg kadar ağırlık.lastiğinizin dişli kar ve çamur lastiği olması gerektiğini söylemek istemiyorum. o zaten olması gereken bişey.unutulmaması gereken bişey var ama .bu araçların performansını bi j-j yada lada niva yada suzuki samurai yada bi land gibi olmasını beklersek sanırım yanlış olur.beklememiz gerek bir pikaba göre nasıl olmalı.sonuç olarak masrafsız ve arazide yetecek kadar başarılı.....
ATTACH]

Ekli dosyalar

• sahibinden_DSCN5066.jpg
    sahibinden_DSCN5066.jpg
    95 KB · Görüntüleme: 2,061

off-road da hiç görmedim yada bana denk gelmedi.yapacağınız aktiviteye bağlı .normal gezilerde kullanılabilir piknik av balık gibi.

doğru seçilen lastik , arkaya uygulanacak olan belirli bi miktar ağırlık ve mekanik olarakta çok küçük deyişikler ile offrod tarzı rahatlıkla kullanılabileceğini düşünüyorum.zaten

100 de 100 jeep sınıfında olan araçlar bile mekanik olarak bazı deyişikliklerden sonra offrod ta kullanılıyor.

bunun ıspatı olarakta tıpkısının aynısı olan ford ranger sayfasını ziyaret ederseniz zaten offrodta da kullanıldığını görürsünüz.

[ATTACH=full]104315[/ATTACH]

[ATTACH=full]104316[/ATTACH]

[ATTACH=full]104317[/ATTACH]

Ekli dosyalar

• camel32.jpg
    camel32.jpg
    93.5 KB · Görüntüleme: 1,525
  • camel33.jpg
    camel33.jpg
    76.3 KB · Görüntüleme: 1,657
  • Resim068.jpg
    Resim068.jpg
    70.9 KB · Görüntüleme: 1,471

mazda_bt50_b.jpg

Mazda pick-up pazarında BT-50 modeli ile yerini almakta, ancak rakipleri olan Mitsubishi L200, Ford Ranger ile Nissan Navarra gibi çok detaylı çizgiler yerine, sade bir tasarımı tercih etmiş. Mazda BT-50’nin iç mekanında kullanılan malzemeler kaliteli olsa da bu hissi uyandıracak inceliklere yer verilmemiş, ön koltuklar yeterince konforlu bir sürüş sunarken, arka koltukların biraz dik konumlandırılması yolcularda sırt ağrısına neden olabilir, göstergeler okunaklı ancak sıcaklık değerinin yer almaması eksiklik olmuş.

BT-50 1086 Kg olan taşıma kapasitesi ile rakipleriyle kıyaslanacak düzeyde. Mazda BT-50’de 2.5 lt hacminde, 143 HP gücünde, 330 Nm tork üretimi yapabilen dizel motor ve 5 ileri manuel vites düzeneği motora entegreli olarak yer almakta. Aracın dört çeker sistemi son derece başarılı ve üstün çekiş performansı sunuyor. 100 Km’de ortalama 9 lt yakıt tüketimi yapan BT-50’nin bu tüketimi 2.5 litrelik motorunu ve 2 ton civarındaki ağırlığı göz önünde bulundurulduğunda oldukça başarılı. Ülkemiz de 4×2 ile 4×4 opsiyonlarıyla satışı sürdürülen Mazda BT-50’nin en büyük eksikliklerinden biri ESP sisteminin bulunmaması, 4×2 versiyonları 34,241 TL, 4×4 versiyonlar ise 48,915 TL’den başlayan kampanyalı anahtar teslim fiyatları ile müşterilerini beklemekte.
Kaynak : http://www.araba24.net/mazda-bt-50/

süper bir arazi pick up modeli mazda bu alandada BT modeliyle kendisini ispatladı

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,911
Kayıtlı Üye Sayımız
166,711
Kaydolan Son Üyemiz
konyageziturizm

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR