Malzeme ve Aksesuar Temini

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan pangasuspan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,254

pangasuspan

Yeni Üye
Merhaba. Ben yeni üye oldum. Umarım burada faydalı bir paylaşım içerisinde oluruz. Yazın yaklaşması ile içimde hareketlenen deniz arzusu son zamanlarda deniz kayağını keşfetmeme neden oldu. Antalya civarında bu aktivitenin yaygınlaşması arzusundayım. Öğrenmek istediğim konu malzemeler hakkında. Mesela aracımın üzerine kano tutucu bir aparat nereden bulabilirim? Ayrıca duvar askısı ile kayağımı duvara asmak uygun olur mu. Bu askılar kullanışlı mıdır? Kürek temini ve tercih edilmesi en uygun kürekleri nereden bulabilirim.Kayak için depolama amaçlı üzerine bir kılıf geçirmem uygun mudur? Ayrıca serpinti eteğini nereden bulabilirim? Kayak üzerine GPS veya buna benzer aksesuarlar için montaj aparatları var mıdır? Teşekkürederim...

Etiketler
Ynt: Malzeme ve Aksesuar Temini

Merhaba

Antalya civarından güzel haberler aldığıma sevindim.
Sırasıyla sorularınıza yanıt vermeye çalışayım.
Araç üstüne bagaj sistemlerinde dünyaca ünlü iki tane marka var. Bunlardan biri Thule, diğeri de Yakıma. Her iki markanın da kayak taşımak ekstra aparatları da var.
Fiyatlarının çok da ekonomik olmadığını hatırlatmakla birlikte çok kaliteli markalar. Kabaca araç üstü bagaj sistemi için standart donanımları 200-250 € civarlarında seyrediyor. Ekstra aparatları da tahmin ediyorum 100 - 150 € civarındadır.
Ben kendi aracımın üstünde gayet basit, el yapımı bir bagaj kullanıyorum, ekstra aparat da kullanmıyorum. Bir sıkıntım yok.

Kayak fiyatları sadece ülkemizde değil, tüm dünyada benzer fiyatlıdır. Yani belki %20-30 daha ucuz olabilir. Yurt dışından getirtme yolları çok kolay değil, fakat ikinci el piyasası oldukça uygun oluyor.

Kayağınızı duvara asma aparatıyla asmak kötü bir fikir değil. Tüm dünyada buna benzer sistemler kullanılıyor. "J" harfine benzeyen iki tane duvar askısını duvara monte edip, kayağı da buna koyabilirsiniz. Ama tabiki, bu askıların birbirine olan uzaklığı kayağınızı boyuna uygun olmalı. Yani kayağın ne çok ucundan ne de çok ortasından asmamak gerek.

Kayağı dışarıda veya depo-ardiye gibi biryerde saklayacaksanız üstünü örtmenizi öneririm, bunun için basit branda bile kullanılabilir. Polietilen kayakların kesinlikle saklandığı yerde güneş ışığı görmemesi lazım, güneşten çok etkileniyor.

Serpinti eteği, kürek ve benzeri ekipmanları alabileceğiniz adresler, zaten sizin de bir cevabınız bulunan aşağıdaki konu başlığı altındaki linklerde mevcut.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=57691.0

Aynı başlık altında Zenith Marine'in ahşap kayaklarından bahsetmişsiniz. Bu kayaklar oldukça güzel, şık kayaklar. Fakat taşıma, saklama ve kullanma koşulları gereği biraz daha özen gerektiren kayaklardır. Oldukça şık görünen bu aletler çarpmalara, çizilmelere karşı biraz hassastırlar. Tüm dünyada ahşap kayak herzaman için daha pahalıdır.
Bunların fiyatları da daha yüksekti, muhtemelen biraz daha indirim yapıp cazip bir fiyat sunmaya çalışmışlar.

Bu arada bizler şanslıyız ki, İstanbul'da bir deniz kayağı kulübümüz var. Bu anlamda birtakım fiziki ve sosyal imkanlarımız mevcut.
Yolunuz düşerse, buyrun bekleriz. Sıklıkla deniz kayağı eğitimleri veriyoruz ve sık sık İstanbul çevresine ve uzak bölgelere geziler yapıyoruz.
Kulüp olarak amacımız, tüm Türkiye sularında deniz kayağı kulüplerinin sayısının artması.
Bu anlamda oluşturduğumuz web sayfamızda sadece deniz kayağıyla ilgili bilgi paylaşıyor ve bir ortak mecra yaratmaya çalışıyoruz.
www.bodeka.org
Web sayfamıza üye olursanız, duyurularımızdan ve aktivitelerimizden haberdar olabilirsiniz.
Ayrıca ikinci el eşyalarımızın da duyurusunu yaapabileceğimiz bir pazar yaratmak istiyoruz.
Diğer merak ettiğiniz konuların cevapları belki de web sayfamızda yer alıyor olabilir.

Sevgiler

Öncelikle vermiş olduğunuz cevaplar için çok teşekkürederim. Sizin, bu işin Türkiyemizde de gelişmesi için ne kadar istekli ve yardıma hazır olduğunuzu görmek, beni çok mutlu etti. Malzeme temini için yabancı sitelerdeki imkanları gördükçe oralardakileri kıskanmamak elde değil. Ama ne yapalım, sizin ve bizim gibi hayata farklı pencereler de aralayabilen kişiler sayesinde ülkemizde birgün oralardaki imkanlara kavuşabilir dileğiyle umutlanıyoruz.
Acaba kayak üzerine monte edilen yelken her kayak için uygun mudur yoksa orjinal olarak kayakla birlikte mi üretiliyor? Yelken temin edebileceğim yerler var mı? Ayrıca kamera,GPS gibi cihazları monte edebilecek ayaklar,ya da herhangi bir malzeme sabitlemek için kullanılacak aparatlar ayrıca monte edilebiliyor mu?
Ben en uygun fiyat olarak Clear Blue Hawaii markasını buldum. Acaba bu ürüne yelken, ruder ve farklı aparat montajı yapılabiliyor mu? Belki çok soru sordum ama bu konuda kendimizi çok cahil hissediyor ve bilgilenmek istiyoruz. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde büyük bir boşluğu dolduracağına inandığım bu aktivitenin bölgemizde çok ilgi göreceği kanaatindeyim. Şimdiden konuştuğumuz arkadaşlarımın bile heyecanlandığını görüyorum. Cevaplarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Saygılar, sevgiler.....

İyi dilekleriniz için teşekkürler, birilerinin dikkatini çekiyor olmak gerçekten güzel.

Sorduğunuz sorularla ilgili cevaplar esasında biraz çok değişkenli. Yani öncelikle sizin için hangi kayağın uygun olduğu sorusuna eğilmek gerek.
Çok uzatmadan cevap vermek gerekirse, genelde tüm dünyada deniz kayağı tek başına yapılan bir spor olmayıp grup sporudur.
Bunun sebepleri de temelde güvenlik. Deniz kayağına göre, sit on top dediğimiz üstüne oturulan tip kayaklar biraz daha dengeli ve güvenlidir.
Ayrıca devrilmesi zor olduğu gibi, devrildiğinizde sudayken üstüne çıkması daha kolaydır. Bu anlamda bulunduğunuz yerde grup olarak değil de tek başınıza etkinlikler yapacaksanız sit on top kayak edinmenizi daha çok öneririm.

Sit on top kayaklarla özellikle Amerika ve Kanada'da balıkçılık çok yaygındır. Üstüne gps, balık bulucu gibi cihazları sabitlemek için ayakları da bulunur. Ama gezi gibi amaçlarla kullanacaksanız ben el tipi gps öneririm, böylece yanınızda taşırsınız. İlleki bağlantı aparatı derseniz, bu bağlantı aparatları gps markasının ürettiği sabitleme ayakları olmasını öneririm.

Yelken konusuna gelince, öncelikle belirteyim birkaç farklı yelken tipi var:
1. Pupa Yelkeni (Burun yelkeni) Her tip kayağa uygundur, bazıları bağlantı ayağıyla monte edilirken, bazıları cırt cırtlı sistemlerle hemen her tip kayağa uygulanabilir. Türkiye'de satan bir yer görmedim. Fakat bu tip yelkenler biraz incelendiğinde kendiniz bile yapabilirsiniz. Kulübümüzde bu tip yelkenlerden üç tane mevcut, üçü de el üretimi.
Bu yelken tipi sadece rüzgarı arkanıza aldığınızda işe yarar, bu sebeple pupa yelkeni de denir. Ekonomik fakat az verimli bir çözümdür.
2. Küçük Ebatlı Klasik Yelken: Bu tip yelkenler her kayağa takılamaz, takılacak olan kayağın biraz daha geniş ve dengeli olması gerekir. Ayrıca yelken donanımıyla birlikte salma aparatı gibi şeyler de gerekecektir. Buna güzel bir örnek: Klepper marka katlanır kayaklardır.(google'da ya da youtube'da aratın)
3. Büyük Tip Klasik Yelken: Bu tip yelkeni olan kayaklar, yelkenli olarak tasarlanmıştır. Burada artık olay, kürek gücüyle gitmekten daha ziyade rüzgar gücüyle gitmeye endekslidir. Kayağın tamamen yelken uygun olarak tasarlanmış olması gerekir. Genelde katamaran ya da trimaran şeklindedir.
Örnek : http://www.hobie-turkiye.com/urunler/adventureisland.html

Bu arada bir önerim de şu, herkes gibi en iyi kayağı ya da en ucuz kayağı almaya çalışmak yerine önce kendinizi bilinçli hale getirin.
Kayakla ilgili eğitici videolar ve kitaplar var, bunları okuyun ve izleyin. Zaten bunları takip ettiğinizde hangisinin size göre olduğuna yanıt bulacaksınız.
Farzedin ki üçte bir fiyatına süper bir kayak buldunuz. Eğer bu konuda eğitiminiz ve tecrübeniz yoksa ortaya güzel sonuçlar çıkmayabilir.
Kulüp olarak düzenli olarak eğitimler veriyoruz ve bu eğitimleri para kazanma maksatlı olarak değil, işin doğrusu bu olduğu için veriyoruz.
Ayrıca kulübümüzle tanışmak isteyen, kayıkhanemizi gezmek isteyen, oradaki kayak ve kano tiplerini görmek isteyen herkese kapılarımız açık.
Yolunuz İstanbul'a düşerse bekleriz.

Bilgilendirmeniz için çok teşekkürederim. İstanbula en kısa zamanda gelip sizleri ziyaret etmek isterim. Biraz daha araştırıp, bilgi sahibi olmam gerektiği kanısındayım. Tekrar teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR