manifold çatlaması..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan koroglu1414 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,199

Etiketler

Ynt: manifold çatlaması..

suya cok girip cikmaktan olur .ya manifoltu atıp yerine paslanmazdan yaptıracaksın yada mevcut catlağı güzel bir biçimde kaynatıp takacaksın gecmiş olsun.

salihdalci' Alıntı:
suya cok girip cikmaktan olur .ya manifoltu atıp yerine paslanmazdan yaptıracaksın yada mevcut catlağı güzel bir biçimde kaynatıp takacaksın gecmiş olsun.
Bizde;dere bitmiyor'ki Salih hocam ;D :p
Yerine paslanmazdan yaptıracaksın derken ;özel yapım gibi bir durum sanırım;yanlış anlamadıysam?

koroglu1414' Alıntı:
Hocam;egzos borusuna çıkan..

Dikiş tabir edilen yöntemle tamir edilir eğiklik varsa planya yapılıp takılır yenisi pahalıysa yaptırın yoksa deymez bu arada gaz kaçağını içeri verir baş ağrısı gözlerde yanma yapar dikkat

dopamin' Alıntı:
Dikiş tabir edilen yöntemle tamir edilir eğiklik varsa planya yapılıp takılır yenisi pahalıysa yaptırın yoksa deymez bu arada gaz kaçağını içeri verir baş ağrısı gözlerde yanma yapar dikkat
Teşekkür ederim ilginize..
Sanayi yolu göründü :smiley:

manifoldun motora baglanan kısmında herhangibi yağla temas eden kısmı varmı acaba ben bugun farkeetim görünen kısmın arkasından şansımanın üstüne yag sızıntısı var damlama yapmıs yere gittim kanala inceledim tespitim o şekilde bilgilendirirseniz sevinirim

Benim ferozanın da manifoltta çatlak vardı kaynak yaptırdım şimdilik bir sıkıntı yaşamadım normal kaynaktı,ama birde başka bir kaynak varmış en iyisi oymuş adını hatırlamıyorum kaynakçı onu yaptıracağına yenisini al aynı para tutar demişti ;D ;D

Egsoz veya emme manifoltunun yağ kaçağıyla ilgisi yok külbütör kapağı diğer adıyla sübap muhafaza kapağının şanzuman tarafına gelen kısmında büyük ihtimalle contadan kaçırır aşağıya doğru süzülür tamiri basittir motor soğukken kapak vidaları sökülüp contası yenilenebilir.

dopamin' Alıntı:
Egsoz veya emme manifoltunun yağ kaçağıyla ilgisi yok külbütör kapağı diğer adıyla sübap muhafaza kapağının şanzuman tarafına gelen kısmında büyük ihtimalle contadan kaçırır aşağıya doğru süzülür tamiri basittir motor soğukken kapak vidaları sökülüp contası yenilenebilir.
o dediginiz kapagın vidaları cok gevşek dedi usta hafif tatlı sıkı olması lazım dedi sıktı ama sızıntı geçmedi oda contadandır dedi inş başka bişey değildir derlerya sinek ufaktır mide bulandırır die o misal :smiley: teşekkürler bilgileriniz için....

ccez' Alıntı:
o dediginiz kapagın vidaları cok gevşek dedi usta hafif tatlı sıkı olması lazım dedi sıktı ama sızıntı geçmedi oda contadandır dedi inş başka bişey değildir derlerya sinek ufaktır mide bulandırır die o misal :smiley: teşekkürler bilgileriniz için....

Kapağın vidaların,da rondela yoksa oluşan vibrasyon sonucu sürekli gevşer eğer yoksa takın bence birde
300 derece ısıya dayanıklı silikon var kapak contası deforme olduysa altına ve üstüne yağdan arındırdıktan sonra ince bir tabaka uygulayın kapağı yerine takarken önce boşluğunu alarak dengeli şekilde aşırı olmamak kaydı,ile sıkın sızıntı kesiliyor

dopamin' Alıntı:
Kapağın vidaların,da rondela yoksa oluşan vibrasyon sonucu sürekli gevşer eğer yoksa takın bence birde
300 derece ısıya dayanıklı silikon var kapak contası deforme olduysa altına ve üstüne yağdan arındırdıktan sonra ince bir tabaka uygulayın kapağı yerine takarken önce boşluğunu alarak dengeli şekilde aşırı olmamak kaydı,ile sıkın sızıntı kesiliyor
ömer bey bilgiler için teşekkürler son bir soru şanzımanın üstüne başka biyerden yağ sızıntısı olurmu yoksa direk kapaktan deyip contayı alsammı...

ccez' Alıntı:
ömer bey bilgiler için teşekkürler son bir soru şanzımanın üstüne başka biyerden yağ sızıntısı olurmu yoksa direk kapaktan deyip contayı alsammı...

Şanzımanın üstü olunca genellikle daha önce bahsettiğim kapak contasından yağ kaçırır ama bazende zor bir ihtimal olsada silindir kapak contasından.da yağ kaçağı olabilir.

.
dopamin' Alıntı:
Şanzımanın üstü olunca genellikle daha önce bahsettiğim kapak contasından yağ kaçırır ama bazende zor bir ihtimal olsada silindir kapak contasından.da yağ kaçağı olabilir

verdiginiz bilgiler için cok teşekkürler...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,634
Kaydolan Son Üyemiz
nivacikadir

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR