Magellan Explorist XL Türkiye Haritasını Nereden Bulabilirim?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sonufuk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,748

sonufuk

Yeni Üye
Yurdışından almış olduğum Magellan XL El Gps cihazım için Türkiye haritası nasıl bulabilirim.? Satın almak istesem nasıl alacağım? YArdımcı olursanız sevinirm...

Etiketler

Ynt: Magellan Explorist XL Türkiye Haritasını Nereden Bulabilirim?

kendileriyle irtibata geçtim fakat türkiyeden alınan lisanslı cihazlı için destek verdiklerini söylediler...

Ücreti karşılığında yükleyemiyorlar mı?

yükleyemeyeceklerini söylüyorlar. ben de şaşırdım bu işe açıkçası...

ben harita mühendisyim. aslında bu cihazı ben sadece hassas ölçüm gerektirmeyen işlerde koordinat ve kot bilgisi almak için aldım. fakat bu cihazın diğer özelliklerini de (navigasyon amaçlı kullanım gibi) kullanmak istiyorum açıkçası. bilseydim böyle bir durumla karşılaşacağımı bu cihazdan daha küçük ve fiyat olarak da daha uygun olan diğer modelleri yurtdışından almayı düşünürdüm. inşallah ilerde bu cihazlar için de hizmet verilir...

arkadaşım bende kardeşim tarafından xl cihazı getirderek ankaradaki merkezine gidip hem türkçe versiyon yüklettim ve hemde navigasyon la birlikte topografik haritasını yüklettim.ikisi size fazla ücrete malolmaz.telefonla konuşun veya siz elden gidip yükletin.saygılar

"Sayın İlgili,

Magellan Türkiye olarak sadece Türkiye’de lisanslı olarak satmakta olduğumuz GPS cihazlarına destek verebilmekteyiz.

İlginiz için teşekkür ederiz

Ekrem ALIMLI

Mapist – Eksen Harita
İstanbul"

BANA GELEN CEVAP BU ŞEKİLDEYDİ. BİR DE ANKARADAKİ FİRMAYLA GÖRÜŞEYİM O ZAMAN TEŞEKKÜRLER...

yol' Alıntı:
Magellan Türkiye distribütörü Geomatics'den haritayı temin edebilirsiniz.

Adres bilgileri için;
www.gpsturk.net

Ekrem bey (Mapist) sadece cihaz satıcısı, size harita yükleyemez. Harita yüklemeleri için 0312.478.7270 numaralı telefondan Özkan beyle görüşebilirsiniz...

Teşekkür ederim Serdar Bey ilginiz için. Kendileriyle irtibata geçeceğim.

Yaklaşık 250 YTL ye haritaları yükleyip menüyü de Türkçeye çeviriyorlar.

anlayamadığım geomatics ile gpsturk aynı firmamı netten geomatics araması yapınca karşımıza gpsturk çıkıyor
ve irtibat numaralarından kendileriyle yaptığım görüşmede türkiye haritaları için 200 ytl deniz haritası için 250 euro bedel istediler.
şayet söz konusu firma aynı firma ise bu nasıl bir standarttır çünkü farklı bir forumda başka bir arkadaşımdan 100 ytl ve türkiye deniz haritası için 200 ytl istemişler
fakat benim yaptığım görüşme neticesinde türkiye karayolları haritası için 200 ytl istiyorlar.
benim bundan anladığım bu firma tarafından sırf cihazı yurtdışından aldığımız için cezalandırıldığımızdır.
öyleki firma gözüne kestirdiğinden (sanırım benide gözüne kestirmişti arkadaş) türkiye için 200 ytl deniz haritası için 250 euro çekiverdi.
varsın deniz haritam olmasın şimdilik garminden çevirdiğim türkiye haritasıda işimi fazlasıyla görür ama bu fırsatçılara verecek beş kuruşum bile yok. :mad:

ventum' Alıntı:
anlayamadığım geomatics ile gpsturk aynı firmamı netten geomatics araması yapınca karşımıza gpsturk çıkıyor
ve irtibat numaralarından kendileriyle yaptığım görüşmede türkiye haritaları için 200 ytl deniz haritası için 250 euro bedel istediler.
şayet söz konusu firma aynı firma ise bu nasıl bir standarttır çünkü farklı bir forumda başka bir arkadaşımdan 100 ytl ve türkiye deniz haritası için 200 ytl istemişler
fakat benim yaptığım görüşme neticesinde türkiye karayolları haritası için 200 ytl istiyorlar.
benim bundan anladığım bu firma tarafından sırf cihazı yurtdışından aldığımız için cezalandırıldığımızdır.
öyleki firma gözüne kestirdiğinden (sanırım benide gözüne kestirmişti arkadaş) türkiye için 200 ytl deniz haritası için 250 euro çekiverdi.
varsın deniz haritam olmasın şimdilik garminden çevirdiğim türkiye haritasıda işimi fazlasıyla görür ama bu fırsatçılara verecek beş kuruşum bile yok. :mad:

Bu iki firma aynı firmadır. Yurt dışı cihaz alımları ve yurt içi cihaz alımları arasında harita yükleme konusunda da bahsettiğiniz fiyat farkı bulunmaktadır.

malesef ülkemizde bir çok alanda olduğu gibi tekelleşmiş gruplar tarafından yolunmaya çalışılıyoruz ama unuttukları şey konu yazılımsa illaki bir yerinden gediği bulunup içine girilir o zaman soyacakları müşteriyi nasıl bulacaklar çok merak ediyorum.
derdim alınacak hizmete para vermemek değil uyguladıkları bu çirkin vede fırsatçı uygulama elbetteki emeğin bedelini ödemek taraftarıyım ki bu tip çalışmalar gelişebilsin fakat bu şekilde şark kurnazlığı edasıyla cebimize göz dikmeleri çok can sıkıyor.
sorun şuki henüz ülkemizde gps kullanımı emekleme aşamasında ve henüz çok yaygın kullanıcısı yok bu yüzdende üretilen çareler çok kısıtlı buda tekel şirketlerin çok işine geliyor yoksa bu beylik tavırları takınamazlardı.
neyse başınızı ağrıtmayayım
gün olur devran döner
sevgiyle.

Geomaticsden bir kaç tane gps cihazı aldım-aldırttım çok memnun kaldım. Hem servislerinden hem de profesyonel yaklaşımlarından dolayı yeni gps alacaklara da kesinlikle magellan tavsiye ediyorum. Explorist 500 modeline ek olarak detaylı türkiye kara haritası almıştım detaylı harita yaklaşık olarak 200 ytl gibi bir fiyattı ama o zaman explorist 500 değil de 600 xl alsaydım detaylı harita bedavaydı. Bu kısma yazmanın sebebi ne gpsturk yalakalığı ne de geomaticsten bir çıkarım olduğundandır ancak, memlekette işimize yarayan profesyonel çalışan bir kaç tane firma varken ve ben bu firmayla yaklaşık 8 senedir (ilk magellan 315 almıştım hala çalışır durumdadır) müşteri-satıcı ilişkisi içinde sorunsuz çalışıyorken ve ilk kez burada o firmadan olumsuz bir bilgi alınca şaşırdım ve kendi tecrübelerimi yazmak ihtiyacı hissettim. Ayrıca, dünyanın neresinden alırsanız alın global garantisi olmayan bir ürüne bir çok firma eğer ürün ID numarasının kendileri tarafından satılmayanlardan olduğu tespit edilirse değil ücreti mukabili servis vermeyi ürünü kabul dahi etmiyor o zaman da tamircilerin insafına kalıyorsunuz. Detaylı haritanın 200 ytl'ye satılması da bence pahalı değil (haritayı bilgisayara yükleyip 3 boyutlu görüntü aldığınızda 1/3000 lik bir detay elde etmeniz sanırım yeterli)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri