icmimarolgun' Alıntı:Ohzman değerli bilgiler için teşekkürler. Biraz araştırma yapmıştım, bu bilgilerle de pekiştirmiş oldum, tekrar sağol.
Sonuç olarak şunu diyebiliriz ki aslında gelişmekte olan bir tekstil ve yardımcısı ürünleri kullanmaktayız. Aldığım ilk anlarda montun üzerinde su damlaları videolardaki gibi eser bile bırakmadan uçup gidiyordu. Zamanla bu etki azalıyor.
Windstopper mont gerçekten çok işlevsel. Olmasa ne yapardım dedirtiyor. Yaşanılan bölgeye göre yağmura ne kadar maruz kalınırsa eldeki Gore-Tex su geçirmez monta da o kadar ihtiyaç duyuluyor aslında ve bu durumda bu monta karşı bir sevimsizlik hasıl oldu. Yağmur olmadığı zamanlar kullanmak gereksiz. Zaten bu yüzden de 2 yada 3 defa kullanabildim. Yıkamak ya da bir süre sonra bu etkisinin azaldığını görünce nikwax ile spreyleyerek montu yaşatmak gerekecek. Başka bir açıklaması kalmıyor. Fakat bu ürün sanırım Türkiye'de yok.
Ohzman' Alıntı:Biraz başlarından savmışlar gibi geldi. Eğer ceketiniz Hyvent değil de Gore-tex membran kullanıyorsa, Gore-Tex'in ömür boyu garantisi var. Ceketi delip yırtmadığınız ya da belirli kimyasal ya da yağlara batırmadığınız sürece de bu garanti kapsamındasınız.
Ceket 3 katmanlı ise, belki iç astarı dökülmüş olabilir ancak hiçbir koşulda gore-tex membran'ın bozulmaması ve dökülmemesi lazım, katlanma noktalarından bile.
Fotosu varsa çekip koyarsanız belki olayı daha ileri taşıyabilir, hatta north face'den yeni ceket bile alabiliriz.
Raf ömrü lafı çok komik, Gore-Tex'in motto'su "Guaranteed to keep you dry", 1980'lerden beri olan tüm modellerinde de ömür boyu garanti verirler ( bahsettiğim koşullar dahilinde )