Magirus Araçtan Karavan Yapmak İstiyorum; Yardımlarınız Önerileriniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Karademir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,056

Karademir

Kamp II
Yer
Aksaray
Selamlar öncelikle :smiley:

Bir süredir karavan sevdası başladı bende. Çekme karavanların fiyatları oldukça uygun, eskilerinin. Ama ben kendim birşeyler yapmak istiyorum.

Kafamdaki araç Magirus.. 35 NC nin kapalı kasalarıda olabilir.

Kapalı kasa araca yapınca ruhsat alınması nasıl olur?

Sitede Magirus'a yapılmış 2 tane gördüm. Çokda güzel olmuş.

Ben Aksaray'dayım. İlk düşüncem haftasonları Karavan ile sağa sola gidip, birkaç gün konaklamak doğa ile içiçe olmaktı. Ve tabi yazları uzun süreli Akdeniz, Karadeniz, Ege bölgesi gezileri :smiley:

Benim Magirus'a yapmak istediklerimi şöyle özetleyeyim..

Alk kısmında galiba bagaj için olan yer var. Aracın içinden orayı keserek tabanı mümkün olduğunca aşağı indirip, arabanın içini genişletmek.

Arabada olmazsa olmazım wc ve duş :smiley: Her yerde kalabilmeliyim. Şöför kısmının tavanına su tankı koymayı düşünüyorum. Havale konusunda sorun olmaz, uzun yolda boşaltırım tankı :smiley:

Atık su için ise arabanın altında genişçe yer yapacağım. Arabanın içine bir tane kanepe koysam yeter.Normalde bir en fazla iki kişi kalacak zaten.

Isı yalıtımını ise ahşap kaplama yapacam komple arabanın içini. Orda da sorun yok.

Bu sene tekrar üniversteye gitmeyi düşünüyorum. Daha önceden tecrübeliyim üni. konusunda. Bu yüzden aklıma ilginç bir fikir geldi :smiley:

Üniverstede ben yurtta kalamıyorum. Evde ise kalabalık olmasını sevmiyorum. Trabzonda 3 kişi kalıyorduk adam başı rtalama 200-300 harcıyorduk evde. Şimdi ise Kütahya'da okumayı düşünüyorum, orda daha da masraflı olacak gibi. Özel yurtlar 400 gibi bir fiyat.

Öyle yapmak yerine tek kişi karavanda kalamazmıyım? :smiley:

Bu durumda tek sorun elektirik. Jenaratörler hakkında bilgisi olan beni aydınlatabilir mi?

Karavanda elektiriğe tek ihtiyacım olan yerler ışık, laptop çalıştırmak, buzdolabı, Bunları ne şekilde aşabilirim. Ne yapmam gerekir?

Her türlü yoruma açığım. Şimdiden teşekkürler :smiley:

Etiketler
Ynt: Magirus Araçtan Karavan Yapmak İstiyorum; Yardımlarınız Önerileriniz?

Sn.Karademir, öncelikle aramıza hoş geldin.Karavan yapma hayalin umarım gerçek olur. Magirus araçları tercih etmen sanırım uygun fiyata bulunabilir olmasından kaynaklanıyor. Sana yetiyorsa mesele yok. Aracın içi için acele etme öncelikle forum sayfalarını fırsat buldukça oku, daha önce yapılan karavanları incele haklarında sorulan soruları ve yapılan yorumları gör. Örneğin ben su deposunun tepede olması fikrine şiddetle karşıyım ama bu benim görüşümdür. Tercihine saygı duyarım. Karavanda elektrik kaynağı olarak jeneratör kullanmak doğada olabilir ama şehir içinde hem çok pahalı hem de çok gürültülü olur. Bir kaç metre ötende şehir ceryanı varken kesinlikle önermem.
Üniversitede okumak hevesin çok güzel. Umarım hayalindeki okula kavuşursun. Kütahya soğuk bir şehir. Kış günlerinde orada olacağın düşünülürse ısınmak için de enerjiye ihtiyacın olacak. Ayrıca sıcak ve soğuk su da temin etmelisin. Bunların hepsi sadece kampinglerde bir arada bulunur. Ama kütahya'da kamping bildiğim kadarıyla yok, varsa da sana uyar mı? bence barınmak için yine kendine bir ev ya da yurt bulmalısın. Ben İzmir'de eğitim için kaldığım dönemde 6 ay karavanımda yaşadım ama bu senin koşullarından tamamen farklıydı. Takıldığın, sormak istediğin her konuyu çekinmeden buraya yaz. Sana mutlaka cevap verilecektir.
Sana kolaylıklar dilerim. :smiley: :smiley: :smiley:

Teşekkürler :smiley:
Sıcak ve soğuk suyu kafamda hallettim :smiley: Motor'a bir düzene takacam. Motor çalışırken sıcak su sağlanacak. Zaten sıcak su her zaman lazım değil :smiley:
Isınmayıda bi şekilde hallederim onada düşüncem var :smiley:
Tek sorun elektirik :smiley: Karavana elektirik bağlatılmaz mı? :D
Evet magirus'un hem maddi yönü var, hemde onun aragazını hiç bir araba vermez :smiley: Birde o aracın yüksekliği fln çok uygun bana göre :smiley:
Bir sorumda şu;
İveco M23ler şu anda benim ehliyetim kullanamıyor. O arabada değişiklik yaparak, tek tekere düşürülse, karavan ruhsatıda alınsa yine ehliyet sorun olur mu?

güzel kardeşim karavanda ışık labtop sorun degil hatta mini buzdolabıda kullanabilirsin tek şart üste güneş pili koyarak istersen sana lazım olan malzemeleri yazarım hatta nereden alacagını ve fiatlarını çıkartırım yani her konuda yardımcı olabilirim

misoo' Alıntı:
güzel kardeşim karavanda ışık labtop sorun degil hatta mini buzdolabıda kullanabilirsin tek şart üste güneş pili koyarak istersen sana lazım olan malzemeleri yazarım hatta nereden alacagını ve fiatlarını çıkartırım yani her konuda yardımcı olabilirim
müslüm bey,güneş pili, malzemeleri ve bu konudaki bildiklerinizi <enerji> başlığı altında bizlerle paylaşırsanız memnun oluruz.

rtulun' Alıntı:
müslüm bey,güneş pili, malzemeleri ve bu konudaki bildiklerinizi <enerji> başlığı altında bizlerle paylaşırsanız memnun oluruz.
dediginizi yaptım rıfat bey telefonda verdim elimden geldigi kadarda yardımcı olurum ben elektrik ve elektrnik arıza işleriyle ugraşıyorum

Iveco M23'ü B sınıfı ehliyetle kullanabilmek için,koltuk sayısını 16 koltuğun altına düşürmelisin.14 koltuk yap mesela.Teker sayısıyla alakası yok 6 teker de 4 teker de olsa koltuk sayısı 16 ve üzeri olmadıkça ruhsatta otobüs geçmez.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,768
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

SON KONULAR

Geri