CUMHURİYET SAVCILIĞINA DOLANDIRICILIK İHBAR DİLEKÇESİDİR
İHBARDA BULUNAN : Kıvanç Atmaca, T.C.xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx / İzmir
İHBAR EDİLEN : Nazmi KILIÇ (T.C.xxxxxxxxxxx) ve NK Karavan İmalat
Sanayi Ltd.Şti.
Küçüksanayi Sitesi 253 Ada 4 Ahmetli / Manisa
NK Karavan İmalat Sanayi-Barbaros Mah, 100.Yıl Cad, No:72
Ahmetli / Manisa
KONUSU :
Dolandırıcılık ihbar konusu ile ilgili tüm evraklar, deliller, mahkeme yazışmaları, videolar, resimler, medya mesajları, telefon yazışmaları, vs. Ek'te sunulan dijital bellekte mevcut olup, bu ihbarın tüm hususları bu bellekten ayrıntılı olarak incelenebilir. Bu ihbarın konusu şunlardır;
1. NK Karavan'dan 09.05.2018 tarihinde yapılan sözleşme neticesinde satın aldığım çekme karavan ve çeki demiri için firma tarafından kesilen fatura meblağını (fiilen ödenen 26.500 TL yerine 5.000 TL) eksik göstermek suretiyle Nazmi Kılıç tarafından vergi kaçırma suçunun işlenmesi (dava açmadan önce CİMER ve ilgili vergi dairelerine konu yazılı olarak iletilmiş, ancak firma etkin ve yeterli bir ceza almadığından faaliyetlerini büyüterek devam ettirmiştir),
2. Firma ile yaptığımız ve imzaladığımız sözleşmeye rağmen şahsımı dolandırmak amacıyla karavana fren takılmaması, takılan el freninin karavan freni gibi gösterilmesi, fiilen karavanı seyir halinde durduran hiçbir mekanizmanın olmaması, Tüketici Mahkemesinde kazandığım dava aşamasında ise “bu değişikliği benim yapmış olduğumun” ima edilmesi gibi ahlaksızca bir tutum izlenmesi (bu konuda da bilirkişi raporu oldukça açıktır, ama ayda en az 5 tane karavan üreten bu firma hiçbir cezai yaptırıma maruz kalmadan dolandırıcılığına ve tüm vatandaşların hayatıyla oynamaya devam etmektedir),
3. İzmir 8.Tüketici Mahkemesinin atadığı bilirkişinin düzenlediği Bilirkişi Raporu ile de belgelenen 10'larca ayıplı husus mevcut halde iken karavanın bana bilerek geç teslim edilmesi, buna rağmen ayıplı tüm bu hususlarla ilgili tarafıma hiçbir bilgi verilmemesi (Geç teslim etme sebebi ise şudur; kendisine sözleşme yaparken verdiğim araç Uygunluk Belgesine göre benim aracımın karavan çekemeyeceğinin Nazmi Kılıç tarafından görülmesi üzerine, yine de beni dolandırarak karavan satmak istemesi nedeniyle çeki demiri takma işini karavan teslim tarihinden sonraya atmak istemesidir. Yani geçen bir ay içinde çeki demirini takıp araç ruhsatıma işletme işini bilerek savsaklamış, karavanı teslim ettiği gün ise çeki demirini takarak ruhsat işlemlerini sonradan kendisinin halledeceğini beyan etmiş ve tüm parayı alarak bana bu konuda bilgi vermeden beni karavanla birlikte göndermiştir. Ben ise gerçeği haftalar sonra öğrendim ancak bu sefer de telefonlara çıkmadı ve geri dönüş yapmadı. Yani açıkça beni dolandırdı.)
4. Dava açarak ayıplı malı iade etmek istediğimde ve davayı kazandığımda ise; karavanı aldığım esnada firma sahibi olduğunu beyan eden Nazmi Kılıç üzerindeki tüm mal varlığının (Avukatımın beyanına göre üzerinde 11 adet haciz bulunan 3 araç hariç) haczi engellemek üzere kaçırılması ve Nazmi Kılıç'ın firmadaki konumunu alelacele değiştirerek maaşlı firma Danışmanı yapılması, bunun sonucu olarak da Tüketici mahkemesinin kararını bilerek ve isteyerek, dolandırıcılık yapmak suretiyle hiçe sayması (hali hazırda dava kararına ve haciz işlemine rağmen hiçbir girişimde bulunmamakta ve bir sorun yokmuş gibi diğer vatandaşları dolandırmaya devam etmektedir.),
5. Üretilen karavanın fren sistemi bilerek ve isteyerek takılmadığı için insan hayatını tehlikeye sokacak şekilde kazalara açık olduğu, bu hususun tarafımca adam öldürmeye teşebbüs olarak görüldüğü, garanti kapsamında bir yıldır hiçbir talebe cevap verilmediği, tüm aramalarıma rağmen cevap verilmediği, geri dönüleceği belirtilen ve Whatsapp uygulamasıyla bildirilen sadece bir sefer olduğu, ancak bunun üzerinden de yaklaşık bir yıl geçtiği, garanti kapsamında hiçbir taahhüdün yerine getirilmediği,
6. Telefonlara, mesajlara geri dönüş yapılmadığı, sıfır olarak sipariş verilen karavanın hayati önem taşıyan tekerlek ve jantları da dahil olmak üzere çıkma-hurda ve yıllanmış parçalarla yapılmış olduğu ve bunun da dolandırıcılığın bir parçası olduğu (yine bahse konu bilirkişi raporunda tüm bu hususlar çok açık bir şekilde belirtilmiştir),
7. Çeki demirinin ve elektrik sisteminin bilerek ve isteyerek araca uygun olmayan şekilde takılması, düzeltilmesini talep ettiğimizde ise hiçbir cevap verilmemesi, bu nedenle aracımda oluşan arızalar nedeniyle yüksek miktarda servis bedeli ve yedek parça masraflarımın oluşması (bu konudaki tüm belgeler yine Ek’li dijital bellek içerisinde mevcuttur),
8. 750 kg ve üstü çekme karavanların ruhsata tabi olması sebebiyle karavanı 750 kg altında göstermeleri, gerçek kg'ı sorduğumda ise boş iken dahi 800-850 kg olduğuna dair beyanları (Bu beyan bizzat Nazmi Kılıç'a aittir), ancak buna rağmen tüm devlet otoritelerini hiçe sayarak ve kanuna aykırı olarak ruhsatlandırılması gereken karavanları (750 kg ve üstü) ruhsatsız ve eksik belgelerle satmaları (Nazmi Kılıç'ın kendi beyanı 13 adet belgedir ancak bunun çok daha azını teslim etmektedir. Bu beyana ait videosu Ek'te sunulan Youtube röportajında görülebilir),
9. Ürettiği tüm karavanlar mühendislik hataları ile üretilmekte ve bu da karayolları güvenliğini tehlikeye düşürmektedir (Örnek: tekerlek üzerine düşen yük çok dengesizdir, ürettiği tüm karavanların devrilme tehlikesi bulunmaktadır. Bu durum girdiğim lastikçide benim karavanımda eşit lastik basıncında bir tarafa yatma şeklinde tespit edilmiştir, üretilen tüm karavanların pencereleri farklı boyut ve yüksekliktedir, bunu belgeleyen bir resim Ek'li bellekte mevcuttur, su deposunun kapağı su deposu dolmadan su sızdırmaktadır, elektrik sistemi yeterli gerilimi üretmekten çok uzaktır, çeki demiri aracın bilgisayar ve elektrik sistemini bozmaktadır, bu konuda tüm arıza raporları ve ödenen tutarlar Ek’tedir, geri vites lambalarına gerek olmadığını mahkeme aşamasında da beyan etmektedir, aracın sızdırmazlığı yoktur, takviye demirlerini sözleşmeye rağmen koymamıştır, piston körüğü daha ilk takıldığı anda yırtıktır, ön kutunun kilidi yoktur, atık su deposu çıkma tip paslı bir hurdadır, dolap kapakları kilitsizdir, yerde zeminde delikler mevcuttur, tekerlek sibopları yarıktır ve daha nice eksik-kırık-hata-ayıp bulunmaktadır. Tüm bu hususlar Ek'teki bellek içerisinde bulunan dosyalarda belgelenmiştir)
TALEP :
Yukarıda belirtilen ve çıktılarla, Ek'te sunulan dijital belgelerle, video, resim vb. dosyalarla ispatlanan bu Organize Dolandırıcılık girişiminin durdurulmasını, firma hakkında düzenli ve organize olarak sahtekarlık ve dolandırıcılık yapmak suçlarından hukuki işlem başlatılmasını, benim ve diğer tüm mağduriyet yaşayan vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesini, bu firmanın faaliyetlerinin acilen durdurulmasını, kusurlu şahıslar hakkında soruşturma başlatılmasını ve suçlu olanlar hakkında cezai işlem tahsis edilmesini, daha önceden üretilen ve trafikte bulunan kusurlu-ayıplı tüm ürünlerin araştırılarak toplama-restorasyon-tamir-proje değişikliği ve ruhsatlandırma işlemlerinin uygun görülenlerin yapılmasını, böylece olası kazaların önlenerek masum insanların zarar görmesinin önlenmesini talep ve arz ederim.
HUKUKİ DELİLLER :
Dijital bellek içerisinde sunulan Karavan Satış Sözleşmesi, ödeme belgeleri, yazılı bildirimler, teslim belgesi, fotoğraflar, kamera kayıtları, Whatsapp yazışmaları, Karşıyaka 5.Noterliği'nin 13.08.2018 tarih ve 24760 yevmiye numaralı ihtarnamesi, keşif, bilirkişi, tanık beyanı vs yasal delail. (19.06.2019)
Kıvanç Atmaca
E-posta:
katmaca@yahoo.com