Malzeme Temini

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Rothfuss Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,724
Gelecek seneye hazırlıklarımı yavaştan başlatıyorum.Çanta,çadır,bıçak,çakmak taşı vs gibi ürünleri yavaş yavaş toplamak istiyorum önereceğiniz bir site varmı ?

Etiketler
Ynt: Malzeme Temini

1500 küsür kişi okumuş yanıt 0.
Abilerim genç bir dağcı adayının hevesini kırmayalım.

1,80 boyum,70 kg

1 Haftalık yaz kampı planlıyorum.Tek kişiyim.Buna uygun çanta,çadır,mat,uyku tulumu,ayakkabı tavsiyesi(yaz-kış)bekliyorum.Aracım yok çadırıda,uyku tulumunuda,yemeğimide herşeyi çantam ile taşıyacağım.Sizden tavsiye bekliyorum

merhaba,
öncelikle malzemelerin her biri için ayrı ayrı arama yaparsan (yani çanta tavsiyesi, tulum tavsiyesi şeklinde) bu sitede pek çok inceleme, yorum ve tavsiye mevcut. bunların içinden seçimlerini daraltıp sorarsan daha iyi olur diye düşünüyorum. çünkü malzeme tavsiyesi hemen hemen herkes için farklılık arz eder. sadece artı ve eksilerini söyleyebiliriz

bir de bazı malzemeleri denemekte fayda var (ayakkabı, çanta gibi), bunun için bursadaki outdoor mağazalarını dolaşıp bakabilirsin.

Çok teşekkür eder 1500 küsür bakılmadan sonra yanıt geldi sorun değil artık.Araştırma aşamasındayım buraya yazacağım düşündüğüm ürünleri

Malzeme listemi yazıyorum yorumlarınızı bekliyorum;

-Karrimor X Lite X1 tek kişilik çadır(4 mevsim diyorlar yazın kullanacağım ama kışın karda bile iş görür diyorlar...)
-Çanta.1,80 boy,70 kg.Çadır,uyku tulumu vs aracım yok tüm malzememi taşıyacağım için büyük birşey gerekli sanırım
-Mat 12 mm 50 kg yoğunluklu
-Bıçak tam model karar vermedim ama boranın orta seviye bıçağı
-matara
-aliminyum tencere ve çelik bardak(aynı zamanda çorba vs yapılabilir) kamp boy
-Primus Ignitior Çelik Çakmak (ıslak bile olsa bıçak yardımıyla ateş yakılabiliyor)
-Ayakkabı(yaz ve kış kullanılabilen)

Ve ıvır zıvır malzemeler tabiki.Şimdilik önemli olanları yazdım.Uyku tulumu konusunu araştırıyorum ancak uludağda yazın ortasında yapacağım kamp için uyku tulumuna sanırım gerek kalmaz gibi geliyor

Uludağ'da yazın ortasında yapacağın bir kampta uyku tulumuna ihtiyacın olacaktır. Ben pek üşüyen bir insan olmasam bile tulumsuz uyuyamıyorum, fakat konfor derecesi 10 civarında olan yazlık bir tulum işimi görüyor.

Düşündüğün çadır dar hacimli olması dışında güzel bir çadır. Yakın fiyatlarda kendi kullandığım Husky Bizam modelini tavsiye edebilirim, Türkiye'de ağır kış koşulları hariç kullanabileceğin en performanslı çadırlardan biri, hem fiyat, hem ağırlık, hem hacim açısından.

Bıçak olarak Bauhaus'ta satılan Mora markalı bıçaklar var 17,5 liraya, kampta odun kesmek dışında her işini görecek son derece sağlam bıçaklar. Araştırırsan Mora'nın bıçaklarının tüm dünyada fiyat/performans oranında başa oynadığını görebilirsin.

Çanta olarak da çok yüksek hacimli bir çanta almamaya çalış, özellikle de sırtında taşıyacağın için 50+10 litrelik bir çanta tam kararında olacağı için fazla ve gereksiz eşya almana engel olur, bunu zamanla önemsemeye başlayacaksın çünkü.

Ayakkabı yaz ve kış kullanılan bir ayakkabı bulmak esasında yüksek verim isteniyorsa pek de mümkün değil. Goretex vb gibi su geçirmez/nefes alabilir astarlı modellerin yazın da giyilebileceği söylense de, astarsız bir ayakkabı kadar rahat olmuyorlar, terletiyorlar. En azından benim tecrübem bu yönde, vücudun yapısına ve terleme miktarına göre performans değişebilir. Ama ayakların çok terliyorsa yaz için bolca nefes alabilen astarsız bir ayakkabı almanı tavsiye edebilirim. Fakat marka olarak Keen önerebilirim, bugüne kadar giydiğim en rahat ayakkabılar Keen marka.

Bursa'da bu tarz alışverişler için Doğaspor'u öneriyorum, internet sitelerinden alışveriş yapman da mümkün, sahipleri son derece ilgili ve bilgili insanlar, güvenle alışveriş yapabilirsin.

Bu arada malzeme konusunda biraz benim gibi bir eğilimin var, bıçak çakmak taşı gibi şeyleri öncelikli olarak almandan böyle anladım en azından:smiley: Aynı yoldan geçmiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki o ufak tefek gereksiz harcamalar birikip dağ oluyor:smiley: Normal 1 liralık bir çakmağın göremeyeceği kamp işi yok. Çakmak taşıyla oynaması çok zevkli bunu kabul ediyorum yine de:smiley: Bu tarz ıvır zıvır malzemeler için de DealExtreme tarzı siteleri kullanabilirsin, müşteri hizmetleri konusunda Türk firmaların yüzde doksanından daha iyiler, bozuk ürünün fotoğrafı para iadesi alman için yeterli oluyor. Kargo bedava ve benim henüz hiçbir ürünüm kaybolmadı. Örnek bir link olarak ateş başlatıcı malzemeleri koyuyorum: http://dx.com/c/sports-outdoors-1699/camping-hiking-1606/fire-starting-gear-1638

Parana kıyacaksan bence çantan, ayakkabın, çadırın, tulumun için kıy. Senin işini görecek ve aynı zamanda olabildiğince hafif modelleri seçmeye çalış. Bu 4 malzeme kampta alacağın keyfi en çok etkileyecek şeyler.

İlginiz için çok teşekkür ederim.
Kimse yazmıyor diye araştırma sonuçlarımı yazmamıştım o halde yazıyorum..Çadır olarak çok araştırdım ve sizinde önerdiğiniz husky bizamda karar kıldım.Ağırlığı daha fazla ancak bu çadır diğer çadır gibi tabut gibi değil.Kafamda sadece karda ve rüzgarlı havada ne iş yapar ? Zira kışında kamp yapabilirim.

Uyku tulumu konusunda yazın dandik ve orta seviye tulumların iş gördüğünü okudum.Ancak kışın çok daha iyisi gerekli.Şimdi kafamda deli sorular...Zira ben kışında kullanmak istiyorum.Sanırım burda lükse kaçıp hem yazlık hem kışlık tulum almaktan başka yolumuz yok....

Çanta konusunda haklısınız ancak hiç tecrübem yok o yüzden soruyorum 50+10 litre dediğiniz çanta,çadır,uyku tulumu,ocak,yemekler gibi şeyleri rahatlıkla alabiliyorsa tabiki fazlasında gözüm yok ama bunları almıyorsa sıkıntı var.Zira dediğim gibi aracım yok ve tüm eşyamı çantada taşıyacağım.Halen marka-model bulamadım sizden yardım bekliyorum.

Ayakkabı konusunda dediğiniz gibi 4 mevsimlik ayakkabılar var ama ya kışın bir sıkıntı yapıyor yada yazın.Ben tam ortasında bir ayakkabı bulabilirsem ne ala bulamazsam yazlığa yöneleceğim.Bundada ne marka nede model bulabildim....

Malzeme konusunda dediğiniz gibiyim ;D ancak gene sizinde dediğiniz gibi bu tarz şeyler için tuzu-biberi yani çadır,uyku tulumu,ayakkabı,çanta gibi hayati eşyaları toparlamadan bu tarz şeylere girişmem zaten.

Gene dediğiniz gibi hayati önem taşıyan çadır,çanta vs gibi malzemelere kaliteli almak istiyorum(öğrenci olsamda) zira dediğim gibi öğrenciyim sık eşya değiştiremem tabiri caizse evladiyelik olsun isterim.

Sizlerden yardım bekliyorum marka-model belirlemek için...

Merhaba ;

Bende geçen sene yürüyüş sporuna başladım. Kışın dağlara çıkıp yürüyoruz her hafta , Bana kalırsa çadır,uyku tulumu falan en son alacağın şey olsun. Zaten her hafta kamplı etkinlikler olmuyor. Önce seni yarı yolda bırakmayacak bir bot ve 30-40 litrelik bir çanta al. Eğer evinde 30-40 litrelik ufak bir çanta varsa çantada almana gerek yok onun yerine kamp eşyalarını koyabileceğin 70-75 litrelik bir çanta al. Ufak olan çantanı haftalık yürüyüşler için kullanabilirsin.

Kamplı etkinlikler içinde herşeyi hemen almana gerek yok. Mesela çadırını,uyku tulumunu alırsın bıçak,survival çakmak,kamp tenceresi falan bunları sonrada alabilirsin. Kamplı etkinliklere bir dernek aracılığı ile gideceksen eğer bu söylediklerimi hemen almana gerek yok. Öyle bir ortamda yardımlaşma oluyor mutlaka. Birisi büyük bir tencere getiriyor yemek işi öyle hallediliyor zaten. Ayrıca öyle bir ortamda diğer kişilerin kullandığı malzemelere bakarak bir fikirde edinebilirsin.

Ben geçen sene ilk başladığımda sizin gibi birsürü malzeme almak istemiştim. Rüzgarlıktı , bıçak vs vs derken ortaya 1000 liralık bir masraf çıkıyordu. Onun için hemen bütün malzemeleri almaya gerek yok. Çanta , bot ve su geçirmez bir pantolon almanız şimdilik yeterli kamplı etkinliğe katılacağınız zaman gerekli malzemeleri alabilirsiniz.

SamiGiray' Alıntı:
Kamp değil survivor o zaman.Bek tek kişilik etkinlik düşünüyorum.

Doğada tek kişilik etkinlik düşünüyorsanız farklı tabiki. Ama bana kalırsa hemen tek başınıza çıkmayın önce gruplara çıkarak gerekli şeyleri öğrenin daha sonra çıkın derim. Ben bile 1 sene olacak yürüyüşe başlayalı tek başıma kampa çıkmak için yeterli bulmuyorum kendimi. Tek kişi herzaman zordur ve dezavantajları vardır , Doğada başınıza birşey geldiğinde sizi yardımcı olacak ve gidip yardım çağıracak birisi olmayacağından tehlikeli olur.

SamiGiray' Alıntı:
Tavsiyeniz için teşekkür ederim Malzeme konusunda halen yardımlarınızı bekliyorum

Tek başınıza kamplara çıkacağınıza göre geniş bir malzeme listesine ihtiyacınız var. En önemli olanları kamp ocağı , kamp tencereleri , yürüyüşlere çıkılacak ise el tipi gps , ateş yakılacak ise hafif bir el baltası vb uzar gider liste yani.

Çanta için soru sordum yanıtlayan yok genede bir umut....

Çadır olarak husky bizam düşünüyordum ama polleri Alüminyum değil.Onun yerine nerdeyse aynı fiyat karrimor x lite x2sg çadır buldum hemde 5 mevsim.Ne dersiniz yol gösterecek yokmu ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,878
Kayıtlı Üye Sayımız
166,664
Kaydolan Son Üyemiz
d1esell

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR