MAG - Mahalle Afet Gönüllüleri (Arama Kurtarma İlkyardım)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ProntoBasso Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,174

ProntoBasso

L200 Bigfoot 185 Hp
Yer
İstanbul
Selamlar,
Üniversite eğitimim esnasında tanıştığım dağcılık sporu ve merak sardığım kampçılık ve doğada hayatta kalma konuları en nihayetinde beni bu hobileri işe yarar bir şeyde kullanma amacına itmeye başladı.
Afet beklenen bir şehirin göbeğinde oturup hiçbirşey yapmadan durmak biraz sinir bozucu.
Gezenbilir'in ve üyelerinin de bir afet vs durumunda en bilinçli ve yardımcı kesim olabileceğini düşünüyorum.

Sivil Savunma'nın gerçekleştirdiği arama kurtarma eğitimine (üzülerek) katılamamış olmamdan dolayı, çevremde arama kurtarma konusunda eğitim alabileceğim ve aktif görev üstlenebileceğim bir organizasyon kurum kuruluş dernek ararken Mahalle Afet Gönüllüleri vakfı (MAG) adı altında bir oluşuma rastladım.

Hızla gelişmekte olan bir organizasyon ve periyodik olarak eğitimler veriyorlar.
istanbul ve çevresinde toplam 82 mahallede merkezleri var.

http://www.mag.org.tr/tur/mag.asp

Biraz sitelerinde dolaştıktan sonrabu güne kadar toplam 16.458 kişiye afet bilinci eğitimi verdiklerini öğrendim, ciddi bir rakam.
gönüllülük ilkesiyle çalışıyor, gönüllü olarak başvurup eğitiminizi alabiliyorsunuz.

MAG temel eğitim programında

AFET BİLİNCİ VE HAZIRLIK 2
AFET PSİKOLOJİSİ 2
TEMEL YANGIN SÖNDÜRME 8
TEMEL İLKYARDIM 12
TEMEL ARAMA VE KURTARMA 14 saat olmak üzere toplam 36 saatlik eğitim var.

Bu temel eğitimin ardından isteğe bağlı MAG acil müdehale ekibine katılabiliyorsunuz.

ACiL MÜDAHALE EKiPLERiNE SEÇiLMEK iÇiN ARANAN KOSULLAR

1. MAG sertifikası sahibi kisiler.
2. Tüm Acil Müdahale Ekibi Egitimlerine Eksiksiz Katılacak
3. Zaman Ayırabilecek, isi Uygun Olacak
4. Ekip Ruhuna Uygun Çalısacak, Ekip Liderinin Yönlendirmelerini Dinleyecek, Ekip
Disiplininden Ayrılmayacak.
5. Kendi Mahallesindeki Toplantı Ve Çalısmalara Eksiksiz Katılacak, Gönüllü koordinatörüne
destek olacak, gerekirse toplantıları organize edecek ve aylık Toplantı Raporlarını
Koordinasyon Kurulu sekreteryasına bildirecek.
6. MAG Çalısmalarına Ve Tatbikatlarına MAG Kıyafeti ile Katılacak. Acil Müdahale Ekip
Kıyafetleri Sadece Acil Müdahale Çalısmalarında Ve Olaylarda Kullanılacak.
7. Acil durumda çağrıldığı halde arka arkaya 3 kez geçerli bir mazereti olmadan müdahaleye
katılmayan kisilerin ekipten kaydı silinecek.
8. Kurulacak telefon zincirine mutlaka katılacak.
9. Katılım ücreti olan 30 TL ve aylık telsiz röle bedeli olan 5 TL yi ödemeyi kabul edecek.
10. Mülakatttan sonra hazırlanacak protokolü imzalayanlar ekiplere girecektir.

ACiL MÜDAHALE EKiPLERi EĞiTiMLERİ KİMLER TARAFINDAN VERİLİR

Acil Müdahale Ekibinin eğitimleri uzman eğitimciler tarafında verilir.
Yangın Eğitimleri (1 gün teorik 1 gün pratik Yenibosna itfaiye okulu tarafından)
İlkyardım eğitimi-(UMKE tarafından sertifikalı 16 saat)
Tahkimat ve ekipman kullanımı-(2 gün sivil savunma arama kurtarma birliği tarafından)
Acil Müdahale Ekibi - standartlar uluslararası uygulamalar - uluslararası arama kurtarma
ekibi uzmanları tarafından - SDC

Katılmak yada bilgi almak isteyenler yukarıdaki internet sitesinden gerekli detaylı bilgilere ulaşabilirler.
Velhasıl, organizasyonun faydalı birşey olduğu kanaatine vardım, yarın başvurmak amacındayım, katılmak ve bilinçlenmek isteyecek aynı zamanda yardımcı olabileceğine inandığım kişiler bulunduğuna inandığım Gezenbilir ailesiyle de paylaşmak istedim.

Saygılar.
Mert

Etiketler
Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,044
Kayıtlı Üye Sayımız
166,789
Kaydolan Son Üyemiz
tirpit

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR