Magellan Deniz Haritası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hunutlu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,798

hunutlu

Yeni Üye
Yer
izmir
Magellan explorist 500 LE GPS im için deniz haritası yüklemek istedim geomatics de 380 Euro +KDV dediler.
Bu harişta neden bu kadar pahalı?
Daha ucuza bulma olanağı var mı?
İlgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

Etiketler
Ynt: Magellan Deniz Haritası

Bahsettiğiniz firmaya ben kara haritası yükletmiştim 100 tl'ye. Deniz haritası içinde verdikleri fiyat 250 tl idi. geçen sene nekadar hassastır tartışılır. ..

Eminimki bluenav ın yerini tutamaz. Magellanın deniz haritaları sd kart ile şifreli olarak satılıyor. Birkaç gündür internette araştırıyorum bende deniz haritalarını ancak şuan için kayda değer birşey bulamadım . Ancak garmin için bir deniz haritası bularsak garminden magellan formatına çevirmenin yolunu buldum ..

iyi akşamlar ...

Çok güzel bir konuya değinmişşiniz....

Eğer okuyorlar ise ben de bu soruyu Ankara da ki merkezlerine soruyorum....

Ayrıca Tüm dünyada Satılan Bluenav Cd. sinin neden Türkiyede satılmadığını da öğrenmek istiyorum.....

Mesela : Ege -Akdeniz ve Marmara denizini Sportrak Pro ya yüklemenin bedelini burada belirtebilirlermi....

Saygılarımla....

Barbaros III' Alıntı:
Çok güzel bir konuya değinmişşiniz....

Eğer okuyorlar ise ben de bu soruyu Ankara da ki merkezlerine soruyorum....

Ayrıca Tüm dünyada Satılan Bluenav Cd. sinin neden Türkiyede satılmadığını da öğrenmek istiyorum.....

Mesela : Ege -Akdeniz ve Marmara denizini Sportrak Pro ya yüklemenin bedelini burada belirtebilirlermi....

Saygılarımla....
Evet Mapsend kullanıyorum. 2000'den beri. Navionics ve Deniz Seyir ve Hidrografi Dairesi resmi haritaların lisanslı bilgisayar uygulaması. Bedeli Hidrografiye royalty ödenmesinde de kaynaklanıyor olabilir.

Şayet lisanssız harita ararsanız, PC de çalıştırmanız gerekir. Bunun için tcubuk@gmaiil.com yardımcı olur.

Kardeşim benim Magellan Geomatics şirketinde tanıdığım var, eğer hala bu dertten muzdalip isen bana ulaş belki daha ucuza haritayı yüklettirebilirim.

Sayın 'bugraaslan89'

Öncelikle iyi niyet dolusu yaklaşımınız için yürek dolusu teşekkürler...
Bir şekilde yardımcı olabilme yaklaşımınız yüreğinizin güzelliğinden.. ama burda asıl olan,çok farklı bir konu.. Çok yukarıda olan fiyat talepleri...

Benim için A Firması , B Firması önemli değil.. Sonuçta bir Cihaz almışım Bilerek yada bilmeyerek.. benim sorguladığım şey, aynı hizmet için diğer ülkelerde geçerli olan fiyatın Türkiyede ki temsilci firmada katlanıyor olması..

Bu forum sayesinde sebebini öğrenmek istedim Firmadan...ama belliki çok meşguller..

Her kez kendi yolunu çizer, kimseyide yargılayamam...ama artık bu cihazı (Sportrak pro) sadece iz takibi için kullanıyorum.... Teklif ettikleri harita yükleme fiyatına bir Netbook satın aldım ..Tam Profosyonel program yükledim, şimdi tadını çıkarıyorum... Allah kendilerinden razı olsun

Sorunum çözüldüğü için artık bu cihaz ile ilgilenmiyorum...
Küçük açık tekneler dışında kapalı ortamı bulunan tekneler için kullandığım sistemi şiddetle tavsiye ederim... Mutlaka bu konuları araştırsınlar ..
ama hobi maksatlı yada küçük balıkçı tekneleri için mutlaka ki bu küçük el cihazları daha pratik olacaktır...
Yardım talebiniz için tekrar teşekkürler..

Saygılarımla..

aradığınız harita şu adresten indirilebiliyor . paylaşımcı bir arkadaşımız nete atmış . tıklayıp karşınıza çıkan sayfada download torrent şıkkını tıklamanız yeterli .

http://extratorrent.com/torrent/217828/Magellan+Mapsend+Bluenav+Europe+-+v.1.00e.html

usa için olanıda var . google den magellan mapsend bluenav torrent yazıp aratmanız yeterli .

ayrıca şunuda belirtmek isterim sportrak map bir gps aldım bu gün geldi . balık tutmak için yer belirlemede kullanmak için almıştım. satan herkes işte su geçirmez yüzer vs diye satıyorlar . taktım pilleri açtım aleti kovaya su doldurup attım içine . su geçirmedi ama hiçte yüzmedi .cup diye dibi boyladı . pilsiz yüzermi diye denemedim çünkü nasılsa ben pilli kullanıcağım için gerek yok. bana pilli yüzmesi lazımdı . tekneden elimizden yada teknenin üstünden düşerse diye sırf yüzer dedikleri için almıştım. ama sanırım sağlam bir iple aleti tekneye bağlamamız gerekecek.... cihaza diycek yok uyduları iyi buluyor ama satanların yüzer vs demeleri yalanmış bilginize . alacak kişiler bunu dikkate alsın . alet yüzme bilmiyor :smiley:) .... ama dalgıçlık eğitimi almış .....

Arkadaslar elimde magellan el cihazları için bir adet marmara ,kuzey ege deniz haritası ve bir adet akdeniz deniz haritası mevcuttur , adedini 100 tl den verecegım lisanslı urunlerdır ,ıhtıyac fazlası oldugu ıcın satıyorum ,bana msn:cemboronsel@hotmail.com adresinden ulasabilirsiniz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
drcard

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR