Manisa - Salihli Demirköprü Barajı Piknik ve Off-Road Gezisi (18 Ocak 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VoDaFoNeCeLL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,023

VoDaFoNeCeLL

" Birlikte yaşa, yalnız öl "
Yer
EgE
Aile dostlarıyla, Salihli-Köprübaşı yolu üzerindeki Demirköprü Barajına pikniğe gittik. Gitmişken, hem 25 ocaktaki gezimiz için aracı öylesine bir denedim, hem de biraz fotoğraf çektim. Fakat bilgisayara aktarırken başıma gelen bir aksilikten dolayı, büyük bölümü silindi. Kalanları paylaşmak istedim.

Öncelikle isterseniz Demirköprü Barajı hakkında biraz bilgi aktarayım ;

Demirköprü Barajı, Manisa (il)'inde, Gediz Nehri üzerinde, sulama, taşkın kontrolü ve enerji üretimi amacıyla 1954 - 1960 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır. Toprak gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 4.300.000 m³, akarsu yatağından yüksekliği 74,00 m'dir. Normal su kotunda göl hacmi 1.320,00 hm³, normal su kotunda göl alanı 47,66 km²'dir. 69 MW güç kapasitesindeki HES (hidroelektrik santralı) yılda 193 GWH elektrik enerjisi üretimi sağlamakta, baraj 99.220 hektarlık bir alana sulama hizmeti vermektedir.

(kaynak : vikipedi)

Ayrıca, Gediz Nehri üzerinde 1954 yılında yapımına başlanan ve 18 Mayıs 1960 da dönemin başbakanı merhum Adnan Menderes tarafından açılışı gerçekleştirilen önemli barajlardan biridir.

Salihli'den, Köprübaşı ilçesi istikametine yol alırken, 20. kilometrede tüm güzelliğiyle karşımıza çıkar. Fakat küresel kuraklık sebebi ile elektrik üretimi için yeterli su seviyesini kaybetmiştir. Zaten aşağıda görecek olduğunuz fotoğraflarda, barajın karşı kenarına bakarsanız, suyun ne kadar azaldığını görürsünüz.

[attachment=1][attachment=2]

Etiketler
Ynt: Manisa - Salihli Demirköprü Barajı Piknik ve Off-Road Gezisi (18 Ocak 2009)

şöyle bir deneme :smiley:

[attachment=1]

[attachment=2]

deneme 1.JPG

Ynt: Manisa - Salihli Demirköprü Barajı Piknik ve Off-Road Gezisi (18 Ocak 2009)

bu tamponu sökmeliyim gibi geliyor bana !

[attachment=1]

[attachment=2]

Arkadaşım tampon konusunda haklısın yoksa kaportaya zarar veriyor.

Aracın arkası çok uzun oldugu için dik bir set vaya tepe inişinde arka bölüm askıda kalabilir. Uygunsa, Offroadda sıkı yerlere girecekseniz sökmekde fayda var. Bu arada aracı test aşamalarınızdan daha resim varmı ?...

Hakan bey, aslında çok resim vardı. Fakat bilgisayara yükleme aşamasında bir hata yaptım ve tamamını sildim. Kurtulanlar bunlar oldu.
Tampon konusunda çok haklısınız. Zira daha evvel bir çok kez başıma dert oldu. Kaportaya zarar vermedim, çünkü bir eğim durumunda kaportadaki plastik takozlara vuruyor. Fakat askıda çok bıraktı beni.
Oraya krom bir borudan, kaporta dibine tampon yapmayı düşünüyorum.
Fakat, ön tarafta bu sıkıntı yok. Yüksek lastik takılıysa, ön tekerlek tampona çok yakın olduğundan, yaklaşma açısı gayet güzel.
Bu araçlarda tek sıkıntı, sadece arkanın uzun olması ve orta mesafenin uzun olması. Bu konuda da yapacak çok fazla bir şey yok maalesef.

" Salihli-Köprübaşı yolu üzerindeki Demirköprü Barajına pikniğe gittik. Gitmişken, hem 25 ocaktaki gezimiz için aracı öylesine bir denedim " Bu cümleyi okuduğuma çok sevindim. 25 ocakta off road gezisi var :smiley:

Hocam mümkünse aracı arka lastik /çamurluk bitiminden kesin ;D arka bölüm gerçekten çok uzun. Şaka bir yana mümkün olduğunca bu dez avantajı gidermeniz arazide sizi rahatlatacaktır. Birde MT lastik olsa bu araç gider başka bir araç gelir tanıyamassınız.. ;)

Şu an sipariş verdiğim lastikler MT. Sanırım o lastikler aracı baya bir değiştirecek :smiley:

aslında fotoğraftan da anlaşılır ; aracın arkasını, kit kullanmadan, son sınıra kadar yükselttim. ayrıca fotoğrafta, aracın arkasında 100 kg kadar da yük var. işim gereği, bagaj bana lazım, yoksa zaten pick-up kullanmaktansa, pajero tercih ederim :smiley:

vitara kullandım, japonya'ya dört kez açıklama gönderdik :smiley: türkiye'ye hiç gelmemiş parçaları getirttirdim. adamlar merak ettiler. bu parçaları nasıl bozduğum konusunda açıklama istediler. siz bilirsiniz hakan bey ; vitara 4 adet denge çubuğu - diferansiyel ayna ve martini - arka fren limitörü - ve son olarak 240 bin km de iken motor pistonlarının bloktan fırlaması :smiley:

Cevaplar : ;D

denge çubuğu=Offroadda kullanılırsa bozulur.

diferansiyel ayna ve martini(mahruti olacak)=Normal şartlarda pek bozulmaz vurdurmalı kullanımlarda zaman içinde hasar alır ve birgün..

arka fren limitörü=Normal şarlarada pek bozulmaz ?

240 bin km de iken motor pistonlarının bloktan fırlaması :smiley:=Eh 240.000bin gitmiş daha ne istiyorsunuz araçtan ;D ;D ;D

denge çubuğu türkiye'de ilk kez benim aracımda bozulmuş :D

diferansiyel ayna mahruti de aynı şekilde, ilk benim başarım :smiley:

arka fren limitörü de ilk kez benim vitara da hasar gördü :smiley:

izmir suzuki oto ışık ustaları beni iyi tanırlar. çünkü aracı benden çok onlar görürdü :smiley: servisten çıkmazdık :smiley:

Valla geçmiş olsun..ben aracımı sadece yag değişimi birde biten fren baaltaları için götürüyorum :smiley:

Şu mahruti kelimesini kullanmayalım artık.Yerine artık ustalarımızın bile sıklıkla kullandığı '' konik dişli '' desek nasıl olur ?

mogzilla' Alıntı:
Şu mahruti kelimesini kullanmayalım artık.Yerine artık ustalarımızın bile sıklıkla kullandığı '' konik dişli '' desek nasıl olur ?
Yıllardır hemen herkezin dilinde oturmuş bir cümledir Ayna&Mahruti pek kolay değişmez sanırım, :D en azından bende ;D

güzel gezi olmuş. paylaşım için teşekkürler...

mogzilla' Alıntı:

nadir abi bundan sonra dikkat edeceğim... dilimizi doğru kullanalım...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,825
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR