Marmot Alpinist 2p Çadır

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sadeen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,623

sadeen

Yeni Üye
Yer
İzmir
Merhabalar.
İki kişilik kolay kurulan hafif bir çadır arıyorum ve son zamanlarda Marmot Alpinist 2 kişilik çadırı almaya düşünmeye başladım ancak kafama takılan birkaç şey var. En başta tek tenteli oluşu takılıyor aklıma 20.000 lik dış tente gerçekten iyi ancak tek tente olmasının ne gibi dez avantajları olur ilerde? Yüksek irtifa dağcılığı yapmıyorum dolayısıyla ekstrem bir çadır almama gerek yok diye düşünüyorum sadece Türkiyedeki dağlarda tırmanış yapıyorum. Bu çadır yeterli olurmu çünkü kar etekleri yok. Bu büyük bir dezavantajmıdır? Bir kere iyi bir çadır alayım diyorum 700-800 lira bütçem. Bu çadır hakkındaki görüşleriniz nedir ve önerebileceğiniz başka bir çadır varmı acaba?
Marmot Alpinist 2 kişilik çadır
http://www.everestoutdoors.com/urun/marmot-alpinist-2-kisilik-5-mevsim-cadir_886.aspx?CatId=176

Etiketler
Ynt: Marmot Alpinist 2p Çadır

Merhabalar, aradığınız kriterlerle isteğinize uygun çadır bulmak gayet mümkün, ancak ben size farklı bir bakış açısı olarak daha uygun fiyatlı düşünürseniz, benim hali hazırda kullandığım çadırı önerebilirm, çift pollü, ve gayet hafif, 4 mevsim "Evolite Summit" özünde 1 kişilik çadır olarak geçiyor ama çantayla birlikte samimi iki kişiyi alabiliyor rahat, ben 1.73 boy 70 kiloyum, kız arkadaşım 1.68 rahat sığıyoruz ama tabi tercih meselesi benim çadırın fiyatı 200Tl civarı, en yüksek 25C en düşük -15C de kullandım şu ana kadar, su geçirmezliği ve yalıtımı beklediğimden daha iyi, uygun fiyatlı bir seçenek olarak önermek istedim. Evolite diğer ürünlerine de bakabikrsiniz, ben genelde diğer çadırların pek çoğuna gereksiz marka fiyatı konduğunu düşünüyorum ama tabi istediğiniz fiyata eminim çok daha iyisini bukabilirsiniz. Kolay gelsin. Bu da linki:
http://www.bahriyeli.com.tr/#product209

C6602 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oneriniz icin cok tesekkurler cadiri umarim bende sorun olmaz benim boy 1.87 sevgilimde 1.70 civarinda. ilk firsatta inceleyecegim fiyati gercekten cok uygun. acikcasi fiyat konusu benimde kafama takiliyor oyuzden son zamanlarda HANNAH Rider 2p modelini incelemeye basladim. Son olarak kullandiginiz cadiri sert ruzgarda deneme sansiniz oldumu? Pollerde bukulme falan oldumu?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Anladım, sizinle boy farkı var ama baya eğer yüksek irtifa da yapmayı planlıyorsanız işin içine çantanın yanısıra ekipman da girecek, bu durumda sığmanız zor o zaman tek kişilik olabilir, yüksek rüzgarda denemedim açıkçası o konuda birşey diyemem alpin çadır klasmanında tasarım açısından yere yakınlığı ve tabut gibi oluşu dayanıklılığını arttırıyor, bir kere fırtınamsı yağmur altında kaldım ama bana göre çok da şiddetli değildi rüzgar yyağmur açısından fena değildi performansı ama evolite ın 2 kişilik modellerini inceleyin derim, hani kesinlikle daha kaliteli ve sağlam çadırlar da yattım ama bence taşıma kolaylığı ağırlık boyut malzeme kalitesi açısından fayda/fiyat oranı incelemeye değer kılabilir.

C6602 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Acikcasi evolite e ilk planda cok bakmadim kulanan birinide tanimiyordum oyuzden guvenemedim ama seizin tavsiyeniz uzerine inceleyecegim. Dediginiz gibi hafif olmasi buyuk avantaj keza fiyatida gayet uygun haftasonu inceleyeyim belki alabilirim hatta cunku ozellikleri iyi gozukuyor. Son bir soru, iki kisi icinde oturup birseyler yemek mumkunmu yoksa low profile cadirlarda oldugu gibi yatar pozisyondami olmak gerekiyor.

sadeen' Alıntı:
Merhabalar.
İki kişilik kolay kurulan hafif bir çadır arıyorum ve son zamanlarda Marmot Alpinist 2 kişilik çadırı almaya düşünmeye başladım ancak kafama takılan birkaç şey var. En başta tek tenteli oluşu takılıyor aklıma 20.000 lik dış tente gerçekten iyi ancak tek tente olmasının ne gibi dez avantajları olur ilerde? Yüksek irtifa dağcılığı yapmıyorum dolayısıyla ekstrem bir çadır almama gerek yok diye düşünüyorum sadece Türkiyedeki dağlarda tırmanış yapıyorum. Bu çadır yeterli olurmu çünkü kar etekleri yok. Bu büyük bir dezavantajmıdır? Bir kere iyi bir çadır alayım diyorum 700-800 lira bütçem. Bu çadır hakkındaki görüşleriniz nedir ve önerebileceğiniz başka bir çadır varmı acaba?
Marmot Alpinist 2 kişilik çadır
http://www.everestoutdoors.com/urun/marmot-alpinist-2-kisilik-5-mevsim-cadir_886.aspx?CatId=176
tek tenteli, sizin faaliyetleriniz için uygun bir model değil, bu fikri değiştirin derim...

tek tentenin sıkıntı çıkaracağı konu nedir acaba? bilgi verirseniz sevinirim

sadeen' Alıntı:
tek tentenin sıkıntı çıkaracağı konu nedir acaba? bilgi verirseniz sevinirim
Sıkıntı çıkarmaz, sadece yapmış olduğunuz faaliyetler için gereksiz, vermiş olduğunuz linkteki tek tenteli marmot, yüksek irtifa, ve sert rüzgarlar halinde düşünülebilir, ayrıca ağırlık ve yer tutma konularında iyi bir tercih olabilir...

sadeen' Alıntı:
Acikcasi evolite e ilk planda cok bakmadim kulanan birinide tanimiyordum oyuzden guvenemedim ama seizin tavsiyeniz uzerine inceleyecegim. Dediginiz gibi hafif olmasi buyuk avantaj keza fiyatida gayet uygun haftasonu inceleyeyim belki alabilirim hatta cunku ozellikleri iyi gozukuyor. Son bir soru, iki kisi icinde oturup birseyler yemek mumkunmu yoksa low profile cadirlarda oldugu gibi yatar pozisyondami olmak gerekiyor.

Merhabalar, evolite lar alman yapımı ın bendeki modeli yani "summit" low profile olduğundan konfor biraz geri planda kalıyor, içinde iki kişi oturabiliyormuyuz evet, yemek yiyebiliyormuyuz yapmadım ama evet ancak hiç rahat bir pozisyon olmaz, heleki sizin boyunuzun benden yaklaşık 10cm uzun olduğunu düşünürsek tavsiye etmem, ama 2 kişilik dome veya biraz daha yüksek profilli modellerine bakabilirsiniz, dediğim gibi kalitesiz bir çadır KESİNLİKLE değil, çok kaliteli de değil tabiki ama "kahverengi" arkadaşımızın da belirttiği gibi çok yüksek irtifa veya zor şarta girmeyecekseniz, fayda/fiyat oranı bence yüksek bir ürün. tabiki tercih meselesidir.

voyvoda4' Alıntı:
Merhabalar, evolite lar alman yapımı ın bendeki modeli yani "summit" low profile olduğundan konfor biraz geri planda kalıyor, içinde iki kişi oturabiliyormuyuz evet, yemek yiyebiliyormuyuz yapmadım ama evet ancak hiç rahat bir pozisyon olmaz, heleki sizin boyunuzun benden yaklaşık 10cm uzun olduğunu düşünürsek tavsiye etmem, ama 2 kişilik dome veya biraz daha yüksek profilli modellerine bakabilirsiniz, dediğim gibi kalitesiz bir çadır KESİNLİKLE değil, çok kaliteli de değil tabiki ama "kahverengi" arkadaşımızın da belirttiği gibi çok yüksek irtifa veya zor şarta girmeyecekseniz, fayda/fiyat oranı bence yüksek bir ürün. tabiki tercih meselesidir.
Daha önceki yorumlarınız üzerine çadırı incelerken arkadaşım çok beğendi çadırı ve kendisine aldı evolite çadırı. Önümüzdeki haftasonu denemeyi planlıyoruz. Kendimiz kurduğumuzda iki kişi nasıl olacağına baktık pek rahat olmadı açıkcası ama husky flame kadarda kötü değildi. Tavsiyeniz için çok teşekkürler kendim ve arkadaşım adıma. Şuan bende Hannah rider 2 modeline bakıyorum deneme kurulu halini inceleme imkanım oldu güzel bir çadıra benziyor bakalım kısmetse yakın zamanda bende bir çadır almış olurum.

Ne demek yardımcı olabildiysem ne mutlu, arkadaşınıza söyleyin eğer ki benim çadırdan yani summit den aldıysanız taban kazıklarını iyi gerdirin genişlikte baya fark ediyor gerilmiş hali ile normal hali, ben neredeyse iki matı yan yana sığdırabildim tabi üst kısmına,incelediyseniz görmüşsünüzdür aşağı doğru çadırın burnu daralıyor. size şimdiden iyi kamplar dilerim, kamptan sonra olumlu/olumsuz deneyimlerinizi buraya da aktarmayı unutmayın, yazdıklarınızdan sizin gibi belki başkaları da faydalanır. Umarım en kısa zamanda çadırınıza kavuşursunuzç
Kolay gelsin. ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR