Magellan İçin Harita?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsamer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,366

orsamer

Ana Kamp
Yer
mersin
selamlar . yeni bir gps aldım . tabiki yurtdışı . magellan expl. 400. 45 euro civarına satılan bir harita ithal GPS lerde hediye veriliyormuş. Acaba bu haritayı nasıl edinebiliriz veya nasıl satın alabiliriz. ayrıca siz üyelerin gönderdiği tracklar magellan formatına çevrilebilirmi ? şimdiden teşekkürler

Etiketler
Magellan haritaları için Türkiye distribütörü Geomatics'le (www.gpsturk.net) görüşebilirsiniz. Navigasyon sponsorumuz olduğu için gezenbilir.com üyelerine indirimleri var. Bu arada trackmaker gibi programlarla neredeyse tüm formatları birbirine çevirebilirsiniz.

gps turk net i aradım. yurtdışından alınan gps lere harita 220 euro ya yükleniyormuş. acaba bu fiyatlar ne zaman makul seviyelere gelecek. ? türkiye ve 33ilin detaylı haritası varmış.

Selamlar,
bence hicbir zaman. Zira, bu fiyati odeyecek MUSTERi hicbir zaman bulamazlar, boyle olunca de satamazlar, satamayinca de fiyat dusmez.. Daha once baska forumlarda bir baska marka icin de aynisi yazildi / cizildi.. selamlar, reha

Reha abi kısmen haklısın ama bir de şöyle empati yapalım, cihazı yurtdışından değilde, yurtiçinden bandrollu almaya teşvik ediyorlar diyelim. Geomatics yerine kendimizi koyarsak "biz burada distributor olarak yatırım yapalım, harita üretmek için onca emek harcayalım, sonra yurtdışından alınmış cihaza 80-100euro'ya harita verelim" gibi bir cümle kurmamak için pek bir nedenimiz kalmaz ;) Harita değil de, cihazlar niye bu kadar pahalı dersen ona ben karışmam :D

Orsamer, gezenbilir.com üyesi olduğunuzu söylediniz mi?

Sedat,
Oncelikle sunu belirtmek gerek ki, yazacaklarim sadece Magellan icin gecerli degil.. diger markalar icin de aynisi soz konusu, bunu belirtmek isterim..

Oncelikle, tabii hemen arkasindan gelecek soru da o.. Eskiden turiyede satilan cihazlarin korkunc pahali olmasi alistigimiz bir durumdu, ama gunumuzde avrupa ve amerika ile olan fiyat farklari cok azaldi. Ama burada 2 adet AYRI nokta var..

1. bu cihaz nicin bu kadar pahali? Adi gerekmeyecek diger markanin fiyatlarini da biliyorum, Astronomik demek bile hafif kalir
2. nereden alinmis olursa olsun, sonuc olarak farkli bir urun (yani harita) satiyorsunuz, bunu ana urun ile (GPS ile) ilintilendirmek ne kadar (bir noktaya kadar) makul?

Her zaman paramizin, ulkemizde kalmasini ve zaten zor gelistirilen projelerin para kazanmasini savunuyorum ama milliyetcilik ile makul olmak arasinda da bir cizgi var. Gercekten boyle bir fiyat politikasi insani uzuyor. Umarim bu politikada bir degisiklik yaparlar.. Yoksa, hakikaten satinalinmasi (ticari amaclar icin kullananlar haric) son kullanici tarafindan cok zor..

selamlar, reha

Ynt: Magellan İçin Harita?

Reha abi genel olarak senden farklı düşünmüyorum, ben sadece yurtdışından alınan cihazlara neden bu kadar pahalı harita yükledikleri konusunda empati yapmaya çalışıyorum. Yoksa dediğin gibi her iki markanın ürünleri de oldukça pahalı. Ama iki firma da diyor ki "cihazını benden almamış kişiyle, cihazını benden almış kişiye aynı fiyata harita satarsam, cihazını benden almış kişiyi cezalandırmış olurum"... Ben şahsen harita konusunda firmaları haklı bulabilirim ama dediğin gibi cihazların pahalı olmasını da göz ardı etmemek lazım. Keşke daha makul fiyatlara satılsalarda, kimse 2 yıllık garantisinden olmak uğruna başka alternatifler peşinde koşmasa...

Bu arada yurtdışında da ücretsiz harita devri kapandı... Cihazlar çoğu ana yolun bile olmadığı çok kaba bir base map ile satılıyor... Sanırım başlıca sebebi iyice detaylaşan haritaların artan maliyeti...

gezenbilir e üye olduğumu özellikle belirttim. bu harita fiyatları bence kısa zamanda düşecek veya birileri kopyalamayı başaracak. şu anda distribütörler her ithal malda başlangıçta olduğu gibi bir fırsat karı yakalamaya çalışıyorlar.zamanla fiyatlar normale geliyor. büyük bir çalışmayla haritalar yapılıyor ama , uygun fiyatlarla daha çok satış yaparak ta para kazanabilirler. düşününkü fiyat makul olsa aramızdan kaç kişi satın alacaktır. aslında grup üyelerine bir harita ( detaylı 33 il varmış ) fiyatı teklifi alsakmı ? belki iyi bir indirim alınabilir.
saygılarımla,

bende magellan  explorist 500 var 21.11.07 tarihinde aldım ama kullanamadım ve satmayı düşünüyorum almak istiyorsan 750 ytl ye satabilirim

Sayın Moderatör Dostlar,

Konu oldukça ilginç aslında, verdğiniz yaklaşımları taktirle okuyorum.... Ama biraz daha okuyucular tarafından irdelenmeli..... Magellan için konuşuyorum, Merak ettiğim şudur.. Bu firma Tr. dışı bir firma, ve tüm dünyada satış noktaları var.... Yurt dışı menşeeli bir Ürün için Hiç bir yerde Anormal fiyat uygulaması söz konusu değil iken....Ülkemde neden.?????

Mesela Tr. satın aldığınız bir cihaz için Almanyada iki misli, bir fiyatla harita yüklenmiyor...

Zaten haritalar ya Cd. ile yada SD. kart ile veriliyor.....

İng. - Alm. biliyorum.. Her yerle haberleşebilirim..... her yerden aynı ürünü çok ucuza temin edebilirim..... Ama Ülkem insanı neden edemesin..?

Bu konuya kendimce mantıklı hiç bir cevap bulamadım........
Tr. Neden bu denli pahallı....
inanamıyorum.....

Mutlaka firmanın da bir mantığı vardır cevaben......
ama firma yetkilileri de şunu anlamalıdır ki.. artık Tr.den dünyanın her yerine ulaşılabilinir ve alış veriş yapılabilinir.....

Yapılan yükleme fiyatına başka bir firmanın Komple TR. deniz haritaları cihaz ile birlikde satılmakda hemde yeterince detaylı bir harita ile ....

Benim amacım yargılama değil ama, denize gönül vermiş tüm insanların teknolojinin bu kolaylığından istifade edememeleri.....
ama çok daha gelişmiş bir çok alternatifleri yeri geldikçe buralardan sıralayacağımı da belirtmek isterim....

Ben yurt dışında yaşayan birisi olarak bile bu fiyatlara isyan ettim.... İçerdekilerin vay haline....

Tüm deniz dostlarına, doğa dostlarına Saygılarımla.....

Firma yetkililerinden gönül alıcı açıklamalarını burada bekliyorum...
Saygılarımla...

orsamer' Alıntı:
gps turk net i aradım. yurtdışından alınan gps lere harita 220 euro ya yükleniyormuş. acaba bu fiyatlar ne zaman makul seviyelere gelecek. ? türkiye ve 33ilin detaylı haritası varmış.

O rakamlarda bir yanlışlık olmalı.
Çünkü o paraya o aletin kendisini satın alabilirsin.

Siz o firmayla ve Özkan beyle tekrar görüşün. O fiyatta bir yanlışlık olmalı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR